Duitsland gooit vanaf 2020 de grenzen weer wagenwijd open: langer asiel, afgewezen asielzoekers alsnog blijven

Wegens succes verlengd in een Duits theater bij u in de buurt! Jawel, Wir schaffen das komt terug. En hóé. Duitsland gaat de immigratie-eisen flink terugschroeven. Men mag langer blijven, uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen een nieuwe kans en de voorrang voor Europese migranten komt te vervallen. Kortom: Marrakesh komt naar München!

Wie denkt dat ze in Duitsland hun lesje wel hebben geleerd na de desastreuze migratietsunami die onze oosterburen overspoeld heeft in 2015 en 2016, komt bedrogen uit. Ook nu deze beslissing uiteindelijk bondskanselier Angela Merkel geveld heeft, marcheert het land ongestoord verder op de weg naar Totale Open Grenzen. Jawel, de centrum-linkse regering maakt grondig werk van het uitvoeren van het Marrakeshpact. En dat houdt in: nieuwe wetgeving moet het per 2020 aanzienlijk makkelijker maken om als migrant in Duitsland te blijven, zo schrijft de NOS.

“In de nieuwe wet zouden de regels voor immigratie worden versoepeld. Zo is de voorrang die arbeidsmigranten van binnen Europa van oudsher hadden op werkzoekenden van buiten Europa, van de baan.

Daarnaast hebben nieuwe asielzoekers het recht om zes maanden te blijven, op voorwaarde dat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Zelfs afgewezen asielzoekers maken nog kans op een verblijfsvergunning, mits ze ten minste een jaar lang 32 uur per week hebben gewerkt en de Duitse taal beheersen.”

In een complete misvatting van de tijdsgeest beweren CDU en SPD ook nog eens dat ze Duitsland een dienst bewijzen door het “op de kaart te zetten als migratieland” en daarbij fouten uit het verleden zou repareren.

Ik kan je nog één ding vertellen: ook de grandioze fouten die deze grootscheepse wetsversoepeling met zich meebrengt moeten weer nodig gerepareerd worden in de toekomst. Maar daar komen de Duitsers heus nog wel een keer achter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

  1. Aytas

    Grote duim Tim. Je horde zal weer flink gaan janken.

    1. Top

      Daar, moet je nog even op wachten, want die zijn, in tegenstelling met jouw persoontje, aan het werk.

    2. marco1

      O maar zodra er hier een topic komt over wat Denemarken met criminele asi elzoekers gaan doen is het weer lachen en juichen.

  2. Spaanse kok

    Zoals gewoonlijk laat DDS essentiële informatie achterwege.
    Ter aanvulling:
    De Duitse regering heeft een wet
    voorbereid die het makkelijker maakt
    voor migranten van buiten de EU om in
    Duitsland te blijven.Dat is nodig omdat
    er een groot tekort aan arbeidskrachten
    is,vooral vakmensen als ingenieurs,
    verpleegkundigen en loodgieters.

    1. Troelstra

      Bevonden die vakmensen zich dan niet onder die miljoenen waarmee Duitsland in 2015 en in 2016 al mee overspoeld werd. Zulke resultaten zijn een garantie voor een bedroevende toekomst.

    2. Bosche draak

      Die geen van allen zijn over vertegenwoordigd in de groepen gelukszoekers.
      Het zijn ook geen gezinnen, grotendeels ongeletterd en van elk van hen die bijdraagt zijn er 10 meer die dat niet doen.

    3. Scarletti

      Ingenieurs hebben de Duitsers echt niet nodig. Aan de onderkant van de arbeidsmarkt ontstaat echter schaarste waardoor de elite te maken krijgt met stijgende tarieven voor een schoonmaker, loodgieter en electricien. Door extra aanwas voor de lagere baantjes kun je het gewone volk klein houden.

  3. Top

    En het AFD, ziet zijn kansen, met blijdschap tegemoet.

  4. Lugar

    De eerste tekenen van Marrakesh, er zullen nog vele en vele tekenen volgen. Eens kijken hoelang de EU-burger dit gaat volhouden en accepteren.

    1. Mariposa78

      “Eens kijken hoelang de EU-burger dit gaat volhouden en accepteren.”
      Moet daar niet tolereren staan?
      Maar het is niet bindend hoor!

      1. Lugar

        “Maar het is niet bindend hoor!”

        Hahahahahaha… inderdaad, dat is wat wij zouden moeten geloven.

      2. Aytas

        Met idioten die het niet begrijpen als jij en Lugar wordt het gevaarlijk.

        1. Mariposa78

          Ik de idioot begrijp wel degelijk waar het over gaat, ben bang voor mensen zoals jij die het niet willen zien of snappen wat er aan de hand is.
          Dat is pas zorgwekkend.

  5. Troelstra

    Op naar de ondergang van eens het land van das Wirtschaftswunder. Wir schaffen das. Wir schaffen Deutschland ab.

    1. Lugar

      Inderdaad een eenvoudige rekensom. Als je alleen maar haalt en niet brengt is de pot op enig moment leeg.

  6. Arnoniemuss

    @Lugar. Als jij -en je medereaguurders- hun zin kregen, zou Nederland over 20 jaar weer echt puur Nederland zijn en zou er geen mens meer zijn om jullie in je rolstoel rond te rijden of op de wc te zetten. Verder kijken dan je neus lang is. Een advies dat vele reaguurders zich aan mogen trekken.

    1. Tinneke

      Welalsjemenou…… ik zie mij echt niet rondgereden worden in een rolstoel door een Somaliër…………reacties worden hier steeds extremer!

      1. RS

        wij ook niet hoor…………

    2. Siemien

      Wat een verschrikkelijke onzin kraam jij hier uit man/vrouw, echt waar, Nederlanders zijn niet vies van werk hoor, dat jij wilt doen geloven dat dit zo is zegt meer over hoe jij dus denkt over werk dat vies is of ongemakkelijk, werk met de ellebogen in de stront en dat soort werk, jij schetst echt een verkeerd beeld van de hard werkende Nederlander, ik vind het zelfs een minachting

    3. Mart

      Dacht je ècht dat die baardapen ”hulpverleenend” werk gaan verrichten?Ja een mes in je rug.

  7. Arnoniemuss

    @Tinneke, @Siemien, @Rs. Verder kijken dan je neus lang is, ik zei het al. Moeilijk is dat. Ik heb nergens gezegd dat Nederlanders niet bereid zijn zorgtaken te vervullen. Maar wie af en toe eens wat leest over demografie, weet dat de geboorteaanwas onder autochtone Nederlanders momenteel te gering is. De vergrijzing gaat hard toeslaan als je de buiitenlanders het land uit wilt hebben. Vandaar een tekort aan zorgmedewerkers. Dat hebben jullie kennelijk niet door.

    1. Mariposa78

      “een tekort aan zorgmedewerkers”
      Niet echt we halen goed geschoolde mensen over uit Portugal of Spanje die het voor de helft van een Nederlands salaris doen.

      1. Lugar

        @Mari: Daar heb je niets aan in de specifieke & maatschappelijke zorg.

  8. TD

    Duitsland gaat inderdaad versoepelen,maarrrr naar het Canadese model.
    Immigranten kunnen versneld een verblijfsvergunning verkrijgen indien men een afgeronde opleiding oftewel anderszins in staat is Duitsland te verrijken ipv het uitkeringsloket te belasten!

  9. jasper38

    Arno je kunt net zoveel migranten naar Nederland halen daar lost je het tekort aan zorgmedewerkers niet mee op. Die gaan de bijstand

  10. TheWarPope

    Geweldig! Laat ze maar vooral dit soort dingen doen!

    U leest: ”Duitsland doet de grenzen wagenwijd open”

    Ik lees: ”Duitsland doet er van alles aan om de AFD populaire te maken”.

    De toekomst ligt echt in deze partijen…

  11. Bes Tolen

    De Duitse regering zo is uit te zeggen, is gevallen voor de werkgevers en voor de altijd gemakkelijk scorende ziekenzorg, die altijd aanvallen op organisatorische ondoelmatigheid van te voren weet uit te schakelen. Waar ook onder valt het afleggen van verantwoording. Het zieligheidsmotto en de zucht naar onbelemmerde hulp dienen zich permanent bij het volk aan. Werkgevers, die zich al te graag geholpen zien, vermijden efficiency en interne controle op de gang van zaken binnen de bedrijven. Het is een oud verschijnsel, dat zich ook veelvuldig in Nederland voordeed. Terwijl er al te veel personeel rond liep, er nog buitenlanders bij halen ook. Liefst geselecteerd, dat wel maar de praktijk bleek dat de achterlijkheid het won. De binnenlanders wensten beter werk, zowel inkomsten als omstandigheden. Die zochten en kregen de betere werkgevers. Maar de achterlijkheid won uiteindelijk toch niet want ze was en bleef onrendabel tot en met. Ook al legde de overheid er miljarden aan harde munt bij, wat in veel landen gebeurde. Uiteindelijk werd de achterlijke productie gesloten nadat ze op kosten van de maatschappij het bestaan nog jaren had verlengd. Maar veel maatschappelijke kosten eens lang geleden ontstaan, bleven en bleven. Wie betaalde? De belastingbetaler uiteraard. Tot op de dag van vandaag. De eenzijdige blik van de werkgeversbonden heeft een bedenkelijke reputatie.

  12. Bes Tolen

    Merkel ziet haar kans schoon. Ze borduurt voort op de eenmaal ingeslagen fatale weg en rekent op de steun van de altijd gedienstige christenen en de ideologisch evenzo geheel vlakke socialisten, die weinig op hebben met kwaliteit van het maatschappelijk gebeuren. Wat ze gemeen hebben met die van de CDU maar met het verschil dat de socialisten de laatste tientallen jaren heel merkwaardig het kwaliteitsaspect hebben ingeruild voor veel werk op laag niveau. Het internationalisme, dat om een slavenmentaliteit vraagt in de rijke landen, is bij het christendom als oud imperialisme, ja zelfs verplichte kost, ingebakken. Terwijl het bij het socialisme helemaal niet op gebieden als werkgelegenheid kan. Het was eerder ook niet de bedoeling. De markt moest beheerst worden, de vernietigende aspecten tegen gegaan. Veel werk wat in het binnenland niet meer uitgevoerd zou worden, zou nog wel naar het buitenland verplaatst kunnen worden. Naar de goedkope landen. Een hulpzame oplossing voorzover al nodig. Want de voortgaande technologische ontwikkelingen vervingen veel handwerk en productie voor gemakkelijker, goedkoper en beter. Staatsinmenging, ook al was het op aanvraag van belanghebbenden, bleek een doodlopende pad. Het communisme faalde alleen al op het punt de centrale en de ambtenaren planning volledig. Ja, Merkel ziet haar kans schoon om haar fouten een vervolg te geven en wel zo dat haar verwachtingen hoog gespannen zijn. Zij is de verpersoonlijking van het fascistoïde en imperialisme van de christenen en van harde inprent van het communisme, dat haar ook zo is ingegoten en van de louche kille ontsnappingsdrang, die haar kenmerkt. Alles fout. Zoals haar omgeving altijd al heeft gekenmerkt. Haar familiegeschiedenis ligt op dit punt open ter inzage. Maar waarom zou je als volk zo’n dictatoriaal beleid, dat zoveel slachtoffers lijkt te zullen maken, het eigen volk in het graf brengt, nog accepteren? De geschiedenis zal de Duitsers af doen als een volk, dat door haar platvloerse egoïsme onvermijdelijk naar haar ondergang koerste.

  13. Eric 1

    Meer rand debielen al aytas doe maken het land veiliger

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.