LOL! NRC en Volkskrant spelen valse deuntjes op de identiteitsorgel: ‘Muzikale Top 2000 veel te wit!’

De identiteitspolitiek van de NRC en Volkskrant kent geen grenzen en columnisten spelen op de identiteitsorgel hun riedeltje met valse tonen. De kerstcommercials van supermarkten en de muzikale Top 2000 waren dit keer aanleiding om beklag te doen over de identiteit van muzikanten en figuranten in reclames. Deze fenomenen zouden niet ‘divers’ genoeg zijn volgens de auteurs Robert van Gijssel en Sheila Kamerman. Zo’n beklag is natuurlijk bijzonder nuttig, want alle sociale problemen in Nederland lossen zich als sneeuw voor de zon op door hier melding van te maken. Toch?

Nee natuurlijk niet. Het is gewoon bijster irritant dat kranten als de NRC en Volkskrant steeds maar weer hun diversiteitspropaganda moeten opdringen aan lezers. In het geval van de Top 2000 zegt Van Gijssel: “Er is welgeteld één vrouw te vinden: Claudia de Breij, op nummer 24, met het nummer Mag Ik Dan Bij Jou. En De Breij wordt voorafgegaan door een leger aan mannen zonder kleur, oftewel: witte mannen. Van ook nog gevorderde leeftijd.” Laten we beginnen met een compliment. Knap hoor Robert, dat je kunt tellen. Heel knap. Wellicht dat die Top 2000 er zo uit ziet omdat voornamelijk blanke oude Nederlanders hun inzendingen doen. Ik ken weinig mensen van de millennialgeneratie die zich hiermee bezighouden.

De Top 2000 is voor mij ook eerder een Flop 2000, want de muziek is ab-so-luut niet mijn smaak. Had Robert een stukje muziekkritiek geschreven: prima, maar veel verder dan kleurtjes tellen kwam het niet. Jammer. Maar van Gijssel wist ook nog iets positiefs te melden: “Het mooie aan de jaarlijst is dat nieuwe pop, r&b en dance hand in hand gaan met oude en zelfs een beetje versteende rock, en dat generaties luisteraars er bij samen kunnen komen. In dat opzicht is de Top 2000 best verbindend […]”. Tot zover de analyse van Van Gijssel. Hoera…

De NRC kopte lekker racistisch, want zij denken dat blanke mensen geen migratieachtergrond kunnen hebben. Ze hebben waarschijnlijk nog nooit van klussende Polen gehoord. Die mensen zijn vaak ook blank en hebben wél een migratieachtergrond. Maar tot zover over de racistische aanname van de NRC: “Gevraagd naar de reden om geen enkel persoon van kleur in de reclames te laten zien, tonen de woordvoerders van de supermarktekens zich verbaasd.” Ik dacht eerst dat het de NRC ging om mensen met een migratieachtergrond, maar nee hoor. De aap komt uit de mouw. Het gaat toch weer om huidskleur. Terecht dus dat de supermarkten verbaasd reageren, heeft Sheila Kamerman ook niets beters te doen dan kleurtjes tellen?

Wat was nu precies het nut van deze observaties?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Ries

  Ik weet…, het is een vreselijk probleem dat de witten zulke goede muziek maken. Beter is een slechte lijst met veel bruin. O je, plotseling een ingeving: Links veroordeelt bruin als ze een dergelijk kleur vermoeden bij niet linksaffers, maar vinden bruin wel weer helemaal het einde als het om Sylvana-look-a-likes gaat.

 2. Aytas

  Ik word werkelijk schijtziek van al die aandacht voor huidskleur, jij doet er keihard aan mee teunis terwijl je volgens mij denkt van niet. Dit is een uiterst links en rechts probleem. Ik heb nooit echt een gevoel van zwart zijn gehad, tussen blanken opgegroeid en erg geaccepteerd, als je mij racistisch benaderde lachte ik je uit maar m’n blanke vrienden kwamen je te na. Door al dat gezeik van uiterst links en rechts de laatste tijd ben ik me bewust geworden hoe zwart ik ben en hoe belangrijk dat voor sommigen is. Zo zonde. Jullie op de uitersten, dds hoort daarbij verpesten een hele boel voor mensen zwart en blank die gewoon willen leven.

  1. Groeneveld

   Je hebt het misschien niet door, maar Teunis refereert aan artikelen die in grote landelijke dagbladen staan, NRC en de Volkskrant.

   Ga bij hen zeiken.

   1. Aytas

    Dat jij het niet snapt is niet verbaast mij niet.

  2. marco1

   Je hebt gelijk er word een hun en ons of een jullie en wij steeds meer gecreeerd. Het word ook steeds meer opgedrong en een kant te kiezen. Het is gewoon ons en de 2 mag j e graag en de ander wat minder los van huidskleur.

   1. Aytas

    Precies Marco, een maatschappij hoort ons te zijn.

  3. Floris

   “Ik word werkelijk schijtziek van al die aandacht voor huidskleur,”
   —————————————————————————–
   Wie zijn er begonnen met identity politics?

   # Cultuurmarxisme

   1. Duijndam

    Natuurlijk, Abraham Lincoln en Martin Luther King waren ook fanatieke cultuurmarxisten.

   2. Aytas

    Het is niet zo dat dit alleen door links is aangezwengeld. Het gebeurt ook door de ontkenning van sociaal economische oorzaken van achterstand.

    1. Floris

     Google op “Wat is Cultureel Marxisme? – MeerVrijheid” en je kan een filmpje bekijken waarin in slechts 7 minuten uit de doeken wordt gedaan waar alle idioterie van deze tijd vandaan komt. Heel verhelderend.

  4. TD

   Ze snapt het toch niet,ze raakt opgewonden en/of is geestelijk afhankelijk van een slachtoffer positie.

   1. Aytas

    Ik denk dat begrijpend lezen jouw probleem is.

  5. Duijndam

   Ik snap je punt, Aytas. Hetzelfde mechanisme speelde bij moslims in Nederland. Vanaf het moment dat Fortuyn en zijn ranzige aanhangers en opvolgers generaliserend ineens een probleem van de moslims begonnen te maken begonnen moslims zich te realiseren dat ze moslim waren en dat dit voor anderen kennelijk een groot probleem is.
   Vind je het gek dat veel moslims daarna het stigma als geuzennaam gingen oppakken en zich gingen verschansen in hun islamitische identiteit?

   1. Groeneveld

    Ze waren ook zo lief, die moslimpjes. Terroriseerden geen buurten, pleegden geen overvallen, waren niet crimineel, werkten allemaal keihard aan hun carriere, trokken geen steun, ze hadden grote waardering voor de Nederlandse cultuur en taal, waren zacht en warm voor homo’s, hielden van anders gelovigen, intimideerden nooit, opereerden nooit in een roedel, hielden niet van eerwraak, integreerden volledig in de samenleving, spraken vloeiend Nederlands, hadden eerbied voor meisjes, vrouwen en bejaarden en hadden in het algemeen een positieve uitstraling en leverden een waardevolle bijdrage aan de maatschappij.

    Het is werkelijk een wonder dat ze als een groot probleem gezien worden door die verrekte racistische Nederlanders.

    1. Floris

     Kop, spijker, raak!

     1. Fortiori

      U blijft dit hardnekkig verkeerd zeggen. Het is: Spijker – Kop – Raak

    2. Bosche draak

     Hulde ende geweldig!
     Waarheid als een koe

   2. marco1

    U heeft weinig van Fortuyn begrepen dat geeft niks hoor een hoop van zijn aanhangers ook niet. Islam of moslims was helemaal geen belangrijk punt hij heeft ooit een keer gezegt dat de Islam cultuur een achterstands cultuur is daar is toen achterlijk van gemaakt en enorm uitvergroot. Uiteraard speelde hij in op de onderbuik van potentiele kiezers om meer stemmen te krijgen. Pim Firtuyn was een goed , zachtaardig mens die bereid was niet populaire maatregelen te treffen uit landsbelang. Hij kon menselijk en zakelijk heel goed scheiden. U moet ophouden met een verkeerd beeld can hem t e schetsen misschien was hij wel een hele slechte l andsbestuurder geweest, dat zullen we nooit weren maar als mens zat er werkelijk geen kwaad in.

    1. Floris

     Nee, hij zei wel degelijk dat het een achterlijke cultuur is en dat is gewoon de waarheid. Pim draaide nergens omheen.

     Tegengaan van islamisering was wél een van z’n hoofdpunten.

     Hij besefte ook dat om dat te bereiken je eerst de linkse kerk uit moet schakelen. Dat is nog steeds niet gelukt “dankzij” dom kiesvee.

     1. Aytas

      Fortuyn is wel degelijk op die uitspraak terug gekomen. Fortuyn heeft ook het volgende gezegd “ik eng, dan moet u een deel van mijn achterban zien” zegt genoeg over hoe hij de pvv stemmer zag.

      Jij maakt het allemaal veel te zwart wit, het is niet allemaal aan links te wijten of rechts.

      Het zal van mensen als Marco en mij moeten komen in de huidige maatschappij, acties van mensen bekijken ipv iemand op achtergrond of religie beoordelen. Ik vind de grote fout van bv sylvana dat zij soms terechte punten benoemd maar ipv mensen vanuit zichzelf die te overwinnen een ander vragen ze op te heffen. Ik ga uit van mijn kracht en daar bestrijd ik tegenstand mee. Eigenlijk doen sylvana en wilders exact hetzelfde. Zij zijn zielig en de ander moet aangepakt worden ipv zichzelf te veranderen en van daaruit veranderingen af te dwingen. Mijn moeder praat met moslimas over hoe zij de islam beleeft en hoopt op die manier iets te veranderen, te laten zien hoe het ook kan, ze heeft meer succes dan wilders.

     2. marco1

      Een punt geen hoofdpunt. Hij wilde eerst de migranten die er al zijn goed laten integreren voor weer nieuwe binnen te laten op een aantal werkelijk hulpbehoevenden na. Met name zorg,woningnood en het bankwezen waren juist hele belangrijke punten. Hervormingen die hij had willen doen zouden de meeste die hem nu bejubelen harder hebben laten vloeken dan ze nu op Rutte doen maar wel noodzakelijk en wellicht had het een crisis doen voorkomen we weten het niet. De broekriem moest hard aangetrokken worde n en heel hard gewerkt alvorens het misschien weer beter zou worden. Maar u mag hen herrinere als u wild als voor u zijn hoofdpunt islamisering was dan mag u dat vinden. Ik heb hem hier al vaker in het zelfde rijtje gezet zien worden met de staatsgek Janmaat.

     3. marco1

      @Aytas: Dank je , je hebt vast door dat ik het hier niet zo serieus neem, maar het verkeerd begrepen worden can Fortuyn maakt me soms echt boos. Jij wilde fatsoenlijk rechts dat was hij en wilde vergaande(wellicht wel te vergaande)hervormingen invoeren. En misschien was het wel helemaal niks met hem geworden als politicus. Maar wat hij buiten alles absoluut niet was dat was een racist of facist. Zakelijk keihard maar menselijk een hele lieve zachte man die nu hopelijk op een mooi plekje is en rustig glimlachend neerkijkt op de gekte hier.

     4. Aytas

      Marco hij was voor mijn tijd. Wat ik weet heb ik gelezen. Ik denk dat het integreren een belangrijk punt is.

      Ik heb al vaker gehoord dat volkert migranten meer kwaad heeft gedaan dan fortuyn. Dankzij hem zitten we met naast salafisten met nog meer extreem rechts.

     5. Floris

      “Jij maakt het allemaal veel te zwart wit, het is niet allemaal aan links te wijten of rechts.”
      ——————————————————————
      Je bent waarschijnlijk te jong om te beseffen hoezeer de samenleving na de jaren 60 is verlinkst. Ik ben van die ommezwaai getuige geweest.

      In ieder geval waar het de multicul en het politiek correctisme betreft. Tussen links en partijen die traditioneel als rechts werden gezien (CDA en VVD) zit op dat punt heel weinig licht.

      Let wel: er zijn er genoeg bij de VVD die heus wel zien dat het mis gaat (laatst nog sprak Stef Blok zich in die zin uit) maar die worden gemuilkorfd (zie de felle reacties op Bloks uitspraken en z’n nederige excuses daarna).

      Er is jarenlang zoveel terreur en intimidatie vanuit de linkse kerk geweest dat bijna niemand meer durft te zeggen waar het op staat. Doe je dat wel dan krijg je een kogel (Fortuyn), een mes (Van Gogh), jarenlange beveiliging (Wilders) of haal je bakzeil (Blok).

      Goh, wat is Nederland er op vooruit gegaan met die multiculturele “verrijking”.

     6. Lugar

      “Er is jarenlang zoveel terreur en intimidatie vanuit de linkse kerk geweest dat bijna niemand meer durft te zeggen waar het op staat. Doe je dat wel dan krijg je een kogel (Fortuyn), een mes (Van Gogh), jarenlange beveiliging (Wilders) of haal je bakzeil (Blok).”

      Hear, hear!

    2. TD

     Marco1:
     Marco je zit fout,lees !
     In zijn geruchtmakende interview met de Volkskrant op 9 februari 2002 noemde hij de islam zelfs een achterlijke cultuur. Achteraf bezien mogen moslims in Nederland Pim Fortuyn dankbaar zijn voor zo’n uitspraak. Met deze twee woorden verdween de krampachtigheid waarmee Nederlanders omgingen met traditionele opvattingen van moslims in Nederland.

     1. marco1

      Neehoor hij zei toen hij geinterviewed werd een achterstands cultuur daar is achterlijk v an gemaakt dat heeft hij toen gemeld maar erbij gezegt ok dan heb ik toch gezegt dat het een acht erlijke cultuur is en in zekere zin is dat ook zo.Ernst miet gewoon ee ns ophoude n de man in een hoek te zetten waar hij niet thuis hoord. De man is g estorven l aat hem met rust meer wil ik nuet zeggen. Dat u de woorden in de Volkskr ant als die can Pim beschouwt moet u zelf weten.

     2. Floris

      “Neehoor hij zei toen hij geinterviewed werd een achterstands cultuur”.
      ——————————————————————-
      Hij heeft hierover meerdere TV interviews gegeven en ik herinner me dat hij het wel degelijk een achterlijke cultuur noemde. In het volgende filmpje op youtube zegt hij dat hij “achterlopend” had gebruikt maar stelt dat dat grosso modo hetzelfde is als achterlijk.

      – YouTube: Pim Fortuyn over het integreren van buitenlanders in de Nederlandse samenleving.

      In nog een ander filmpje kan je zien hoe kwaad hij zich over de islamisering maakte.

      – YouTube: Pim Fortuyn zegt waar het op staat.

     3. marco1

      Wat er dan in grote lijnen op neerkomt wat ik dus zei. En idd het islam was een punt en maakte hem kwaad met name degene die niet moslims niet als gelijkwaardig beschouwde.

     4. marco1

      Waarschijnlijk is het filmpje waar hij zich zo kwaad maakt het moment dat hij uit de partij van ervoor stapte omwille van de “achterlijk” uitspraak waarin hij al hevig geemotioneerd was. Nogmaals u mag hem herrineren zo u wilt enigste wat ik niet wil is dat hij in een verkeerde hoek word gezet en hij gewoon de rust heeft nu hij zichzelf niet meer kan verdedigen. Debatten of discussies moet u verder echt met andere gegadigden hier voeren daar ben ik niet de geschikte persoon voor die zijn er hier genoeg waar u d at wel mee kunt doen.

     5. Floris

      “Nogmaals u mag hem herrineren zo u wilt enigste wat ik niet wil is dat hij in een verkeerde hoek word gezet”
      —————————————————————–
      Beste Marco, dat is wel het laatste wat ik doe.

      Ik heb diepe bewondering voor Fortuyn’s moed, eerlijkheid en analytisch vermogen.

     6. marco1

      Dat was ook gericht tegen de op merking van Ernst daar reageerde ik in eerste instantie op. En idd de man was een visionair.

   3. Koos sssss

    Nooit geweten dat de invloed van Pim Fortuyn dan wereldwijd was. En zelfs met terugwerkende kracht, zoals juichende Marokkanen bij elke Scud raket die Irak in 1991 op Israël afschoot, die aanslag in New York op 11 september. En later zelfs wereldwijde terreur, zoals o.a. moslimaanslagen in Frankrijk, België, Spanje, Rusland etc. etc. Duitsland, het compleet laten imploderen van de Zweedse samenleving, IS etc. etc.

  6. Koos sssss

   Ik zie het zwart in voor je, Aytas. Op DDS.

   Maar even serieus.
   Ik ben blij, dat ook jij schijtziek wordt van al die aandacht voor huidskleur. Probleem is hier wel, dat figuren als Sylvana S. Yerri A. hun waterdragers en een heel leger racismeroepers het begrip “huidskleur” op een heel vervelende manier hebben neergezet in ons land.
   Waar ook een NRC en een Volkskrant driftig aan meedoen.

   Waardoor steeds meer autochtone Nederlanders dit gezanik zat zijn en gekleurden kotsbeu worden. Sommigen roepen het, een zwijgende meerderheid vindt het.

   Door gewoon als Nederlander mee te doen bouwde jij een blanke vriendenkring op en werd je overal wel geaccepteerd.

   Nu zie je dat het gezanik over “witten”, white privilege etc. een steeds hardere “wij-vs-zij” opleveren. Waar onze samenleving 20 jaar geleden nog redelijk multi cultureel functioneerde krijgen we nu vooral segregatie. Bevolkingsgroepen, die elkaar in het beste geval nog net dulden.

   Jij wordt deze situatie kotsbeu. Terecht. Maar ga ook eens bij jezelf te rade of jouw reacties hier dat niet een beetje in de hand werken.

 3. C.A.Barstow

  NRC en Volkskrant? die lees je toch niet? daar veeg of je reet mee af of je steekt de kachel er mee aan, trouwens het is zo wie zo doodzonde van al die bomen die er voor die vodden gekapt moeten worden.

 4. Bosche draak

  Stelletje flauwteurs waar de gemiddelde mens nog nooit van heeft gehoord.

  Mensen die zo naar de buitenkant kijken hebben aan de binnenkant niks noemenswaardig zitten, gaan zij ook stennis maken als blijkt dat een gemiddeld aziatisch land louter aziatische nummers prefereert?

  Tuurlijk niet, maar den blanke mensch mag het gezeur weer aanhoren (wit is voor Albino’s & opgebaarden en ik zal die term NOOIT hanteren en ieder die het waagt mij zo aan te spreken krijgt bij voorbaat de welverdiende wind van voren)

  Domme deugende drammers zijn het

 5. Ries

  Ik ben me echt aan zwart gaan storen nadat mevrouw Simons alles wat ‘wit’ is aan de schandpaal zet. Ik (wij…) worden allemaal schijtziek van dat geouwebet over kleur in samenhang met vermeende koloniale daden, maar….vraag je maar eens af wie daarmee begonnen is! Raar dat iemand (niet wit zijnde) schijtziek wordt van de nuances in kleur als de waarheid wel heel dichtbij komt.

 6. Floris

  “Er is welgeteld één vrouw te vinden: Claudia de Breij, op nummer 24, met het nummer Mag Ik Dan Bij Jou.”
  ———————————————————————————–
  En dat niemendalletje staat nog veel te hoog ook.

  1. Bosche draak

   +1 Floris
   ook zo’n muffe doos die maar voor de vrouwen koos daar geen man er naar omkeek

   1. Duijndam

    Floris zal waarschijnlijk geen afstand nemen van deze ranzige seksistische en homofobe opmerking.

  2. Lugar

   Nou ja… ‘mag ik dan bij jou’ wordt dan wel weer zo goed als zeker opgenomen in De Dikke Van Dale. Er verdwijnen gelukkig ook vaak woorden of begrippen, taal is immers dynamisch.

  3. Lugar

   Het schiet niet echt op: 45/9

 7. TD

  Heb al jaren twee kroegvrienden,een Nigeriaan en Molukker(Indonesiër is scheldnaam)beiden eten varkensvlees,zuipen,wippen bij het leven en heb nooit problemen met de heren gehad,beide bezoeken overigens geen moskee of kerk of zoiets dergelijks.
  Van twee gekleurden krijg ik diaree,namelijk fractievoorzitter BIJ1 en ene Aytas,dat eeuwige slachtoffer gezeik

  1. Aytas

   Jij zit in de slachtoffer rol, wat ik schrijf zijn feiten. Doe eens een man na.

   1. Siemien

    Nee helemaal niet Aytas jij schrijft je mening als zijnde feiten, iedereen uitmakend dat ze het niet begrijpen, vooral je onzekerheid projecteren op anderen.

    1. Aytas

     Waar ik naar verwijs wat betreft neo kolonialisme zijn feiten, geen mening. De gemiddelde dds er zit in de slachtoffer rol.

     1. Siemien

      Uiteraard doe jij dat je kunt immers niet anders, je hart zit vol met haat en nijd naar Nederland van 400 jaar geleden, je stuurt het gesprek graag die kant op.
      Nederland is bezig om zich steeds maar weer te verontschuldigen voor haar verleden, daar hoor ik jou niet over..
      We leven nu anno 2018/19 ga ook eens in deze tijd zitten en kijk eens door je gordijnen wat er gebeurd buiten en om je heen.

      Overigens de enige die het hier steeds over slachtofferrollen heeft ben jij, kom zelf uit die rol vandaan..

 8. Gerlos

  Linkse kut kranten zijn het.

 9. Rosasolis

  Mijn beroep voor vrede in het muziek circus. Laat de 2 groepen van elkaar scheden:
  klassiek van populaire muziek. Het verschil is te groot. Klassiek gaat steeds terug om de bronnen van onze muziek kunst te redden, en door te gaan in onze tijd om dit heel oude kunst te voorzetten, en ook in moderne volksvormen. Aan jullie verwarde pop muziek
  muzikanten en liefhebbers kunnen wij klassieke muziek liefhebbers jullie helpen. Om veel meer begrip te krijgen over wat muziek is, en wat het niet is.

  1. Bosche draak

   Mooi verhaal, doen we niks mee

   1. marco1

    Hahaha bosche draak en lekker kort ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.