Blog doorgespit van Ans Boersma, de journaliste die een relatie met een Al-Nusra terrorist had

Ans Boersma, de journaliste die een relatie had met een bekende Al-Nusra terrorist, wordt door zo’n beetje heel de mediawereld verdedigd. GeenStijl deed onderzoek en komt tot de conclusie dat dit wellicht zwáár onterecht is!

Er wordt een context geschetst waaruit blijkt dat journalisten Ans in bescherming nemen. Haar ‘foutje’ zou niet de reden voor alle kritiek mogen zijn. Haar ontslag bij het Financieel Dagblad zou zelfs ‘seksisme‘ zijn. Allemaal zijn ze geschokt en vol lof over haar talent als journaliste.

GeenStijl heeft echter haar blog onder de loep genomen en laat ons héél iets anders zien. Zij bouwen namelijk, met stevige fundering, het idee op dat Ans wel degelijk wist dat haar ex een terrorist was. Ook menen zij (terecht) dat het nogal verdacht is dat Nieuwsuur nu als eerste weet te onthullen dat mevrouw Boersma voor valse papieren zorgde zodat die terreur-tjappie naar Nederland kon komen.

Ans Boersma wordt door veel journalisten en mediafiguren als ‘niet naïef’ en ‘zeer kritisch’ beschouwd, maar die eigenschappen vallen natuurlijk weg als ze zegt dat ze niets wist over het terreurverleden van haar ex-vriend. Wist ze er echter wél van, dan heeft ze die kennis waarschijnlijk niet gedeeld met veiligheidsdiensten.

Op haar blog ontdekte de redactie van GeenStijl een dikke berg aan stereotypen, overladen met een flinke scheut ironie. Niet alleen geeft ze op haar blog toe dat ze, vlak voor de aanslagen op Charlie Hebdo, verliefd is geworden op een Arabier en een Syriër uit Saudie-Arabië als lifter meenam, ze schrijft ook nog eens:

“Dat het lijntje tussen vrijheidsstrijder en terrorist zo dun is, fascineert mij. ‘t Zijn beide mensen namelijk, maar in plaats van dat onder ogen te zien, distantiëren we ons met krachttermen.”

Verder zou niet IS maar Assad het grootste kwaad in Syrië zijn. Een paar dagen na de aanslag meent ze dat het allemaal wel meevalt qua dreigingsniveau in Europa, ‘want ’s avonds kijken we toch weer naar populaire datingsprogramma’s.’

Haar standpunten over de huidige situatie omtrent terreur in Europa is deze:

Ik ben voor hulp aan vluchtelingen, voor “diversiteit“, voor het zien van het ‘menselijke’ aspect in aanslagplegers: “Het zijn tenslotte ook onze jongens daar. Want het raakt mij dat we- behalve een militaire tegenreactie, gezemel over Syrische vluchtelingen en wat euro’s richting NGO’s- niet zoveel doen.”

Pakt dát even zuur uit! Idealistisch, naïef, stereotype ‘grachtengordel-links‘ en dan blijk je met een terrorist in bed te hebben gelegen! Héél pijnlijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Gekko

  Ans Boersma is een ChristenUnievrouwtje. En geloof me die zijn nog linkser dan seculiere linksstemmers. En dus ook gevaarlijker.

  1. Gekko

   Judith Sargentini (GroenLinks) twittert alleen maar over. Ans Boersma (CU) smokkelt de terroristen ons land daadwerkelijk binnen. Waarom is zij nog niet aangehouden?

   1. Tante Sidonia

    Gekko
    Arresteren?
    Gaat niet gebeuren.
    Het gehele OM is, inmiddels, een linkse organisatie geworden!
    Zoals alle Ministeries!

 2. Meester Kong

  ‘wordt door zo’n beetje heel de mediawereld verdedigt’

  Wout, je liegt keihard.

  DDS wordt de Telegraaf onder de Blogs.

 3. TD

  “dat mevrouw Boersma voor valse papieren zorgde ”
  Verliefd worden op een Arabier,een Syriër uit Saudie-Arabië,dat kan gebeuren en ze mag wippen met wie ze wilt maar valse papieren bezorgen,terwijl ze weet dat het een terrorist is!
  Dat is landsverraad!

 4. Vrijedenkert

  “Verder zou niet IS maar Assad het grootste kwaad in Syrië zijn”

  In aantallen slachtoffers klopt dat en is dat een feit, maar puur kijken naar een momentopname en cijfers wat het grootste gevaar is en wie meeste schade veroorzaakt heeft tot nu toe is ook dom en naief!

  De totalitaire religieuze ideologie die IS hanteert en aan iedereen wil opleggen is in potentie 1000x gevaarlijker voor het Midden-Oosten, Europa en de wereld dan b.v. 1000 wrede dictators zoals Assad.
  IS en aanhangers omschrijven als dunne lijn tussen vrijheidsstrijd en terreur slaat werkelijk als tang op varken, IS heeft ook totaal niks met vrijheid te maken
  Als IS het was gelukt om Syrie en Irak wel te veroveren dan waren daar zeker een veelvoud aan slachtoffers gevallen in vergelijking met Assad met nog veel meer slachtoffers op het ook in omringende landen.
  Assad is het alleen om de macht in Syrie te doen.

  1. Vrijedenkert

   Correctie: nog veel meer slachtoffers op het oog in omringende landen.

  2. Duke

   Het is maar hoe je het bekijkt. Als er geen terroristische lente was geweest, had Assad al die slachtoffers niet gemaakt. De slachtoffers van het regime Assad mag je wat mij betreft ook toeschrijven aan IS.

   1. Van der Scheur

    Doet denken aan de Turken die alle slachtoffers inclusief de door Turkye gedode Koerden, toeschrijft aan het “terrorisme” van de Koerden. Zo lopen de getallen natuurlijk lekker op.

  3. Beukman

   Het kan geen kwaad om eraan te herinneren dat vlak vóór het ontstaan van IS een aantal vrijheidsgroeperingen opstonden tegen het wrede regime van Assad, en dat links en rechts in Nederland deze groepen in woord steunden.

   1. Gekko

    Rechts heeft die terreurclubs nooit gesteund. Rutte en zijn VVD wel, maar die zijn niet dan ook rechts. Je praat weer poep, Beukman.

    1. Lugar

     “Je praat weer poep, Beukman.”

     En jij voert de trolsupporter.

     1. Aytas

      Ah de forum fascist en voorvechter van andere meningen is er weer. Hoe zullen zijn hondjes weer op gaan zitten.

     2. Original NL

      Idd..ook noppen barst bijna uit zijn hempje…hij explodeert bijna..zoveel voer de afgelopen dagen!
      En wat krijgen de voeders terug…shit!

    2. Rien Noppen

     Welke partijen zijn naar het oordeel van Gekko wel rechts?

     1. Gekko

      PVV, SGP en FvD zijn rechts. CDA en D’66 zijn draaikonten, VVD is opportunistisch (afwisselend linksig of rechtsig, wat het beste uitkomt voor het grootkapitaal), 50+ is seniel en de rest is kneiterlinks.

     2. Rien Noppen

      Als Gekko gelijk heeft moeten we concluderen dat een grote meerderheid van het electoraat links is.

    3. Beukman

     De VVD is gewoon een rechtse partij, @Gekko.

     1. Groeneveld

      Vanaf dat saxofonist Hans Dijkstal partijleider werd is de VVD verworden tot een linkse smurriepartij. Evenals alle andere politieke partijen met uitzondering van SGP, PVV en FvD. De linkse mars door de instituties heeft juist en vooral de politiek aangevreten.

     2. Beukman

      Welke mars, @Duitse Vlieg? Welke instituties? De TROS? De commerciële tv? De Kamer van Koophandel? Of bedoel je met “instituties” ook de politieke partijen?

    4. Beukman

     @Gekko, mijn vriend @Lugar probeert je op het rechte pad te houden, dat is het pad dat speciaal werd aangelegd voor de neo-politiek correcte goedmens, en waar hij niet vanaf mag dwalen op straffe van excommunicatie. Is het je toch wat te smal?

 5. Beukman

  Ans Boersma beweert:
  Dat het lijntje tussen vrijheidsstrijder en terrorist zo dun is, fascineert mij. ‘t Zijn beide mensen namelijk, maar in plaats van dat onder ogen te zien, distantiëren we ons met krachttermen.

  Inderdaad. Vanuit onze luie stoel hebben wij makkelijk lullen, en zien wij natuurlijk haarscherp wat goed is en wat slecht.

  Van het stukkie van Wout word ik niet wijzer. Ik voorspel dat Ans een hele zwik boze blanke mannen over zich heen gaat krijgen die het allemaal beter weten. Gelukkig is dat louter virtueel. Ik wens haar veel sterkte.

  1. Rien Noppen

   Ja, het is dezelfde logica volgens welke veel reaguurders hier gillen dat Palestijnen terroristen zijn.

  2. Duke

   Zou Al-Nusra ook denken aan de menselijkheid van hun slachtoffers?
   Dat kun je vergeten. Voor verstandige mensen is het onderscheid daarom heel erg makkelijk.

 6. Tante Sidonia

  Nog een paar jaar dan worden we aangepakt als we zeggen dat AB een landverraadster is.
  Net zoals in Zweden; dagelijkse verkrachtingen ,criminaliteiten en ander misdadig gedrag van Moslims mogen niet meer in de Media vermeld worden!
  Als Groen-Links zijn zin krijgt,………..gaat dit ook hier gebeuren! Burgers moeten buigen en neerknielen voor Moslims!

 7. Hank

  dat mens is een gevaar voor ons, hoe kan een dergelijk figuur zonder blikken of blozen weer gwoon in ons land verder wroeten?

 8. Aytas

  ‘Pakt dát even zuur uit! Idealistisch, naïef, stereotype ‘grachtengordel-links‘ en dan blijk je met een terrorist in bed te hebben gelegen! Héél pijnlijk!’

  Suggesties op geen stijl. Niets anders dan dat.

  De scheidslijn tussen goed en kwaad is ontzettend dun in een oorlog gebied. Dat mensen hun verstand daar compleet verliezen lees je bij Arno karskens. Vluchtelingen constant framen betekent dat je een terrorist van menselijkheid en waardigheid bent. Geen stijl en het merendeel van de reacties daar is het open riool van menselijkheid en waardigheid. Voor mij bestaat er geen verschil tussen een puristisch salafist en een geen stijler, allebei uitschot. Ik zal wel van beide groepen het recht op meningsuiting verdedigen, iets wat beide groepen vaak anderen niet gunnen.

  Het is kennelijk voor de geen stijlers een groot probleem dat er mensen zijn die niet meegaan in denkbeelden die een mens een kans geven ipv naar afkomst te kijken en denkbeelden . Geen stijl is een plek waar je menselijkheid in verval kunt vinden. Geen stijl is een teken van de tijd een tijd waarin vroegere tijden over hoe we over medemensen denken herleven. Een triest makend gegeven.

  Tot blijkt dat deze mevrouw schuldig is is ze onschuldig, ook daarin is geen stijl meester, framen en veroordelen voor een eventuele rechtzaak. Bah.

  1. Top

   Hoofddoekje strakker dan gezond is?

  2. Bosche draak

   Verstandloos geblaat weet u natuurlijk alles van…

 9. Hank

  van elke dictator is toch de minst slechte Assad, die christenen en homo’s geen problemen in de weg lag. maar hierwordt hij beschuldigd van gas gebruik , terwijl de is de misdadigers waren.

 10. Hank

  Aytas is weer bezig, omg wat een looser

  1. Top

   Het is geen vent, het is een hoofddoek vrouwtje.

   1. Original NL

    Het is een trol…dus beter negeren!!

    1. Lugar

     +1

    2. Aytas

     Je kunt gewoon niet tegen me op met argumenten. Een hondje van Lugar, braaf pootjes geven.

  2. Aytas

   Waarom hank? Wat klopt er niet? De losers vindt je op geen stijl.

   1. bejaarde

    Waar jij dus blijkbaar ook verkeert.

 11. Ritter

  In de (extreem) linkse kringen waarin Ans Boersma verkeerd is er vaak (verkapte) sympathie voor moslims………….zelfs als het jihadisten zijn.

  Neem als voorbeeld die “moeders” van ISIS waarvoor veel journalisten sympathie proberen op te wekken bij de bevolking om ze naar Nederland te halen.

  Als Ans Boersma met een nazi naar bed zou zijn geweest en deze nazi aan vervalste documenten zou hebben geholpen was de reactie van veel media compleet anders zijn geweest.

 12. HendrikJan

  En Wilders die schud zijn wijze geblondeerde kapsel.
  Maar pas op Wilders, voor je het weet ligt de schuld bij jou.

 13. Gekko

  Ook links: journaliste Frederike Geerdink, een paar jaar geleden ook uitgezet door de Turken, vindt het optreden van het Openbaar Ministerie een daad van seksisme.

 14. Groeneveld

  “Ik ben voor hulp aan vluchtelingen, voor “diversiteit“, voor het zien van het ‘menselijke’ aspect in aanslagplegers…”
  ———————————————————————————–
  Als je zo’n zinnetje leest, weet je meteen dat het over een debiele en misdadige deuglinkser gaat. Opgevoed door cultuurmarxistische ouders, altijd geleurd met donatiekaartjes van GreenPeace en Amnesty, nooit buiten haar linkse adhesiegroepje gekeken en in woord en schrift altijd willen deugen, deugen, deugen. De vleesgeworden moraaltrut die via haar eenzijdig gekleurde artikelen haar indoctrinatiesteentje wil bijdragen.

  Hondenkoekjes maken van zo’n kutwijf.

  1. Original NL

   ….“Ik ben voor hulp aan vluchtelingen, voor “diversiteit“, voor het zien van het ‘menselijke’ aspect in aanslagplegers…”..
   En dat loopt hier ongestoord in nl rond???

 15. Tante Sidonia

  Volgende week eerste loonstrookje: worden beloftes Rutte waar gemaakt?

  1. marco1

   Dat weet ik niet , nu weet ik niet wat hij u belooft heeft maar als er niemand anders het antwoord wel weet zult u gewoon even uw loonstrookje af moeten wachten.

 16. Tante Sidonia

  Nog een paar jaar dan worden we aangepakt als we zeggen dat AB een landverraadster is.
  Net zoals in Zweden; dagelijkse verkrachtingen ,criminaliteiten en ander misdadig gedrag van Moslims mogen niet meer in de Media vermeld worden!
  Als Groen-Links zijn zin krijgt,………..gaat dit ook hier gebeuren! Burgers moeten buigen en neerknielen voor Moslims!

  1. marco1

   Ja dat zei u eerder ook al. Laten we hopen d at het mee zal vallen. De tijd zal het ons leten.

 17. Original NL

  Ansje de moslim temeier…bah..

 18. sjun

  Niemand neemt zo’n gevaar voor veiligheid en bedrijfsvoering nog in dienst. Misschien kan ze nog wat bij haar ideologische mohammedaanse bondgenoten in het Midden Oosten om haar eigen broek op te houden?

 19. Anders55

  mevrouw is een journaliste, en naar wat ik zo hoor en lees over haar, ook nog eens een hele goeie, iemand die terdege alles goed onderzoekt ( en zo hoort het ook ) maar dat je niet dat je eigen vriendje zo’n beladen achtergrond heeft, en dan ook nog onder valse voorwenselen hem helpt aan papieren om in Nederland te kunnen komen; dat gaat er bij mij niet in, m.i. heeft ze dat drommels goed geweten?
  maar het gezegde luidt; liefde maakt blind en Ans Boersma wilde niet zien???
  denk dat we het daar maar op moeten houden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.