Beelden! Max Verstappen rijdt komend seizoen in deze vette Red Bull-bolide rond!

Vandaag maakte Red Bull Racing haar nieuwe livery voor het komende jaar bekend! En het mag gezegd dat het ontwerp er stoer uitziet met de donkere kleuren en het felle rood! Op het circuit van Silverstone stapte Max Verstappen in de auto en maakte zijn eerste rondjes! De auto met de nieuwe Honda-motoren, waarvan we nog steeds niet zeker weten hoe de deal gaat uitpakken komend seizoen… 

Voor nu is het in ieder geval genieten van de beelden:

Behalve de buitenkant van de auto is er natuurlijk ook aan de binnenkant behoorlijk wat gesleuteld. Zo rijdt Max Verstappen komend jaar met een Honda motor ter vervanging van de Renault krachtbron. De honderd kilometer werd vandaag aangetikt op Silverstone en Verstappen was enorm enthousiast over de auto. Er waren verder geen problemen, dus de eerste testrit lijkt een groot succes. Dat beloofd in ieder geval veel goeds voor het komende seizoen! Behalve de motor en de livery zijn ook een aantal aerodynamische veranderingen doorgevoerd. Hieronder een aantal foto’s van Verstappen in de nieuwe bolide:

 

Naar aanleiding van een regelmetenwijziging van de FIA zijn de achtervleugels nu iets groter, waardoor de auto’s nog stoerder lijken dan vorig jaar. En dat is maar goed ook. Het jaar 2008 was eigenlijk het laatste jaar waarin de rijders nog rondreden met flinke achtervleugels en in 2009 zagen de achtervleugels er ineens kinderachtig klein uit. Gelukkig komt daar nu verandering in en wordt de achtervleugel langzaam weer groter. Verder ziet de voorvleugel er eenvoudiger uit dan in voorgaande jaren met minder aerodynamische hulpmiddelen.

Maar het is nog even wachten totdat we Max Verstappen daadwerkelijk in actie gaan zien. Pas op 17 maart vindt de eerste race plaats in Australië. Behalve het team van Red Bull Racing lieten ook andere teams hun nieuwe liveries zien. Mercedes, Renault en zusterteam Torro Rosso lanceerden hun livery, maar ook Haas en Force India. De laatste maakte een duidelijke stap voorwaarts. Ten minste als het gaat om het design. Force India ontving lof voor een overduidelijke verbetering van hun design tegenover dat van vorig jaar.

Behalve lof was er natuurlijk ook kritiek. Zo is de nieuwe Williams livery toch wel erg magertjes, net zoals hun budgetten overigens. Maar we laten het aan u als lezer om een oordeel te vellen hierover. Hieronder een overzicht van de nieuwe liveries zodat u ze komend seizoen direct herkent op tv!

Force India

Mercedes AMG

Renault

Williams

Torro Rosso

Haas F1

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. fockingworst

  Leuk man kan niet wachten tot het weer begint.

 2. marco1

  Mooi man ljjkt me alleen geen handig ding voor woon-werk verkeer of de boodschappen mee te doen ik had voor een ander model gegaan.

  1. fockingworst

   U heeft gelijkt dan volstaat een middenklasse of kleiner prima. Ieder voertuig zijn doel.

 3. Raveltje

  En natuurlijk elektrisch.

  1. HendrikJan

   Maak nou geen boten los, voor je het weet komt er een CO 2 malloot, met het plan om met trapauto’s te gaan race.

   1. marco1

    Dan zou wel de sterkste winnen ipv de beste auto.

 4. Mar

  De auto is voor de presentatie gespoten in een diepdonker blauwe kleur en felrood. Het is een eenmalige uitdossing, schrijft Red Bull op de eigen site.

  Vorig jaar was de Red Bull bij de presentatie ook in andere kleuren (donkerblauw met lichtblauw) gespoten en daarna bij de eerste testdagen in de originele Red Bull kleurstelling te zien.

 5. Chris Schoneveld

  Van een journalist mag je toch wel verwachten dat hij de regels kent. Teunis schrijft:
  “Dat beloofd in ieder geval veel goeds voor het komende seizoen!”
  Belooft is met een t.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.