Gewoon in Nederland: Joodse leerling wordt door TWEE scholen weggepest: ‘Hakenkruis gaan we écht niet wegpoetsen!’

In het NRC Handelsblad lezen we dit weekend een uiterst verdrietig relaas van een Joodse moeder die geen kant op kon met haar zoon: op elke school werd hij gepest vanwege z’n afkomst. De Tweede Wereldoorlog werd er telkens op zeer krenkende wijze bijgesleept, en schoolbesturen weigerden om kordaat op te treden.

Niet één, maar twee middelbare scholen – gewoon in Nederland! – weigeren om antisemitisme aan te pakken, en nemen het voor lief als Joodse leerlingen zich daardoor gepest voelen en de school verlaten. Dat is het uiterst schokkende beeld dat je beklijft als je het verhaal “Nederland voelt voor Joden als een zinkend schip” leest, wat dit weekend in het NRC Handelsblad stond. Het is een wanhoopskreet van een Joodse moeder die zich niet meer thuisvoelt in ons land. Antisemitisme neemt namelijk hand over hand toe, en dit gezin heeft het idee “de laatste passagier” aan boord van het steeds meer aan jodenhaat lijdende Nederland te zijn.

Kippenvel:

“De moeder vertelt dat het pesten nog steeds doorgaat. Haar zoon zit nu naast een jongen die voortdurend ‘Heil Hitler’ roept. Een meisje scheldt hem uit voor ‘jodensoep’. Haar zoon is „murw”.

Ze heeft geprobeerd hem op een andere school te plaatsen. Maar toen ze vertelde waaróm ze hem wilde overplaatsen, kreeg ze te horen dat dat zinloos was. „Er staat hier ook een hakenkruis op de tafel”, zei de coördinator van de betreffende school volgens haar. „Dat gaan we er écht niet vanaf poetsen.””

Men is voor de aardigheid ook nog eens langsgegaan op de genoemde middelbare scholen. En wat denk je? De besturen van beide onderwijsinstellingen lijken zich niet erg te schamen voor hun daden. De ene zegt dat de hakenkruizen “niet één op één” aan de weggetreiterde leerling te koppelen is (nou fijn, dat is echt behulpzaam!) en de andere denkt dat antisemitisme de wereld is uitgeholpen door de jodenhaters alleen eventjes “streng toe te spreken”.

Nee, zo redden we het wel hoor, in dit land…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. santiago

  Henkie kom er maar in.

 2. Pedrito

  Waarmee opnieuw wordt aangetoond dat het onderwijs in Nederland niet alleen laf en hersenloos links is, maar ook verderfelijk fascistisch.

  1. Siemien

   Koran op de molen van Satty

 3. Siemien

  Misschien moet vaders even inspringen?

 4. Schele Joop

  Linkse “wanna be” journalisten bij Joop_nl die niet in debat willen met mensen die kritiek hebben op het extreem linkse bolwerk waar haat en onverdraagzaamheid aan de orde van de dag zijn. Links krijgt het Spaans benauwd wanneer je ze buiten hun BNNVARA bubbel aanspreekt en vraagt om een debat. Schele Joop toont weer aan dat er journalisten zijn die denken dat ze links zijn maar in werkelijkheid extreem links zijn.
  https://twitter.com/ScheleJoop/status/1112697450056351746

  1. Satty

   Tot nu toe weinig onderbouwing gelezen.

 5. Jumping

  Dit komt geheel op het conto van de Linkse wegkijkclub.

  Baudet (FvD) hoeft niets te ondernemen, zijn toekomstige kiezers lezen deze berichten ook.

  Stem in Mei een anti EU partij.

 6. Korporaal Monty

  Één joodse leerling in Nederland?
  Kan het me haast niet voorstellen.

  Dat moeten er veel meer zijn, waarom horen we daar niks van?

  1. Rationalist

   Omdat joden niet echt een klaagcultuur kennen denk ik.
   Ze doen wat ze moeten doen en dat doen ze vaak heel erg voortvarend. En vaak lachen ze toch wel als laatste. Maar dat is mijn beeld van ze.

   “Een instelling van laat ze maar lullen, een olifant heeft toch de dikste.”

   Het zelfde zie je veel bij de mensen van Chinese afkomst.
   “Veel succes met je spleetogengrappen en weet ik veel, ondertussen werk ik hard en hark ik de miljoenen wel binnen, en lach ik je uit”

   1. Satty

    Lijkt me niet echt sporen met de realiteit. Zodra je iets kritisch over joden zegt ben je direct antisemiet.

    1. Siemien

     We praten hier niet over kritisch maar over het structureel treiteren van Joden, en ja jij bent een antisemiet..

  2. Top

   Omdat jij geboren ben, uit een Oost-Indische doven familie. Het zit in je genen en die zijn al niet te best.

  3. Siemien

   Komt omdat jij het niet wilt horen of zien Monty

   1. Korporaal Monty

    Wordt in de media ook nagenoeg geen aandacht aan besteed.

    1. DeBruijn

     @ Korporaal Monty

     Anders is het als een moslim of homo iets aangedaan wordt. Dan gaan er mensen de straat op, maar bij Joden blijft het angstig stil, net als in WWII.

 7. Brazil

  Weer wat anders dan een pop voor de moskee.

  1. Siemien

   Ja en weer een one-liner

 8. ikweetwatikwil

  Meneer Monty. Je kunt je natuurlijk blind en doof houden voor bepaalde zaken.
  Maar moest voor een poosje terug niet een Joodse school bewaakt worden
  Werden er voor een poosje terug geen Joodse jongens in Amsterdam meen ik, in elkaar geslagen.
  Er zijn Joodse gezinnen uit Nederland vertrokken omdat ze zich hier niet meer veilig voelen. Maar dat zegt u waarschijnlijk niets.

 9. F. Domela Nienhuis

  Gezellig he, die diverse pluimage? Dit soort culturele “verrijking”. hebben we dus aan de Islam te danken.

 10. nienke

  De ergste vijand van de Joden zijn met MILJARDEN binnen gehaald door Merkel, EU, Politici, nl. de ISLAM.
  Zowel onze linkse hufters als de islam zullen de Joden nooit accepteren en dat had Merkel toch kunnen weten.
  Dat dit getreiter op de scholen voorkomt is toch wel het aller schandaligst wat er is.
  En de linkse leraren waar hier wel de meeste van zijn op onze Ned. scholen kijken natuurlijk een andere kant op en waarschijnlijk houden ze oren en ogen potte dicht.
  Heb er geen woorden voor dit gedrag is absoluut bij de wilde beesten af.
  Dit moet stoppen.!!!!!!!!

 11. Westerling

  En nog durven de linkse idioten te ontkennen dat antisemitisme en links twee handen op één buik zijn.

  1. Gekko

   In de aard was Hitler ook links. Dus helemaal gelijk, Westerling.

   1. Dik

    +1

 12. biggeorge

  die haat zal wel voornamelijk uit islamitische hoek komen

 13. van Urk

  Ik neem aan dat deze schoolbesturen ook gestemd hebben. En ik neem ook aan dat zij om zeer goede redenen niet op de FvD hebben gestemd. Maar toch..Is het stemmen op de FvD voor hen zondiger dan hoe zijzelf omgaan met gelijkheid, discriminatie en of racisme..Het is gewoon een schande.

 14. Satty

  Mijn nichtje is ook op haar afkomst aangesproken op school, zwarten zijn slecht en dat soort uitspraken. Op dit forum zijn termen stinkende kut neger ook gewoon toegestaan. Pmg reageert hier gewoon nog.

  Nu het om een jood gaat is het in 1 keer wel een drama. Dit soort dingen komt over het algemeen van rechts, zijn het geen salafisten zijn het wel fvd ‘ers.

  Ik vind het verschrikkelijk dat kinderen dit overkomt, discriminatie is een naar iets, ik kan er niets aan doen dat ik een negerin ben en jouw blank zijn is geen prestatie waar je ook maar iets aan kan ontlenen.

  Ik neem jouw afkeer van racisme niet serieus Tim, je bent er overduidelijk zeer selectief in. Wat betreft elkaar dood wensen ben je ook selectief verontwaardigd.
  De huidige onverdraagzaamheid is verschrikkelijk, ik ben blij dat ik anders ben opgegroeid. Dds speelt een grote rol in onverdraagzaamheid. Ik hoop voor kinderen dat hun waanzinnige ouders gauw wat verstand krijgen.

  Ik hoop dat dit joodse kind, wat eigenlijk al verschrikkelijk is erbij te vermelden, het is gewoon een kind gauw een plek vind waar hij welkom is en waar hij geliefd of verketterd wordt om zijn acties. Dit moet zo’n kind pijn doen, als ik aan de reactie van mijn nichtje terugdenk brak mijn hart en dat doet het bij dit soort berichten wat betreft kinderen eigenlijk altijd.

  Heel veel sterkte en blijf boven dat volk staan.

  1. van Urk

   Beste Satty, Hoe heeft de school gereageerd toen uw nichtje werd gepest..

   1. Satty

    Mijn zusje heeft er niet zoveel mee gedaan. Mn nichtje kan beter leren ermee om te gaan. Ik denk dat de school een stevig gesprek met de leerlingen zou aangaan, goede fatsoenlijke school.

    Wat maakt dat voor het kind uit?

  2. DeBruijn

   @ Satty

   Het is inderdaad vreemd dat hier alles maar geroepen mag worden. Bij Youtube staat er bij elke reactie dat je een melding kunt doen. Heb ik al veel keer gebruikt, maar hier zie je nergens waar je dat kan doen.

   Kinderen hebben vaak geen idee wat zij anderen aandoen met pesten. Ik sprak een tijd terug een oud klasgenoot die ook gepest was. Schrok ervan wat zij vertelde hoe zij het ervoer.

   1. Satty

    De bruijn

    Ik heb vooral moeite met de hypocrisie. Of je staat racisme toe en zet in je huisregels niet dat het niet is toegestaan of je hebt het in je huisregels staan en treedt er dan ook tegen op. Ik verkies het laatste. Ik vind racisme, haatzaaien en oproepen of dreigen geweld een brug te ver. Ik vind dat iedere mening mag, ook over rassen verschillen maar dan wel op inhoudelijke basis en niet om elkaar mee uit te schelden. Onze huidskleur is ons gegeven en geen keuze of prestatie. Ik verafschuw geweld of proberen haat te zaaien.

    Ik vind de verontwaardiging van Tim niet oprecht. Was het oprecht had hij pas opgetreden. Hetzelfde geldt voor het verderfelijk liedje rond baudet van die jongeren. Je kunt wel je verontwaardiging de ene kant op laten zien, het stelt niets voor als het de andere kant opgaat en je het niet veroordeeld.

   2. Satty

    De bruijn

    Het is de taak van opvoeders kinderen te beschermen. Mijn zusje gaat er vind ik best goed mee om. Neemt het niet al te zwaar op, duurt het voort zal ze het aankaarten op school.

    Zo te lezen gaat deze jongen door een hel en moet er hard worden ingegrepen. Kinderen zijn keihard. Luister je weleens naar podcasts? Joe Rogan maakt hele goede en geeft eigenlijk alles rond het midden een platform en is een erg goede interviewer. Met Jordan Peterson heeft hij goede gemaakt, Jonathan haidt en Henry Rollins. Is in het Engels. Peterson rechts van het midden, haidt midden, Rollins links van het midden. Echte aanrader. Ik luister vaak als ik niet kan slapen of sport.

 15. F. Domela Nienhuis

  Waar is die “fascist”-roeper MvdG als je hem nodig hebt..? Of bewaart hij dit containeretiket slechts voor hen die altijd voor het Islamitisch fascisme heeft gewaarschuwd,,?

 16. NoDoubt

  Gelukkig lagen de pestprotocollen bij de ingang van de school. Zoals bij vele scholen. Het is slechts een loos papiertje want de praktijk laat op vele scholen te wensen over. Johnnie de Mol wilde het pestgedrag aan de kaak stellen maar werd door de rechter teruggevloten. Maar ook in de politiek/media kunnen ze er wat van. Met ze alle bashen dagelijks zonder inhoud.

 17. Pescador

  ik vond het altijd belachelijk dat die joden zo op het paard getild werden in Nederland dat was nergens voor nodig , ja ze hebben het moeilijk gehad in de oorlog, maar ook ja wat er nu pressies in israel gebeurd klopt volgens mij ook niet.

  maar wat die scholen doen met die jeugd klopt helemaal niet, ik ben dan ook van mening dat die directeuren ontslagen dienen te worden. joodse kinderen zijn niks minder als gewoon Hollandse kinderen en hakenkruizen horen al helemaal niet thuis in die scholen.
  ook ik ben familie verloren door die oorlog , dus vervangen die directeuren

  1. DeBruijn

   @ Pescador

   Joden zijn helemaal niet over het paard getild. Geen idee hoe je bij dat idee komt. Iedereen is altijd gewoon gelijk in Nederland.

   Maar het is wel zo dat Joden niet eens meer door bepaalde Amsterdamse buurten durven lopen.

   Dat is dus Nederland anno 2019, moeten de Joden zich weer verstoppen.

   1. koeiepoep

    Mee eens. Toch is mij op school geleerd, dat Joden zichzelf zien, als “het uitverkoren volk”. Dat vind ik best verwaand klinken. Maar ik kan t ook helemaal fout zien hoor.

 18. Heras

  Te walgelijk van woorden.
  Is het een moslim die gepest wordt dan staat de hele wereld op n kop. Dan reageert heel links, inclusief denk. Nu hoor ik niemand van de politiek. Nederland is verworden tot een antijoods land.

 19. Heras

  Prescador, advies: lees eens geschiedenisboeken over Israel en de 2e Wo. Misschien leer je wat.

 20. Tguard

  Discriminatie is een triest fenomeen die werkelijk onder elke bevolkingsgroep leeft. Je wordt je er als kind mee geconfronteerd en daarna is het onderdeel van je leven. Een neger noemt een hindoe een koelie, een Marokkaan moet niets van negers hebben een blanke noemt een alles wat een andere kleur heeft een zwarte, een indo is een pinda, een Chinees een loempia, een Belg dom een Duitser een mof, een brildrager schele, iemand met een verstandelijke beperking een mongool.Het zit in iedereen zeg maar zoals pater moeskroen het noemt . Hokjes denken! We kunnen niet anders dan anderen een stigma op te plakken Het versterkt het groepsgevoel en we vinden allemaal dat het niet hoort. Discriminatie is van iedereen en van iedereen Dus ik noem het inclusief.
  Een pinda hahah en daarmee heb ik een disclaimer!

 21. Raveltje

  Bij degenen waar je van denkt dat het verstand volgroeid
  moet zijn, pesten het ergste.

 22. Vrijedenkert

  Ernstige vormen van aanhoudende discriminatie op scholen, als dit soort zaken op scholen gebeuren moeten schooldirectie en bestuur hard ingrijpen en het pleuritus definitief van school verwijderen, doet men dat niet en laat men dit soort zaken gewoon oogluikend doorgaan is er maar een oplossing!
  Links wegkijkende directie en schoolbestuur op staande voet ontslag verlenen zonder vergoeding en wachtgelden, oftewel wegpunteren…

 23. Reivi

  Zit deze jongen soms met een keppeltje in de klas?
  Of verkondigd hij op een nieuwe school met veel islamitische leerlingen dat ie van joodse afkomst is?
  Dat getreiter moet toch een oorzaak hebben .
  Uiteraard mag je niemand discrimineren om de afkomst waar men ook vandaan mogen komen.

 24. Punt50

  Welke 2 scholen zijn dat dan? Naam??

 25. Vliegenvanger

  Antisemitisme neemt namelijk hand over hand toe, en dat komt en wordt allemaal goedgekeurd door die extreem-linkse politiek. Die te laf zijn ergens in te grijpen. Met grote oogkleppen op wegkijken.
  Links is een gevaarlijke demoniseren de kliek
  die eigen willen doordrijven. Niet luisteren naar stemmers die het duidelijk niet met hun eens zijn. Hopelijk valt deze regering snel, zo dat er verkiezingen komen voor de tweede kamer. Dat zal het helemaal goed komen.
  Weg met die linkse demoniserende geldverslindende partijen. Weg met het klimaatakkoord dat vele Nederlandse inwoners grote geld zorgen zal bezorgen.
  Weg met die linkse asociale ike,ike ike en de rest kan stikke denkers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.