Wat kun je ondernemen wanneer je vakantie viert in eigen land?

Ben jij van plan om deze vakantie door te brengen in Nederland zelf? Dit hoeft helemaal geen slecht idee te zijn! In Nederland is er namelijk meer dan voldoende te beleven. Voor een leuke vakantie hoef je helemaal niet per se naar het buitenland af te reizen. Hieronder lees je wat je allemaal kunt ondernemen als je deze vakantie lekker in eigen land blijft. Zo kun jij alvast inspiratie opdoen!

Een bootje huren

Nederland is een land dat bekend staat om al het water. Er zijn veel Nederlandse dorpjes en steden waar je een boot kunt huren. Het varen met zo’n bootje is al een hele leuke ervaring op zichzelf, maar als je de juiste stad uitkiest, is het al helemaal geweldig om te doen. Het is bijvoorbeeld prachtig om met een bootje door de Amsterdamse grachten te varen. Ook Friesland is erg populair om er te varen, dankzij het Sneekermeer. Je kunt vrij goedkoop een bootje huren van een organisatie als Nautal. Een dagje plezier met de boot hoeft dus helemaal niet veel te kosten!

Een vakantie in Zeeland

In Nederland heb je verschillende vakantieparken waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Zo is Zeeland bijvoorbeeld een echte aanrader, hier zit je altijd nabij het strand. De stranden zijn misschien niet zo wit als die op je favoriete vakantiebestemming, maar desondanks kun je er heerlijk van het prachtige weer genieten. Dit geldt natuurlijk al helemaal als deze zomer weer zo warm wordt als de zomer van afgelopen jaar.

Zeeland is een leuke plek om je vakantie te vieren, maar Nederland heeft ook nog veel andere mooie plekken. Zo is een weekje Amsterdam bijvoorbeeld ook erg leuk. Anderen vinden het weer prachtig om tijdens hun vakantie op een van de waddeneilanden te verblijven. Zo is Texel bijvoorbeeld een uitstekende keuze. In het hoogseizoen kan het op de waddeneilanden vrij druk zijn en is er meer dan voldoende te beleven.

Een dagje naar een vreemde stad

Veel Nederlanders gaan maar zelden ver van huis. Toch zijn er in Nederland veel mooie steden die je kunt bezoeken. In steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kun je je zo een aantal dagen vermaken. Het uitgaansleven in deze steden is erg groot, maar daarnaast kun je er nog veel meer dingen doen. Zo is Amsterdam bijvoorbeeld een erg geliefde plek om te gaan shoppen. Als je een liefhebber bent van merkkleding is Amsterdam absoluut aan te raden.

Een bezoekje aan een pretpark

Voor een leuke dag hoef je niet per se naar de stad toe, je kunt bijvoorbeeld ook eens naar een pretpark gaan. Nederland heeft verscheidene pretparken, die onderling veel van elkaar verschillen. Pretparken als Walibi en de Efteling zijn een goede manier om je te vermaken. Een dagje naar het pretpark is een activiteit die leuk is voor heel het gezin. De kans is groot dat er ook een pretpark bij jou in de buurt zit, ondanks dat de meeste mensen het niet erg vinden om hier een eindje voor te rijden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Caro

  @ redactie

  Wat leuk artikel.
  Achterhoek ook prachtig, beulakkerwiede ook.
  Etc.

  1. Lampje

   Doar benk nooit ewest

 2. Joop Klepzeikert

  Waarom zouden we in Nederland vakantie moeten vieren? 1 keer in een restaurant eten kost haast net zoveel als 2 weken all-inclusive naar Griekenland of Italië.
  Een nachtje op een kramping kost zowat het zelfde als een vliegticket Thailand en een kop koffie op een terras net zoveel als je volkomen bezatten op een Caribisch eiland.
  Mij te duur om hier vakantie te ‘vieren’.

 3. Lampje

  Met mijn inkomen is er weinig te vieren, dus ga ik gewoon op vakantie.

 4. DidiMadloba

  Vrijwilligerswerk als islambestrijder?

  1. Rammstein

   Goed idee van je Didi! Zullen we samen ten strijde trekken als islambestrijder? Jij hebt het helemaal in je, dat voel ik.

 5. Baron von Munchhausen

  Moslimwijken bezoeken in grote steden; I.p.v. naar Marokko of Egypte!
  Scheelt een hoop geld. Of grachtenhuizen/paleizen/villa’s bezoeken waar de facistische Linkse Miljonairs wonen.
  Zo maar een paar ideeen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.