Rot toch lekker een eind op met dat preutse gejank over ‘korte broeken mogen niet’

vlcsnap-2019-06-26-07h39m16s114
Foto: EenVandaag had een hysterische uitzending over 'korte broek en slippers'. Bron: Screenshot EenVandaag / AVROTROS.

Met de subtropische temperaturen van de afgelopen dagen liep ook de discussie op Twitter weer hoog op. Allerlei vingerzwaaiende modemiepjes en etiquette-etters kwamen uit hun hobbitholen vandaan om de rest van de natie hun dwingende mening over het fenomeen ‘korte broek’ op te leggen. Bij EenVandaag hadden de huilers zelf een eigen tv-item. Laat mij hier voor eens en altijd zeggen: kappen. Draag zelf geen korte broek als je het stom vindt, maar laat de rest van Nederland met rust met je gezever.

Vandaag lijkt het even geen 30 graden Celsius te gaan worden. Een welkome pauze in de hittegolf. Hopelijk kunnen de patrouillerende mode-agenten dan ook even afkoelen, want de afgelopen dagen waren ze weer overal aanwezig om hun vervelende meninkjes op te leggen. Het zit namelijk zo: hoge temperaturen betekent dat mensen minder en minder lange kleding aantrekken. Niemand zal in het z’n hoofd halen in een Speedo over straat te gaan, maar wel zie je veel mannen met korte broeken.

En ja hoor – daar moet weer eens uitgebreid wat van gevonden worden. De Staatsomroep spreekt van het “korte broek-dilemma“. Een heuse etiquette-expert wordt opgetrommeld en die weet te vertellen:

“Voor mannen die op kantoor werken, is het niet gepast om een korte broek aan te trekken, zegt ze. “Dat zijn echte vakantie-outfits, meer iets om in te barbecueën. Als je een representatieve functie hebt bij een bedrijf kan je niet aankomen met een korte broek en sandalen. Dat is belachelijk.” Bovendien vindt Ritsema dat mannen zich niet moeten aanstellen door een korte broek aan te doen naar het werk, want ‘veel kantoorruimten hebben gewoon airconditioning’. “

Ook slippers mogen niet van Beatrijs Ritsema. Ondertussen mengt ook RTL-verslaggever Olaf Koens zich in de discussie, die botweg opmerkt dat “niet dragen” de beste manier is om een korte broek aan te hebben. En warmt nog even oude prak op van het Eindhovens Dagblad, waar ook weer zo’n vervelende zogenaamde stijlexpert z’n meningenkots over Nederland uitstort. Verder ook nog aandacht van De Volkskrant (“Bent u lang en heel dun, of klein en heel dik, dan is de korte broek niet voor u. Neem uw verlies en schaf een lange, linnen broek aan.”) en een heel item van EenVandaag. Met daarin – jawel! – alweer zo’n modebetweter die even komt vertellen hoe andere mensen zich moeten gedragen.

Ik zal het dus nog maar even een keer zeggen, want kennelijk is het niet duidelijk. Maar hoe noemen we het als mensen die teksten zouden uiten over vrouwen, dat ze teveel bloot laten zien? Precies: dan is het ineens slutshaming en krijg je – terecht – met de spreekwoordelijke lange lat op de vingers. Leg mij vervolgens dan maar uit waarom het dan bij mannen wél oké zou zijn?

Feministen zijn al enkele jaren bezig tegen het fenomeen ‘bikinilichaam’. Het idee dat vrouwen in de lente heel veel moeten afvallen om in de zomers weer in hun charmante bikini’s te passen. Alsof alleen vrouwen met het uiterlijk van supermodellen een tweedelig badpak mogen aantrekken. Hoe kweek je dus een bikinilichaam, vragen de feministen dus retorisch. Pak een bikini uit de kast, en trek die aan je lichaam. Tada, je hebt een bikinilichaam! Niemand heeft het recht om vrouwen die een wat steviger postuur hebben leuke badkleding te ontzeggen. Baas in eigen kledingkast!

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor mannen met korte broeken, al dan niet gepaard met teenslippers. Iedereen heeft kortebroekenbenen. De modepolitie die het zogenaamd beter weet en met allerlei obscure en zelfbedachte regeltjes komt aanzetten kan echt m’n rug op. Het is warm, dus ik draag een korte broek. Wat etiquette-egomaniakken daar van vinden, interesseert me weinig. De mening van De Volkskrant en de NOS zelfs nog veel minder. Ik doe dus ook vandaag weer een korte broek aan. En als ik de deur uitga, trek ik een paar flipflops aan. Deal with it, haters.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

18 reacties

 1.   

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Nederland is in de greep van de moslims.
  Niets is meer zonder een bedoeling.
  De ondergraving van Nederland gaat steeds verder.
  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel heeft Nederland gemaakt tot een bananen.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1.   

   Jumping lijkt me een gelukkig en tevreden mens.

   :)

   1.   

    lao lijkt me een chagrijn en zeer ongelukkig mens

    1.   

     :)

     1.   

      :(

   2.   

    @lao Tse is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
    Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
    De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
    Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

   3.   

    gelukkig boeit hier niemand wat jij vindt.

    1.   

     Lao wie?

 2.   

  We beginnen al aardig op zo’n Islamitisch kutland te lijken. Hebben wij straks ook al zedenpolitie? We hebben schijnbaar niks anders te doen als zagen en zeiken over allerlei onbenulligheden. En die achterlijk commerciëlen doe daar met hun lage IQ standaard de hele dag aan mee.

 3.   

  Vrouwen lopen al sinds de 60er jaren half naakt,indien het zonnetje schijnt!
  We kennen allemaal de minirok,wetshirts,tepelshirts,hotpants?
  Prachtig toch,maar mannen mogen het óók!

 4.   

  Ik draag geen korte broek, ervaar het soms wel als een last die mij is opgelegd.
  Teenslippers vind ik altijd zo bijzonder om te zien. Mannen die een dagje met kun kinderen weg gaan en dan schoeisel aantrekken wat je totaal geen ondersteuning geeft. Gevolg is rugklachten, met daarbij korte broeken die gedragen worden.
  Lastig

 5.   

  Dan hebben die moslims het beter bekeken, want die baardapen lopen in hun zomerjurkje over straat en daar hoor je deze zeikers niks over zeggen. Een man in een korte broek is misschien niet echt een mooi gezicht, maar een kerel in een jurk is helemaal een aanfluiting.

 6.   

  In Oman werd er op straat naar mij getoeterd als ik in een korte broek liep.
  Maar ja, dat zijn islamieten, zij weten niet beter.
  Het lijkt er op dat Nederland ook een islamitische staat zal gaan worden.
  De renaissance van enkele eeuwen geleden wordt weer helemaal teruggedraaid.

 7.   

  Het moet kunnen. Voeten met kalknagels in sandalen. Korte nette broek, benen er onderuit met spataderen als regenwormen. Als het warm is let je daar toch niet op. Rot toch lekker op !

  1.   

   Hoe doe jij het dan met je rotkop?.. Trek jij altijd een geitenwollensok over je kanis om mensen hun eetlust niet te bederven?

 8.   

  Mij zal je niet met een korte broek betrappen want ik heb dan meteen bekijks vanwege mijn vitiligo vlekken.

 9.   

  Mijn wreed ontwikkelde onderbenen zijn een lust voor het oog en verdienen het net zo goed gezien te worden als de rest van het lichaam.
  En hoe wil ik ze anders mooi bijkleuren?

  MANNEN VAN NEDERLAND VERENIGD U EN GEEF NIET TOE AAN DE “STUD-SHAMERS” VAN DE FEMINAZIES EN MEELMOND MEDIA MENSJES, BAAS OVER EIGEN KUIT!!?

  1.   

   Hahah Baas over eigen kuit. Echt een goeie lol. Nieuwe slogan voor de metro man ;)

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!