TU Eindhoven: alleen vrouwen welkom voor wetenschappelijke functies, mannen uitgesloten

De TU Eindhoven heeft besloten om komend half jaar enkel vrouwen te accepteren als sollicitant voor wetenschappelijke functies. Natuurlijk draait het de universiteit om de verhouding tussen mannen en vrouwen in de staf. De maatregelen maakt nu al de tongen los, via NOS.nl

De reden waarom het nodig is om mannen tijdelijk uit te sluiten voor de sollicitatieprocedures is als volgt, aldus rector Frank Baaijens:

“En het is al langer bekend dat een divers personeelsbestand beter functioneert. Het leidt tot betere strategieën, creatievere ideeën en snellere innovatie.”

Ja, het staat er echt. De zogenaamde crème de la crème van de Nederlandse wetenschap spreekt over de voordelen van een ‘divers personeelsbestand’ als primaire aanleiding voor het discrimineren van Nederlandse mannen. Hieronder de treffende reactie van Sietske Bergsma:

Sietske Bergsma over TU Eindhoven

Wat ‘divers’ is weet dus niemand precies, maar als het beter is zoals men claimt dan zien we uit naar een periode waarin MBO-afgestudeerden worden toegelaten voor wetenschappelijke functies, immers maken die het personeelsbestand ‘diverser’ en dus beter. Ook verwachten we van de TU Eindhoven binnenkort meer personeel dat géén Nederlands spreekt zodat er meer ‘diverse talen’ worden gesproken op de werkvloer.

Het liefst zo divers mogelijk natuurlijk want dat is ‘beter’.

Ten slotte wordt het tijd om dieren toe te laten tot het wetenschappelijke personeel. Hierdoor is er meer diversiteit in organismen en dat schijnt ook goed te zijn voor de prestaties van het personeel. Ongetwijfeld dat de komende rector magnificus van de TU Eindhoven een aap zal blijken te zijn en dat er op elke afdeling een hond rond loopt. Die uni-honden zijn noodzakelijk om er voor te zorgen dat er geen eenzijdige kattenpopulatie ontstaat op de universiteit.

Hoe serieus moet je een universiteit nemen die op basis van dergelijke beredeneringen een complete generatie mannen tijdelijk uitsluit?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. logisch denken

  Laat ik nou denken dat de kandidaat met de juiste kennis , papieren en ervaring de meest geschikte kandidaat is. Kennelijk mag iedereen voorgetrokken worden zeker als je vrouw of islamiet bent. De authentieke ofwel autochtone sollicitant heeft het het nakijken en wordt rucksichtloos gediscrimineerd.

  1. Top

   Kwam er wel en met veel plezier. Het was voor mij een centrum van een no nonsense mentaliteit en wars van alles wat met aanstellerij en hypes te maken heeft. Je kunt geen krant meer opslaan of een actualiteit volgen of het is opgeklopt, onecht, uit zijn verband gerukt of pure emotie i.p.v. een strikt en sluitend betoog. Maar dan was er nog altijd de TU-Eindhoven als een rots in de branding waar je je altijd wel kon laven aan een technische probleemstelling, aanpak en oplossingen. Nuchter, geen gezwatel: een verademing. En ik dacht, ….ik dacht dat het nooit voorbij zou gaan. Het lied Het Dorp komt in me op: ……maar blijkbaar leefden ze verkeerd en nu zijn we op de goede weg.
   Wat een treurigheid allemaal. Wat een lafheid, wat een slapjanussen niet gewoon pal te willen staan voor de beste, de kundigste, de meest gedreven medewerker. De echte wetenschap, en daar versta ik slechts onder die wetenschappen die zich uiteindelijk baseren op de moeder van de ultieme wetenschap de wiskunde, die heeft geen enkele boodschap aan een gelijke gendersamenstelling van beoefenaren: nul.
   En dan: zou je als vrouw nog wel blij of trots kunnen zijn met je kersverse aanstelling aan de TU-Eindhoven omdat je ……. nou vul zelf maar in.

   1. toetssteen

    @Top
    Ik heb me groen en geel geërgerd, maar blijkbaar wenst men niet goed opgeleiden als vak kracht in de Bèta vakken. Arme studenten.

  2. bejaarde

   @TP:
   Ben ik het helemaal mee eens (als vrouw).
   Ze slaan echt helemaal door.

 2. RvdBe

  Klimaatdrammers, zwartepietdrammers, moslimdrammers, diversiteitsdrammers,
  Is ter nou godver geen een die zn normale verstand nog heb?

  1. DidiMadloba

   U bent een drammer-drammer.

   Jammer!

  2. Brazil

   De vrijheid van meningsuitingdrammers, natuurlijk alleen als het rechts uitkomt.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 3. Lao Tse

  Wel jammer dat zo’n ingrijpende maatregel nodig is om een beetje diversiteit te bereiken.

  1. logisch denken

   Lao Tse 4 minuten ago Beantwoorden
   Wel jammer dat zo’n ingrijpende maatregel nodig is om een beetje diversiteit te bereiken.

   Wel jammer dat je het eens bent met de gehanteerde discriminatie op de werkvloer . Maar moslims en vrouwen hebben een streepje voor bij das bekent dus verwonderlijk is je reactie niet.

  2. Joshuak

   Ten eerste het is pure seksisme, ten tweede dit geeft nog steeds geen garantie dat de functie door een vrouw gevuld zal worden want misschien is er wel geen of weinig vrouwen die nog zon functies zoeken.

   Dus wat je dan krijgt is ongevulde banen..

   Het spijt me maar je moest je eigen reactie eens voorstellen als het andersom was geweest..

   Logica zegt als dit geen seksisme is, dan kan het natuurlijk ook niet seksisme zijn als je beslist om vrouwen uit te sluiten van een functies en vooraf al roepen dat ze het nieteens hoeven te proberen.

   Of laat me raden, het zijn tuig als jij wie gaan bepalen wat wel en niet seksistisch is of niet? Het is normaal als jullie het doen maar verschrikkelijk als iemand het bij jou doet..

   Daar is een woord voor. Hypocriet. Maar dat lijkt me een woord die je vaker te horen krijgt.

  3. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
   Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
   Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

  4. Brazil

   Diversiteit is goed voor Nederland.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 4. DidiMadloba

  Promovendi klagen dat hun aanstelling meestal niet wordt verlengd na de promotie. Alleen de besten mogen verder naar universitair docent en hoogleraar. Kortom wetenschappelijk “onderzoeker” is een onzeker bestaan.
  En daarom trekt het sowieso al meer vrouwen aan. Mannen kiezen liever voor vaste, vaak beter betalende banen.

 5. Michael M

  Dit is dus pure discriminatie. Kan dus worden aangepakt via rechtsystemen. De TUE is dus hiermee duidelijk in overtreding. Dan hadden ze beter kunnen vermelden dat de TU op dit moment tijdelijk alleen nog op zoek zijn naar vrouwen omdat daar een tekort aan is. Zodra er weer plaats vrijkomt kunnen mannen solliciteren.

 6. edoc431

  HAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAHHAHAHAH
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHA
  HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAH
  HAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAH

  En over tot de orde van de dag .

  hahahaahahahahahahahahahahahahahahhaha
  hahahahahahaahahahahahaahahahahahahah
  hahahahahahahahahahahahahahahahah

 7. NoDoubt

  Op scholen wordt de norm al bijgesteld naar de immigrant. Ik wacht nog tot het leger of in de bouw of bij de brandweer ze gaan zeggen dat er meer vrouwen moeten komen. Het gaat heel goed berg afwaarts. We worden een derde wereldland en vervolgens zullen de vrouwen vooraan in de oorlogsstrijd gaan met 50 kilo bepakking. Waarom nog naar school gaan voor de mannen. Ze hebben geen schijn van kans. Goed voor de motivatie van de jongens. Met dank aan het doorgedraaide feminisme. Het patriottisme en de vrouwenhaat zal alleen maar toenemen.

 8. koeiepoep

  Dus blijven er banen oningevuld en die paar die er wel worden ingevuld, gaan worden ingevuld (deels) door mindere kandidaten. En getalenteerde mannen gaan hun heil elders zoeken. En aldus zal de tu Eindhoven fors aan kwaliteit gaan inboeten en de concurrentie slag verliezen. Ziehier, het begin van het einde van tu Eindhoven.

  1. Augustus

   Het einde zal er niet zijn aangezien deze universiteiten aan de subsidiekraan zitten. De overheid zal deze propagandacentra blijven subsidiëren tot hun doel is behaald. Nul marktwerking.

 9. Blokkeer-Fries

  Ik neem niet alleen deze universitiet niet serieus, maar dit hele kalifaat niet meer.
  In de regering bewijzen de volledig onbekwame “vrouwelijke” ministers, dat diversiteit en al die andere ongein bullshit is, door consequent te falen.
  Vergeet ook niet dat deze faalregering, discriminatie van mannen aan alle kanten faciliteert en predikt. O.a. door vrouwen, ondanks dat ze ouder worden dan mannen, op dezelfde debiele hoge leeftijd AOW te laten ontvangen. Het is slechts wachten tot dat de extreem linkse zuurpruimen bedacht hebben dat “vrouw” zijn in de categorie zware beroepen valt.

 10. Duke

  Discriminatie van de blanke hetero man is gelegaliseerd in Rutte’s Nederland. En het wordt alleen maar erger.

 11. lancar

  Discriminatie en rechtsongelijkheid, dit is wat Nederland zegt te vertegenwoordigen, maar de waarheid is toch heel anders. Waar blijft dan de term “gelijke kansen voor iedereen”, “man en vrouw zijn gelijk” en dies wat nog meer zijt i.v.m. gelijkheid tussen man en vrouw?” Voortrekkerij is zo oud als Methusalem en een normaal verschijnsel in een maatschappij waarin discriminatie, schijnheiligheid en mensenrechtenschendingen deel uitmaken van het bestaan.

 12. Bes Tolen

  Deze universiteit doet er goed aan het aantal hogere functies niet te verhogen. Anders wordt het een rotzooi. Dat is één. Want anders krijg je allerlei kunstgrepen zodat je nog professor kan worden op bijvoorbeeld de algemene heffingskorting en dan met de nadruk op algemene. Een aap kun je natuurlijk altijd wel op de plek zetten van rector magnificus want dat is nu net in Eindhoven de functie waarin je geen enkel risico loopt. Technisch gezien dan. Ieder ander kan het werk overnemen.
  Nou ja, de zoon van mijn vriend is daar al professor en een hele goeie volgens al veelal opgeruimde kranten. Moet hij nu straks speciaal emigreren naar Amerika? Ik ben benieuwd.

  Ik heb zelf vooral leedvermaak omdat ik drie keer werd gepasseerd. Voor een andersoortige hoge functie. Ja, een vrouw ging voor. Leedvermaak. De eerste keer in 1983 kreeg een vrouw, die niet eens de vereiste papieren had, de functie. Een jaar later was ze gedwongen vertrokken. In het laatste geval vertrok de vrouw binnen het jaar op eigen verzoek. Het middelste geval klopte van geen kant maar daar wil ik het niet eens over hebben. Leedvermaak omdat de bazen zo mis kleunden en de vrouwen slachtoffer werden. Die bazen en vrouwen maken alles minder waard en daarmee onwaardig. Nederland komt langzamerhand in een onbeheersbare chaos terecht vanwege het politieke radicalisme.
  Nou, het was voor mij niet leuk maar ik ben niet zielig. Ik ben voortijdig vertrokken zonder mee te delen wat ik echt ging doen. Iets anders dan vrijwilligerswerk.
  Ik heb er wel erge spijt van, dat ik me vanwege een latere functie in het buitenland, steeds voor heel korte tijd, daar niet heb laten schilderen. Wat me wel was aangeboden. ”De eregalerij is mij voorbij gegaan”. Ach ja.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.