COA-faciliteit Oisterwijk blijkt hol van agressie: bewoner neergestoken en overgoten met kokend water

De COA-faciliteit in de gemeente Oisterwijk blijkt een hol van agressie: gisteren werd een bewoner van de COA-faciliteit neergestoken, zo meldt Omroep Brabant. Het is het zoveelste incident. Zo vindt er ook regelmatig kinderhandel plaats bij AZC’s en worden zelfs beveiligde bussen ingezet. 

De de COA-faciliteiten een slechte naam hebben is geheel logisch: vaak zitten er mensen lange tijd zonder uitzicht op een toekomst in Nederland. En in veel gevallen wemelt het dan ook van de criminaliteit rondom de kampementen. In Ter Apel leidde dit al tot sociale onrusten en opent de Gemeente Westerwolde nu een extra politiebureau in het centrum van het dorp in een poging de overlast te verminderen.

In Oisterwijk is het niet veel beter en werd twee jaar geleden een vrouw onzedelijk betast en bedreigd met een mes. Gisteren was het weer raak en werd een COA-bewoner dus neergestoken en met kokend water overgoten. Twee mannen zijn door de politie aangehouden, maar alle drie worden als verdachte gezien. Het 32-jarige slachtoffer is niet in levensgevaar, maar moest wel medische hulp ontvangen. Twee mannen van 37 en 21 jaar oud werden aangehouden.Ook heeft de politie twee messen gevonden in de COA-faciliteit en in beslag genomen.

Het is ook niet het eerste mes-incident. In januari nog raakte een 14-jarige puberjongen gewond aan zijn gezicht toen hij na een ruzie met een andere jongen in zijn gezicht werd gestoken. Dat is hoe men bij COA-faciliteiten conflicten oplost: met messen. Twintig jaar geleden waren dergelijke berichten vrijwel ondenkbaar, maar recentelijk gaat er steeds meer mis, blijkt ook uit de cijfers van COA zelf.

Volgens Omroep Brabant is de faciliteit in Budel het meest berucht: in 2018 deden zich daar meer dan 500 incidenten van agressie voor. 500!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2. Rud56

  Laat ze maar binnenkomen, die ‘zielige asielzoekertjes’ en laten we ze gauw aan huisvesting, verblijfsvergunning en een goede uitkering helpen zodat ze daarna snel voor een paar weken (of maanden) op vakantie kunnen naar het land dat ze zogenaamd zijn ontvlucht.

 3. santiago

  En weer zo’n goed stukje journalistiek van onze noorderling Teunis. Nu maar weer eens zien of je hier de 50 reacties mee haalt. Eentje heb je er al.
  Niet echt inhoudelijk, maar dat valt ook niet mee met jouw stukjes.
  Het is toch wat he, eerst gestoken en daarna kokend water er overheen en misschien is ie nog wel dood ook.

  1. santiago

   Het zijn er al 3.

  2. dario

   Of nog erger mischien is ie wel zeer ernstig dood hahaha

 4. Rud56

  Kom maar binnen! Hier wacht je mooie huisvesting, uitkering en levenslange verzorging mét recht op vakantie naar het land dat je hebt verlaten met het doel al het eerder genoemde hier te verkrijgen.

 5. Ritter

  Deze asielzoekers nemen hun ideeën; gebruiken en gewoonten mee naar Europa.

  Kortom, al deze dingen zijn een gevolg van de (vaak illegale) massale migratie; net zoals dingen als antisemitisme; kinderhuwelijken; vrouwenbesnijdenis; homohaat; eerwraak; enzovoorts.

  Door de massale immigratie is Nederland terug in de tijd geworpen. Het moet, ook wat betreft de rechten van vrouwen en homo’s, een strijd leveren die al lang gestreden leek.

  1. Isengrijn

   Ritter klaagde:

   “…Kortom, al deze dingen zijn een gevolg van de (vaak illegale) massale migratie; net zoals dingen als antisemitisme; kinderhuwelijken; vrouwenbesnijdenis; homohaat; eerwraak; enzovoorts…”

   En hoe komt dat allemaal zo, Ritter? Is het niet zo dat er door de “westerse landen(lees: USA, Israël en dus ook het schoothondje de EU)” altijd en eeuwig oorlogje gevoerd moet worden in de naam van de democratie?

   1. ZiggyStardust

    Huh? Want het westen voert een oorlog tegen Marokko of zo, en daarom moeten er bij 2 westerse toeristen het hoofd afgesneden worden? Of Tunesië dan, lekker met de ak47 op een strand in het rond gaan schieten omdat er een oorlog is met Tunesië? En al die Afrikaanse landen waar we geen oorlogje gespeeld hebben, maar die elkaar toch uitmoorden en waar hele schoolklassen meisjes ontvoerd worden en als seksslavinnen gebruikt worden door moslims. Islam is net als crystal meth, je gaat er gekke dingen van doen en is uitermate dodelijk.

    1. Isengrijn

     ZiggyStardust vroeg zich af:

     “…Huh? Want het westen voert een oorlog tegen Marokko of zo, en daarom moeten er bij 2 westerse toeristen het hoofd afgesneden worden? Of Tunesië dan, lekker met de ak47 op een strand in het rond gaan schieten omdat er een oorlog is met Tunesië?…”

     Nee, niet direct een oorlog tegen Marokko of Tunesië. Maar in deze landen wonen nogal wat sympathisanten die solidair zijn met de extremistische moslims in het Midden-Oosten. Dus 1+1=2.

     “…En al die Afrikaanse landen waar we geen oorlogje gespeeld hebben, maar die elkaar toch uitmoorden en waar hele schoolklassen meisjes ontvoerd worden en als seksslavinnen gebruikt worden door moslims…”

     Marokko en Tunesië liggen niet in Afrika?
     Hier geldt hetzelfde verhaal. Zij zien het ook als een oorlog tegen de islam, wiens oorsprong ligt in het Midden-Oosten(net zo als het achterhaalde gristendom en het verderfelijke judaïsme), en niet zo zeer om de macht(olie) in het Midden-Oosten. Bovendien hebben Afrikanen het minste en geringste nodig om elkaar de kop in te slaan. Met of zonder islam…

     “…Islam is net als crystal meth, je gaat er gekke dingen van doen en is uitermate dodelijk…”

     Ik heb nog nooit crystal meth gebruikt, maar ik geloof je op je woord. Religie is een vernietigende ‘droge waer’.

     1. ZiggyStardust

      Isrngrijn: Bovendien hebben Afrikanen het minste en geringste nodig om elkaar de kop in te slaan. Met of zonder islam… Beetje verwarrend dit. Eerst geef je de schuld aan Amerika, Israël en het westen, daarna zeg je dat ze elkaar sowieso de kop wel inslaan.

     2. Isengrijn

      Inderdaad @Ziggy.

      Het gedoe van die landen in het Midden-Oosten, en zeker de laatste vijf jaar, is een aanjager geweest. De infectie genaamd: Arabische lente, en de hele nasleep ervan zoals uiteindelijk de situatie Syrië is eraan te danken.
      De Sub-sahara volkeren profiteren hiervan. Waardoor de stroom nieuwe migranten buitenproportioneel is.

      Dat de negroïde Afrikanen elkaar de kop inslaan gebeurde al voordat er een islam of een christendom was daar.

 6. AS210854

  Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Bij ons in de buurt zie elke dag de politie auto’s staan. Ook staat er elke week wel een meubel auto, met nieuwe meubels.

 7. Jv

  Misschien iets voor Lao Tse om orde op zaken te stellen?
  Hij weet het immers zo goed hoe je deze “beesten” (jazeker “beesten”, een normaal mens doet immers zoiets niet en is dankbaar dat hij/zij in een veilig land en opvang zit, not) het best kunt beveiligen tegen het kwade blanke volk!
  Die “gasten” zijn zo agressief en gewelddadig als maar kan.
  En dan hebben ze ook nog een extra politiebureau geopend, tjonge tjonge! Dit ipv die lui op te pakken en keihard ons land uit te schoppen.
  Desnoods drop ze maar daar waar ze ook de EU binnengekomen zijn!
  STOPPEN met het opnemen van deze zgn vluchtelingen.
  Ons hele land wordt kapot gemaakt door deze lui ipv dankbaar te zijn voor alles wat ze krijgen.
  O ja, in Pakistan rijden en lopen ze op straat over Wilders heen.
  Laten we die kinderverkrachter uit de Koran ook bij ons op straat afbeelden dan kunnen wij er ook overheen rijden, lopen en misschien ook nog een toiletgang op los laten! Hebben we ook iets om op af te reageren!
  Kijken hoe lang het duurt alvorens het linkse zooitje gaat reageren.

  1. Lao Tse

   Ik beschouw medemensen niet als beesten, Jv.

   Verder las ik je bijdrage niet.

   1. Jv

    Prima, heb ik mijn doel toch geraakt!

    1. Confucius

     Natuurlijk heeft Lao uw bijdrage wél verder gelezen want Lao doet een hele dag niks anders.

     Lao is alleen erg jaloers op u omdat-ie zelf niet in staat is zo’n mooie inhoudelijke reactie te formuleren.

     1. Frets

      Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

     2. Lao Tse

      Confucius was een groot filosoof en spiritueel leraar.
      Het ganse oeuvre van La Tse is een inhoudelijke dialoog met deze gigant.

     3. fockingworst

      @lao tse de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
      Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
      @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
      en dat al zeker 10 jaar lang.
      U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

   2. Jv

    Net gelezen in de telegraaf; “vrouw-zaait-dood-en-verderf-in-pakistan”!
    Is dit wat u bedoeld met “medemens”?

    1. van Urk

     @Jv, Heeft volgens Isengrijn met het eeuwige oorlogje te maken in naam van de democratie.

    2. Ben-NIET-Groen-L

     Jv,

     Bijna in elk bericht van slachtoffers, gewond of dood, verkeer gerelateerd, religie gerelateerd, relationeel gerelateerd…what ever…komen woorden : Islam/ Moslim / islamiet / Mohammedaan / Koran / Boerka / Mes / Bomgordel / dood en verderf tot leven zoals in het bericht van de vredelievende islamitische Pakistaanse vrouw die hoop ik tot vet islamitisch gehakt is reduceert.

   3. Ben-NIET-Groen-L

    L-a-o T-s-e,

    Ik vrees voor jou dat vele mensen hier al na je naam gezien te hebben snel door scrollen naar de volgende reactie.

   4. Siemien

    Lao beschouwt deze kansparels als vredelievend, Lao vindt ook dat Nederlanders niet genoeg doen en dat Nederlanders zich werkelijk kapot dienen te schamen en La vindt ook dat Nederlanders excuses moeten maken naar messentrekkers en agressieve personen die in ons land verblijven.
    Sterker nog, Lao vindt zelfs dat deze mensen met zachte hand moeten worden aangepakt, immers vindt Lao dat bv de moordenaar van Anne Faber zacht aangepakt moet worden…

    Waar het overgrote merendeel van de Nederlandse bevolking heel andere ideeën heeft over de manier waarop we dit moeten aanpakken…

  2. shidaian

   Lao Tse heeft de naam van een wijze maar doet die naam door zijn domheid geen eer aan

   1. fockingworst

    @shidaian dat heeft u goed gezien…
    @lao Tse is de volbloed huistrol die hier al 10 jaar zijn tijd zit te verslijten door anderen te trollen zuigen etc..
    Hij gebruikt meerdere nicks zoals sans rancune eu cock heinz Julian… Etc..
    Vrijblijvend advies negeer em of trol em…
    Vind ie beide niet leuk..

 8. rujoleki

  Het moet nog veel erger worden. Hopelijk komen er nog veel AZC onderkomens bij.
  Dat vindt driekwart van de Nederlanders .
  Allemaal huichelaars en wegkijkers.

 9. shidaian

  Fijn he die migranten centra….asielzoekers kan ik het niet meer noemen

 10. Vraagtekentje

  Lijkt me een ideale werkplek voor linkse meisjes.

 11. Heras

  Tja, in de koran wordt opgeroepen toch vooral de democratie om zeep te helpen. Je mag verkrachten, rotzooi schoppen enz.
  En onze regering zegt: Foei, niet meer doen.
  Dat de ned. Burger de pineut is, is een bijkomend probleem: jammer voor hun..

  1. Mart

   Em wie kiest(min of meer) deze regering?…..Juist het volkje wat nog van het bankstelletje wil opstaan

 12. tonna

  “bewoner van de COA-faciliteit neergestoken”
  Indien de prikactie verband houdt met kinderhandel,had het water kokende olie moeten zijn!

 13. Ben-NIET-Groen-L

  LEES EN HUIVER ……

  (vooral het stukje “aangifte” doen, daar word ik onpasselijk van)

  Wet gezichtsbedekkende kleding: vanaf 1 augustus.

  Nederland – Vanaf 1 augustus gaat de wet ‘Gedeeltelijk verbod gezichts-bedekkende kleding’ in. De belangrijkste feiten op een rij:

  Vanaf 1 augustus 2019 is het verboden gezichts-bedekkende kleding te dragen in het openbaar vervoer en in gebouwen van het onderwijs, de zorg en de overheid. Op deze locaties is het voor de sociale veiligheid en dienstverlening namelijk belangrijk dat iedereen elkaar kan herkennen en aankijken. Het is daarom niet toegestaan om kleding te dragen die het gezicht onherkenbaar maakt, zoals een integraalhelm, bivakmuts of boerka.

  Naleving
  Controle op naleving van dit verbod ligt bij de medewerkers van de instelling waar het verbod geldt en bij het personeel van het vervoersbedrijf. Van hen wordt verwacht dat zij overtreders aanspreken, wijzen op het bestaan van het verbod en hen verzoeken de gezichtsbedekking te verwijderen of anders het pand te verlaten.

  Bekeuring
  Als hier geen gehoor aan wordt gegeven kan de medewerker de hulp van politie inschakelen. Ook de politie zal de betrokkene waarschuwen de gezichtsbedekking te verwijderen of de locatie te verlaten. Als dit niet het beoogde effect heeft, kan deze overgaan tot het uitschrijven van een bekeuring.

  Melding maken
  Wilt u melding maken van een persoon met gezichts-bedekkende kleding op een locatie waar dit verboden is, neem contact op met een medewerker van de locatie of personeel van het vervoersbedrijf.

  Aangifte doen
  Draagt u vanuit geloofsovertuiging gezichts-bedekkende kleding en wilt u als slachtoffer van een misdrijf op een politiebureau aangifte doen, dan zoeken we een alternatief. Zoals aangifte op een andere locatie of in een aparte ruimte op het politiebureau waar de gezichts-bedekkende kleding verwijderd kan worden en u met een vrouwelijke collega kunt spreken.

  Afijn…dit is dus Nederland ten voeten uit…verrot als een mispel !

  Wisten jullie trouwens al dat ik Nederland ga verruilen voor Japan? rede…ik trek het hier niet langer en Japan kwam als de beste optie uit vele landen.

 14. Mars020

  Volgens links maken wij onszelf onnodig druk. Deze vorm van discussiëren noemen ze bij de islam een debat voeren. Dit gaan we in de toekomst veel vaker meemaken en is totaal onschuldig. Het kan dus gebeuren, dat iemand in gesprek raakt met een kansparel en ze van mening verschillen. Dat kan gaan resulteren in een iets heftigere discussie en kunt u een mes tussen uw ribben verwachten. We moeten gewoon nog een beetje wennen aan deze cultuur. Volgens linkse trollen hebben deze figuren verschrikkelijk veel andere talenten, waar wij als land veel plezier aan gaan beleven.

 15. Vliegenvanger

  Ze halen wat binnen hier in Nederland, die regering van weg kijkende politci. Tot ze zelf eens aangevallen worden door die lui. Dan gaan heel misschien die links ogen open. Maar dan is het te laat. Nederland staat er bij en.kijkt er na. Actie ondernemen is de beste remedie, net als Frankrijk. Vele gele hesjes de straten op, en lang volhouden. Laat van je horen, laat je niet naaien door Trutte en kornuiten.

 16. Pescador

  het is nie waar? hoe kan dat nou? zulke lieve mensen die zo blij zijn dat we ze helpen.ik geloof er niks van

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.