COA-faciliteit Oisterwijk blijkt hol van agressie: bewoner neergestoken en overgoten met kokend water

Geen categoriejul 21 2019, 11:00
De COA-faciliteit in de gemeente Oisterwijk blijkt een hol van agressie: gisteren werd een bewoner van de COA-faciliteit neergestoken, zo meldt Omroep Brabant. Het is het zoveelste incident. Zo vindt er ook regelmatig kinderhandel plaats bij AZC's en worden zelfs beveiligde bussen ingezet.
De de COA-faciliteiten een slechte naam hebben is geheel logisch: vaak zitten er mensen lange tijd zonder uitzicht op een toekomst in Nederland. En in veel gevallen wemelt het dan ook van de criminaliteit rondom de kampementen. In Ter Apel leidde dit al tot sociale onrusten en opent de Gemeente Westerwolde nu een extra politiebureau in het centrum van het dorp in een poging de overlast te verminderen.
In Oisterwijk is het niet veel beter en werd twee jaar geleden een vrouw onzedelijk betast en bedreigd met een mes. Gisteren was het weer raak en werd een COA-bewoner dus neergestoken en met kokend water overgoten. Twee mannen zijn door de politie aangehouden, maar alle drie worden als verdachte gezien. Het 32-jarige slachtoffer is niet in levensgevaar, maar moest wel medische hulp ontvangen. Twee mannen van 37 en 21 jaar oud werden aangehouden.Ook heeft de politie twee messen gevonden in de COA-faciliteit en in beslag genomen.
Het is ook niet het eerste mes-incident. In januari nog raakte een 14-jarige puberjongen gewond aan zijn gezicht toen hij na een ruzie met een andere jongen in zijn gezicht werd gestoken. Dat is hoe men bij COA-faciliteiten conflicten oplost: met messen. Twintig jaar geleden waren dergelijke berichten vrijwel ondenkbaar, maar recentelijk gaat er steeds meer mis, blijkt ook uit de cijfers van COA zelf.
Volgens Omroep Brabant is de faciliteit in Budel het meest berucht: in 2018 deden zich daar meer dan 500 incidenten van agressie voor. 500!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten