Rutte in actie: kwetsbare groepen in de problemen door LASTENVERZWARINGEN

De overheid maakt meer kapot dan je lief is.

Wij rechtsliberalen waarschuwen al tijden dat continue lastenverzwaringen met name lage inkomensgroepen in de problemen zullen brengen. Miljonairs en de bovenste middenklasse kunnen die verzwaringen wel betalen — hoewel ze er natuurlijk wel over klagen (en terecht). Maar lage inkomensgroepen zijn erg kwetsbaar. Een kleine lastenverzwaring kan dodelijk voor ze zijn.

En ja, dat blijkt nu dus ook:

De onderzoekers schatten dat mensen met een laag inkomen nu netto 100 euro per maand minder in de portemonnee hebben dan tien jaar geleden… De onderzoekers noemen het pijnlijk dat het verlies aan koopkracht voor kwetsbare groepen vooral komt door lastenverzwaring waar de overheid verantwoordelijk voor is.

Pijnlijk? Dat is nogal een understatement. Dit is veel erger. Dit is schandalig. Deze mensen hebben het al vreselijk lastig — en al heel lang ook! — maar worden nog eens extra de vernieling in geholpen door hogere belastingen. Ze moesten elk dubbeltje al omdraaien, maar nu hebben ze dat dubbeltje vaak niet eens meer. En dat allemaal door ‘Vadertje Staat’: de afzetters die, onder leiding van VVD’er Mark Rutte, hele inkomensgroepen bewust de afgrond in werken.

Natuurlijk is het hele verhaal hier niet eens mee verteld. Het is ook nog eens zo dat, door de zwaardere lasten, de economische groei minder is dan mogelijk was, waardoor a) mensen in loondienst minder betaald krijgen en b) er minder banen beschikbaar zijn dan anders het geval was. En dat allemaal door de waardeloze belastingpolitiek van de VVD; zogenaamde liberalen die hun liberale veren al lang afgeschud hebben en tegenwoordig continu weer pro-lastenverzwaringen zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Dit is natuurlijk de grootste leugen van rechts. Kwetsbare groepen worden dankzij belastingen in Nederland juist geholpen.

  1. Siemien

   Nee aytas dit is je tegendraadse reactie die je moet plaatsen van jezelf, je dwangneurose heb je niet meer in de hand

   1. garfield

    Zou het eerder een Stockholm syndroom noemen.

  2. Jv

   Tijd voor een psychiater? Maak gauw even een afspraak voordat je helemaal doordraait.
   Neem deze vraag voor de psychiater even mee, dan weer hij waar hij jouw kronkel kan vinden!
   De vraag is waarom links altijd denkt dat iedereen er grandioos op vooruit is gegaan en waarom rechts het tegenovergestelde beweerd en daarbij altijd moet zorgen dat de belastingcentjes netjes overgedragen worden door hard te werken waar links een broertje aan dood heeft! Neem je deze vraag mee?

   Links ligt liever aan het sociale infuus ipv een flinke steen bij te dragen en zijn als de dood dat rechts meer te zeggen krijgt want dat komt er een klontje in het slangetje van het infuus en dat moet, desnoods met geweld, voorkomen worden.

  3. Sprookjesfiguur

   1 Wie zijn dan die kwetsbare groepen?
   2 Dus werken loont niet.

   1. Dik

    Klopt, hoe meer je werkt hoe meer belasting en premies je moet betalen.

   2. hollandse-bier92

    je naam zegt al je verstand en vermogen tot het heldere visie
    om de realiteit te zien die groepen wie zijn dat vuilnisophalers
    meeste horeca en supermarkt medewerkers mensen met een ziekte handicap of beperking werken loont niet nee inderdaad

  4. Joshuak

   Alleen als de sociale welvaart meegroeit en dat is ook niet gebeurd.. lonen zijn gestagneerd en ook andere inkomens.. Maar de kosten zijn wel gestegen.. Het geld is besteed aan bedrijven niet de burger

   Maar zelfs als dat niet zo was dan geef je alsnog vaak geld aan jezelf geeft want het wordt met jou belastingen betaald.. Maar dat had misschien helemaal niet gehoeven en hadden ze het zelf kunnen betalen als ze niet zo veel belasting moesten afstaan..

  5. hollandse-bier92

   Anne Sophe Schillersdorf denk van niet denk eerder de rijke en de asiel
   en asiel organisaties want ik ken wat kwetsbare groepen en die personen
   moeten double hun stuivers draaien dan u of ik

  6. Vliegenvanger

   Naar de klote geholpen zal je bedoelen.

  7. Politiek Profeet

   Je dagelijkse herseninfarct gehad?

  8. M de ruyter

   Dan moeten “kwetsbaren ” wel heel rijk zijn in dit land.

 2. Confucius

  Nou Jumping, u kunt er weer op los.

  1. Jumping

   Ik heb het te druk, moet eerst mijn bedrijfspensioen en de AOW beleggen.

 3. Garland S. tucker

  Jullie “rechts-liberalen” zeg maar de Bolkestijnen en Wiegels van deze wereld geven geen moer aan de lagere inkomens.

  “Jullie” zijn ook geen rechts-liberalen, maar ordinaire rechts-populisten.

  Of dacht je dat Joop den Uyl een rechts liberaal was?

  1. Siemien

   Populist is er voor de burger

   1. Thrower

    Niet voor alle burgers.

   2. hollandse-bier92

    klopt ben zelf populistisch de woord populist
    betekent dat je voor je eigen populatie bent
    andere woorden gebooren of ingeburgerde
    nederlanders die de cultuur aan houd viert en
    leeft dat betekent van de arme tot de middel klassen
    en ook zieke en gehandicapte of beperkte mensen
    iedereen moet gelijke financiële hebben en een eerlijke
    prijs betalen voor levens behoefte

    een populist wil dat alles betaalbaar is en dat je altijd
    geld zorg veiligheid en houvast hebt dat noem ik niet
    slecht maar mee denkend na de bevolking die hun eigen vingers
    snijdt aan de correcte visie van liberalen en rijke kakkers

  2. Kretoloog

   “Armer mensen worden steeds armer”. Volledig de schuld van de overheid! Dit jaar is de belasting (BTW) op dagelijkse producten met 50% (!) verhoogd. En is de energiebelasting ingevoerd. Die per 1-1-2020 alweer omhoog gaat.

   Rutte 3 is een asociaal kabinet. Van de liberalen (VVD, D66) verwacht je niet anders. Maar de christelijke partijen in dit kabinet (CDA, ChristenUnie) moeten zich diep schamen voor dit regeringsbeleid.

  3. M de ruyter

   Liberaal is duidelijk niet rechts, dat heeft 8 jaar Rutte wel bewezen. Stijgende belastingdruk waar joop den Uyl jaloers op zou zijn. Een groeiende overheid, minder privacy, meer en meer machtsoverdracht (en geld) naar Brussel. En als laatste ontwikkelingen het hele klimaatprogramma van groenlinks overgenomen en van de week de begrotings discipline overboord om de economie te stimuleren.
   Daarmee is het laastse beetje “rechts ” definitief weg bij de VVD

 4. Heras

  Volgens pvda, groenlinks, d66 moest de overheid bezuinigen. En goed ook; voor de toekomst enzo..
  Vvd is vertegenwoordiger van bedrijven.

  Waar was de vertegenwoordiger voor de burger?…o ja, burgers zijn er ook nog.
  Dat de koopkracht niet vooruitgegaan is, komt door HUN beleid.

 5. meneer cactus

  ALLE groepen in de problemen door torenhoge vaak dubbele lasten

 6. Sabreur

  Door het totale gebrek aan visie van de overheid in de afgelopen 4-5 decennia is ons belastingstelsel een draconsich gedrocht geworden, dat alleen maar door hogere belastingen in stand gehouden kan worden.

  Dit land heeft een economische revolutie nodig. Een drastische herziening van het belastignstelsel is daarbij onontbeerlijk. Gewoon een vlaktax van 25-30% en daarbij geen enkele aftrekpost en geen enkele toeslag. Dan kan je 60% van de belastingambtenaren er uit gooien en heel erg bezuinigen op de ICT.

  Vervolgens moeten we stoppen met het immigratiebdebacle. Dat bespaart ons ook 18 miljard op jaarbasis en aangezien AOW terug naar 65 ons 5 miljard per jaar kost, houden we geld over om de zwakkeren aan het werk te krijgen, dan wel een menswaardig bestaan te bieden.

  Ophouden met overregulering van onze innovatie industrie zodat we ons weer kunnne profileren als een echte kenniseconomie, die wellicht wél werkende oplossingen weet voor verbeteringen op energie en milieu.
  Daarvoor moeten we ook de universiteiten hervormen en alle linksdraaiende nepprofessoren verwijderen, die elke innovatie tegenhouden omwille van hun eigen dogma’s.

  Het kan allemaal, maar we hebben bestuurders met ballen én een ruggegraat nodig. Dus geen Rutte, geen Klaver, geen Jetten, geen Segers en geen Asscher.

 7. hollandse-bier92

  een het is niet rechts maar linkse liberalen
  vvd/pvda/groenlinks/d66/christenunie
  die deden het belasting omhoog btw en maar asiel
  binnen halen terwijl ze ook het land kapot maakt
  met politiek correcte onzin en milieu bullshit

  en twee alle bijstand en uitkeringen worden ingekort en de lonnen
  van de onder en middel volk wordt ook ingekort of aan geknaagd
  deze coalitie zijn net ongedierte zij vergiftigen en verpesten alles
  om te vreten en om ratten streken uit te halen

 8. Pescador

  Ja rutte en zijn boevengilde, eerst helpen zij de lage en de middenklassen finaal naar de knoppen, het besteedbaar inkomen al jaren niet laten stijgen zelfs laten zakken en dan nu een klein beetje ervoor terug geven als waren zij sinterklaas.
  En de mensen laten zich zo maar weer bedonderen door die kliek, want hij heeft die mensen straks wel weer nodig om op hem te stemmen, de truck is dat hij eerst 500 euri afpakt en dan 50 eurie schenkt en daar mee de grote weldoener wil spelen. Trap er toch niet in rustten maakt nederland echt kapot

 9. Cycle25

  ht*ps://www.rtlz.nl/life/personal-finance/artikel/4823206/huizen-kopen-modaal-inkomen-onbetaalbaar-randstad-groningen

  We zien het niet meer, 36.000 modaal omgerekend een kleine 80.000 gulden per jaar is anno 2019 ARMOE !!

  Nog een brievenbusje er bij ?

  Ga vooral door Den Haag, eerdaags “ontploft” Nederland.

 10. Juriaan

  Komen er verkiezingen aan? , trap toch niet in mooie praatjes van deze staatsleugenaar. Hij zou ze moeder nog verkwanselen om zijn zakken te vullen. Rutte rot toch op!

 11. Heras

  Die Rutte met zijn mooie praatjes. Het lijkt wel verkiezingstijd. Eerst mijarden bezuinigen, daarna met een paar miljarden strooien. Ik durf te wedden dat dit geld naar de bedrijven of naar de rijken gaat.
  Nou, bespaar maar eerst eens op de uitgaven
  Illegalen terug, minder geld naar het buitenland en minder naar brussel. Dan hoef je ook niet te strooien.

 12. C.A.Barstow

  Dat is geen nieuws, iedereen die zijn oren en ogen open heeft weet en voelt ,
  dat die smerige roversbende in Den Haag iedereen misleid, bedonderd en besteelt.
  Dus wat dat betreft niets nieuws onder de zon.

 13. Michael M

  Bedrijven profiteren al jaren van de bloeiende economie maar de salarissen van vele mensen gaan al jaren niet meer voldoende omhoog. Rekeningen en boodschappen zijn zodanig duurder geworden dat vele huishoudens niet meer rond kunnen komen. Horen alle beloftes maar aan van VVD RUTTE maar er wordt gewoon niets van waargemaakt !!!

 14. Michael M

  Als de miljarden euro’s dat elk jaar wordt overgemaakt naar Brussel en de miljarden euro’s wat elk jaar wordt uitgegeven om de wereld in leven te houden en miljarden elk jaar maar weer naar de rijken gaan en de multinationals plus naar de bedrijven. Als dat stopt en vele miljarden euro’s in Nederland blijft en nu eens wordt besteed aan de mensen hier, zodat zij weer een normaal bestaan hebben dan kunnen we door al dat weggegeven miljarden zodanig nuttig besteden dat de AOW weer terug kan naar 65. En mensen weer op een fatsoenlijke manier met pensioen kunnen gaan. En oja, er wordt telkens gezegd “We worden Ouder”, dat is ook de bedoeling van het leven. En ja, de Vergrijzing,….zou raar wezen als we oud worden en nooit grijs zouden worden. Allemaal gelul onder het motto: Hoe minder AOW en pensioenen we hoeven uit te keren, des temeer blijft er in de schatkist liggen. Kortom: Zelfs bij 5000 miljard zou het niet genoeg wezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.