Video: Broeder Heerma bezorgt iedereen het lachen en brult erop los

Het was vandaag een ‘wat mindere dag’ voor Nederland maar niet alles kommer en kwel. In de Tweede Kamer leek het gezellig. Onder meer het Tweede Kamerlid Pieter Heerma van het CDA bezorgde iedereen een lach. Zelfs had hij het ook niet meer na de lange inleiding. Lodewijk Asscher kwam ook even loeren en vond het prachtig. Dat was het ook. Net Sesamstraat. 

Moties, Kamervragen, illusies. Je weet het. Maar vandaag was het toch fijn om ergens om te kunnen lachen. En dat was wel de galgenhumor van het CDA. Heerlijk, daar staat broeder Heerma van de boerenpartij. Tja, waar ging het debat over? Doet het ertoe vandaag? De significantie van de moord op een advocaat wordt steeds duidelijker op het moment. Het kabinet heeft overduidelijk verzaakt.

De kabinetten ervoor ook.

Dit had nooit mogen gebeuren.

Dus ja. Een moment van een goede lach. Dan ook hiervoor richting het CDA van broeder Heerma. Een nieuw gezicht die we nog niet veel gezien hebben. Hij volgt de Buma op die nu in Leeuwarden burgemeester speelt. Buma lijkt als strategie te kiezen voor een dorpsdebat -dat is zoiets als het nationaal debat van Emmanuel Macron in Frankrijk, maar dan wel uitvoerbaar.

Uitvoerbaar omdat het een werkzame gemeenschap is en relatief ongeschonden van verkeerde keuzes. Dat is het niveau waar Buma nu zit. En ondertussen zit Heerma in de Tweede Kamer. Dan reist toch wel de vraag wie nu eigenlijk beter af is. Broeder Heerma de fractievoorzitter van het CDA in de tekstencommissie. Of toch Buma die in Leeuwarden woont. Friesland mensen, dat is nu nog het Nederland.

De vraag is dan ook hoe we de effectiviteit van dat decentrale bestuur waarin Buma nu rondwandelt op nationaal niveau kunnen tillen. Dat is democratische vernieuwing. Wellicht dat Buma in zijn zolderkamertje ook aan een wetsvoorstel kan werken. Immers is hij al op miccro-niveau aan de gang. Maar wacht. Hij is van het CDA.

Mariannte Thieme kon er niet om lachen:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. meneer cactus

  De poppenkast is weer compleet

 2. Meriadoc Brandebok

  Sommige mensen hebben zo’n aanstekelijke lach, dat de ander spontaan kan meelachen. Maakt niet uit of de grap flauw is of niet. Verder mooi dat veel politici zichzelf blijven in de politiek. Daardoor kan de achterban zich beter identificeren met de volksvertegenwoordiger.

  1. Zozo

   Politiek is niet om te lachen. Politiek is een serieuze zaak. Indentificeren met met een l chebekje neem ik niet serieus. ik zal nooit op een lachebekje stemmen, want die kun je toch niet serieus en vertrouwen,

   1. Meriadoc Brandebok

    Er zijn wel meer serieuze zaken. Dat betekent niet dat men permanent depressief de zaken dient uit te voeren. De kiezer identificeert zich gemakkelijker met een persoon met een gezonde dosis humor dan met een chagrijnig persoon.

 3. Kretoloog

  Wat een fanatiek mens is dat toch, die Thieme. Kijk eens naar die ogen. Je zou maar iedere dag met die zure sloot moeten samenwerken. Snap steeds beter waarom Femke Merel er niet meer tegen kon en uit de partij stapte.

  1. Fortiori

   @Kretoloog, Kajsa Ollongren is een lieve vrouw. Dat zie je zo. Je hebt nu eenmaal verschil.

   1. Zozo

    Je zou zo met haar kunnen trouwen, he jongetje. Als ik je debiele zinnetje lees moet ik constateren dat je verliefd op haar bent. MAAR, dat kan echt niet hoor, je zal wel weten waarom.

    1. Dik

     @Zozo: Ollongren is van de vrouwenliefde, maar voor die mafklapper maakt ze vast een uitzondering.

   2. Bosche draak

    Pech voor je Fartiori, Karin zal je garnaaltje niet lusten daar zij meer van de mossels is…

    1. Siemien

     En forioritioro is meer van de kinderliefde

 4. Seneca

  Test

 5. santiago

  Waardeloze man. Naief en wereldvreemd net als zijn vader Eneus.

  1. santiago

   Leuke bjjkomstigheid. Zijn vader leek qua uiterlijk precies op Swiebertje.

 6. Mieremet

  Theme, zevende dagsadventist, een volkomen het spoor bijster geraakte stelletje idioten. Ze kan niet eens uit haar woorden komen. Ga lekker op een wortel knagen.

 7. santiago

  De enige die nog meer voor lul stond da heerma is tjerry baudet.
  Al 2 jaar roep ik dat baudet een charlatan is en kreeg in het begin de hele wereld over me heen. Na gisteravond blijkt toch wel duidelijk dat ik gelijk heb. De grap van baudet en zijn seniele maatje hiddema is nu wel ten einde. Was ook niet grappig, wel dom.

  1. santiago

   De allermisselijkste CDA er van dit moment is de a achterbakse, hypocriete, jankebal Grapperhaus. De gespeelde verontwaardiging en de verongelijkte bijpassende kop.
   Hij is de minister van het meest verrotte ministerie en heeft nu de grootste bek. Totaal ongeschikt voor zijn taak, maar dat maakt in Nederland niet uit. Ik hoop dat ie eens flink met de billen bloot gaat als ie vandaag naar de kamer komt.

 8. joey

  Daarbij wilt iedere woordvoerder een microfoon voor z’n bakkes om zijn medeleven te spuien: “persoonlijk geraakt,aangeslagen,onder de indruk,verontwaardigd,depressief,teneergeslagen,diep ongelukkig etc.
  Stelletje politiek correcte huichelaars zijn het.
  Men moet nu meteen handelen en geen krokodillentranen huilen!

  1. santiago

   Doen ze niet. Durven ze niet. Te veel andere belangen. Maar nu komt het toch wel steeds dichterbij. Straks is het een rechter en daarna misschien wel een minister.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.