Video: Broeder Heerma bezorgt iedereen het lachen en brult erop los

Geen categoriesep 18 2019, 21:00
Het was vandaag een 'wat mindere dag' voor Nederland maar niet alles kommer en kwel. In de Tweede Kamer leek het gezellig. Onder meer het Tweede Kamerlid Pieter Heerma van het CDA bezorgde iedereen een lach. Zelfs had hij het ook niet meer na de lange inleiding. Lodewijk Asscher kwam ook even loeren en vond het prachtig. Dat was het ook. Net Sesamstraat.
Moties, Kamervragen, illusies. Je weet het. Maar vandaag was het toch fijn om ergens om te kunnen lachen. En dat was wel de galgenhumor van het CDA. Heerlijk, daar staat broeder Heerma van de boerenpartij. Tja, waar ging het debat over? Doet het ertoe vandaag? De significantie van de moord op een advocaat wordt steeds duidelijker op het moment. Het kabinet heeft overduidelijk verzaakt.
De kabinetten ervoor ook.
Dit had nooit mogen gebeuren.
Dus ja. Een moment van een goede lach. Dan ook hiervoor richting het CDA van broeder Heerma. Een nieuw gezicht die we nog niet veel gezien hebben. Hij volgt de Buma op die nu in Leeuwarden burgemeester speelt. Buma lijkt als strategie te kiezen voor een dorpsdebat -dat is zoiets als het nationaal debat van Emmanuel Macron in Frankrijk, maar dan wel uitvoerbaar.
Uitvoerbaar omdat het een werkzame gemeenschap is en relatief ongeschonden van verkeerde keuzes. Dat is het niveau waar Buma nu zit. En ondertussen zit Heerma in de Tweede Kamer. Dan reist toch wel de vraag wie nu eigenlijk beter af is. Broeder Heerma de fractievoorzitter van het CDA in de tekstencommissie. Of toch Buma die in Leeuwarden woont. Friesland mensen, dat is nu nog het Nederland.
De vraag is dan ook hoe we de effectiviteit van dat decentrale bestuur waarin Buma nu rondwandelt op nationaal niveau kunnen tillen. Dat is democratische vernieuwing. Wellicht dat Buma in zijn zolderkamertje ook aan een wetsvoorstel kan werken. Immers is hij al op miccro-niveau aan de gang. Maar wacht. Hij is van het CDA.

Mariannte Thieme kon er niet om lachen:

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten