Gepantserde legertrucks sluiten Den Haag af voor boeren, flinke confrontatie tussen boeren en Defensie dreigt

Geen categorieokt 16 2019, 8:00
Een akelige sfeer hangt er vandaag in Den Haag. Opnieuw zijn boze boeren op weg naar de regeringsstad om te protesteren tegen de nieuwe stikstofregels en het afbrokkelen van respect voor hun vak. Ditmaal wachten geen dunne hekjes die je kan doorbeuken met je tractor, maar gepantserde legervoertuigen en gewapende militairen. Oei.
https://twitter.com/jrdejongodoorn/status/1184350673623801856
De Nederlandse boerenopstand dreigt vandaag volledig uit de hand te lopen. Opnieuw zijn talloze boeren - met hun tractoren - op weg naar Den Haag, waar ze op de Koekamp gaan demonstreren voor soepelere regelgeving omtrent het boerenbedrijf. Een deel van de boeren heeft ook gedreigd het Binnenhof te bezetten, en dat heeft de regeringsstad in de hoogste staat van paraatheid gebracht. De politie heeft het leger om hulp gevraagd en op strategische plekken in de stad de weg geblokkeerd met defensievoertuigen. Het Binnenhof zullen de dames en heren agrariërs sowieso niet op kunnen.
Of althans, dat is de bedoeling. Maar ook elders in het land wordt de boel behoorlijk lam gelegd:

"De files door het protest van boeren lopen snel op. Even na 06.30 uur stond er al 258 kilometer file. Vooral op de wegen richting Utrecht rijdt het verkeer langzaam, meldt de ANWB. “Utrecht is sowieso al een grote bottleneck. Dit gaat flink uit de hand lopen, vooral in de regio Utrecht.”"

De grote vraag is natuurlijk: komt er een confrontatie met de autoriteiten, of wordt alles binnen de perken gehouden? Het feit dat de politie alvast geboden heeft dat de Provinciale Staten van Zuid-Holland vandaag niet vergadert, is geen gunstig voorteken...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten