Beneden alle peil! FC Den Bosch - Excelsior stilgelegd wegens racisme: oerwoudgeluiden en Sinterklaasliedjes

Geen categorienov 17 2019, 17:00
Keihard racisme heeft ervoor gezorgd dat de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - Excelsior vanmiddag tijdelijk werd stilgelegd. Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira kreeg keer op keer overduidelijk racistische geluiden en leuzen naar zich toe geschreeuwd. Na 28 minuten lag de wedstrijd tien minuten stil.
De voetbalsupporters van FC Den Bosch manoeuvreerden zich zo van de Sinterklaas intocht naar het voetbalstadion om hun geouwehoer voort te kunnen zetten, want een gezellig potje voetbal zat er allang niet meer in. 'Oerwoudgeluiden' en Sinterklaasliedjes kwamen uit de hoek van FC Den Bosch-supporters telkens als Moreira aan de bal was. Voor Moreira was na 28 minuten de maat vol en moest hij door zijn ploeggenoten worden gekalmeerd, waarop de scheidsrechter de wedstrijd stillegde. Scheidsrechter Gerrets zegt hierover:

"Ik wilde hem in bescherming nemen, maar hij was voor mij niet bereikbaar. Het stopte daarna niet."

Hieronder is het moment te zien waarop Moreira geëmotioneerd raakt en de wedstrijd wordt stilgelegd met de duidelijke woorden van scheidsrechter Laurens Gerrets (held!):

"Ik luister naar de speler. Ik kap ermee. Leer eerst maar eens je gezonde verstand te gebruiken. En misschien dat we daarna weer eens verder voetballen..."

[embed]https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1196068203090329610?s=08[/embed]
Hartstikke mooi om te zien hoe zo'n scheidsrechter een duidelijke lijn trekt, de supporters toespreekt en de kant van Moreira kiest. Kinderachtig en zielig volk dat zich zo misdraagt moet je ook gewoon hard aanpakken. Ze moeten zich diep en diep schamen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten