Jonge VVD’ers willen hun partij ‘vrijzinniger’ en ‘geiler’ maken

Jonge VVD’ers pleiten voor een nieuwe vorm van liberalisme binnen de VVD. Het opzoeken van het politieke midden en het maken van meer rationele keuzes zou volgens de jonge liberalen de nieuwe koers van hun partij moeten worden.

In gesprek met Nieuwsuur (NOS) ontvouwt een groepje jonge VVD’ers hun nieuwe plannen voor het ‘nieuwe-liberalisme’, zoals ze het zelf noemen. Op een nieuw gelanceerd internetplatform schrijven de progressieve VVD’ers over het klimaat, migratie, vergrijzing en technologisering.

De VVD’ers zeggen vrij te leven bepaalde dogma’s binnen hun partij. Thema’s als een kleinere overheid en lagere belastingen kunnen met het nieuwe liberalisme door een hele andere bril worden bekeken dan hoe de klassiek-liberalen daar naar kijken. Als het aan de vernieuwers ligt ontdoet de VVD zich aan bepaalde oude sentimenten die binnen de partij leven. “Wij willen het liberalisme weer geil maken”, tekent Nieuwsuur op uit de mond van een van de VVD’ers.

Onder jonge VVD-kiezers, maar ook binnen de eigen jongerenorganisatie JOVD, is al langer een hunkering naar meer vrijzinnigheid binnen de partij te proeven. Klassiek liberale thema’s als de maximumsnelheid op snelwegen, vuurwerk en het klimaat lijken een steeds kleiner taboe te worden voor de nieuwe generatie liberalen.

Hoewel jonge VVD’ers, maar ook VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, steeds vaker het politieke midden opzoeken, is volgens Nieuwsuur de kans aanwezig dat de VVD toch weer zal terugvallen op het klassieke liberalisme. Tijdens de campagne voor de verkiezingen volgend jaar moet de partij namelijk opboksen tegen de concurrentie van het Forum voor Democratie en het CDA.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Hard

  VVD is al overleden.

  Next!

  1. hans-e-pans

   Je dat moet je vooral zeggen als Mark R. jaren geleden op het schild gehesen is.

   1. hans-e-pans

    Ja dat moet je vooral zeggen als Mark R. jaren geleden op het schild gehesen is.

    1. Vliegenvanger

     Dat schild waar hij straks keihard af dondert.

 2. Duckday

  Stem PVV of FvD dan zijn we van de VVD af.
  Daarna Nl EXIt

 3. Freewheeler

  HAhah kabinet is voor stander van “Back to the 60’s” alle dr*gs die ze willen legaliseren. Lekker weer h*eren en snoeren.
  h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Flowerpower

  1. Limburgse Separatist

   Ik zal me alvast een plekje op de dam komen uitzoeken.

 4. nu ik

  De vvd heeft zijn liberalisme totaal verloren en is verworden tot 1 van de linkse clubs van het partijkartel Niet meer te redden

  stem sociaal , stem VVD

  1. Vliegenvanger

   Stem VVD weg, stem voor sociaal beleid.
   Dus stem PVV of FvD.
   We laten ons niet meer naaien door die linkse maffia.

 5. Wim Vreeswijk

  De VVD zou ‘vrijzinniger en geiler’ moeten worden. Volgens waren deze ‘beleidsmakers’ op dit moment flink aan het blowen…..?

 6. Bullshit15

  VVD heeft zijn geloofwaardigheid helemaal verloren
  Iemand die daar nog op stemt is gek of geestelijk gehandicapt of niet meer te redden na ja zeg het maar ik zeg trap er niet meer in
  Vieze smerige landverraders zijn het ze verdienen de steun van het Nederlandse volk niet meer dus
  Stem fvd of PVV uit de eu

 7. AS210854

  Dit hebben we al gehad, maar nooit iets van gekomen. Niks anders dan BLABLABLA. Verkiezingscampagne is in volle gang.

 8. Ego-non-solus

  Een prima ontwikkeling. De jongeren zoeken het dus meer in het midden i.p.v. klassiek rechts. Ik bedoel “prima” in de zin dat de VVD dan kan doen wat ze zeggen. Dat is beter en eerlijker dan voorafgaand aan verkiezingen te doen alsof je “rechts” bent maar dan erna lekker naar het midden schuift en soms nog verder. Rechtse kiezers weten dan waar ze aan toe zijn, hoewel velen helaas hardleers blijven.

 9. Limburgse Separatist

  Geil zo een FvD 2.0. Maar volstrekt overbodig. De oude variant voldoet nog prima.

 10. Michael M

  VVD heeft er 10 jaar een kelere zooi van gemaakt. Weg ermee. Tijd voor verandering, tijd voor de FVD of PVV.

 11. Ralnov

  De VVD heeft zijn ziel al jaren geleden verkocht toen het met de PVDA regeerde. Nu gaan ze de PVDA achteraan , op naar de 0 zetels. Rechts lullen en links vullen , zijn ze goed in de salonsocialisten.

 12. Pescador

  Stelletje leipo´s vvd geiler maken met zo ´n rotkop als rutte of dijhof ha ha ha ha

 13. Brenda Welsh

  De concurrentie van het Forum? Baudet zal zijn imago moeten herstellen. Dat kan je niet teveel hebben. Gewoon een jaar niet twitteren.

  1. Hard

   Robert van der Noordaa Brenda Welsh Kim de Roder?

  2. Hard

   @Nu ik: Inderdaad, nu niemand hem meer serieus neemt en iedereen hem binnen twee zinnen doorheeft gaat hij DDS bombarderen met talloze nieuwe nicks: Robert van der Noordaa Brenda Welsh Kim de Roder Grote Trek Op Koers etc…

 14. plakband

  Die VVD-jongeren zien hun glanzende carrière voor hun ogen verdampen.
  Nederland is een Rutland geworden.
  Daar heeft de VVD (als belangrijjste veroorzaker) geen bestaansrecht meer.

 15. JFU

  De VVD pleegt al bijna 10 jaar verraad aan zijn achterban door in zee te gaan met extreem linkse partijen. Er is niets liberaals van overgebleven. Helaas hebben vele kiezers een slecht geheugen, waardoor als er verkiezingen komen de VVD wel weer als grootste zal zegevieren. Mooie praatjes, een leuke glimlach en weer vele loze beloften zullen het weer winnen van de realiteit waar die partij echt voor staat, en dat is niet voor de eigen bevolking, niet voor democratie en vrijheid, en zeker niet voor de zelfstandige kleine ondernemers. vervelend toch dat korte geheugen.

 16. Kretoloog

  “VVD wil jonger en geiler”.

  Dit doet denken aan die 2 VVD-ers die zich naakt in verschillende standjes lieten fotograferen in de vergaderzaal van de Tweede Kamer, voor een rapportage in de Playboy. Dat ging zelfs de vrijheidlievende liberalen te ver. Beiden (een mannelijk kandidaat-Kamerlid en een vrouwelijke fractiemedewerker) werden op staande voet de partij uitgezet.

  De letters V V D stonden toen een tijdje voor:

  VVD: Vrijmoedig Vrijend Duo
  of
  VVD: Vunzig Verwaand Dom

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.