Albert Heijn: geen coronabonus voor vakkenvullers, wel voor aandeelhouders

Het immer solidair AholdDelhaize gaat de ‘coronabonus’ niet uitkeren aan het personeel maar aan de aandeelhouders. De vakkenvullers, kassamedewerkers en ander personeel dat ervoor heeft gezorgd dat wij allemaal nog naar de wc konden in de eerste coronapiek krijgen helemaal niks. Helemaal niks is niet helemaal waar, het personeel krijgt een cadeaubon van 25 euro….Eerst al de zorgmedewerkers die konden fluiten naar een langdurige beloning voor hun inspanningen, nu wordt het personeel van Ahold een blij gemaakt met een dode mus. Een coronabonus, het klinkt zo mooi. Totdat het blijkt te gaan om een cadeaubon van 25 euro. In de hoogtijdagen van de eerste coronapiek stonden zij ervoor te zorgen dat de supermarkten vol lagen, zodat enkele seconden later men dit massaal weer kon gaan hamsteren.

Een leuke bonus als bedankje? Ho maar..

De aandeelhouder daarentegen gaat er flink op vooruit. In totaal kan men zo’n 220 miljoen euro extra dividend tegemoet zien. Een fiks bedrag, en helaas gaat het allemaal in de zak van de aandeelhouder.

De CNV vindt het onbegrijpelijk dat dit gebeurt. Ook valt dit geenszins goed te praten natuurlijk, want hoezo krijgt het ‘normale’ personeel zo’n magere bonus?

“Het is aan de werknemers steeds minder uit te leggen waarom aandeelhouders er 67 procent dividend bij krijgen”, zegt ze. “Ondertussen krijgen zij die middenin de coronacrisis al dat toiletpapier bijvulden, vrijwel niets.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. SilverFox

  Reden is simpel; aandeelhouders nemen altijd financiële risico’s, vakkenvullers niet. Neemt niet weg dat die cadeaubon van € 25,- schandalig laag is.

  1. Cycle25

   Onder normale omstandigheden klopt dit, maar de aandeelhouders staan volledig buiten schot tijdens deze pandemie, al is het maar uit fatsoen.

   En zo niet, landelijk een defund actie AH starten om de aandeelhouders op hun sodemieter te geven.

   1. Gebande3

    maar de aandeelhouders staan volledig buiten schot tijdens deze pandemie

    Vertel dat eens aan de aandeelhouders van Booking.com, TUI of KLM.

    1. Cycle25

     Dus doorgaan in een lockdown met de kans op besmetting is ’t zelfde als airliners die aan de grond staan ? Heb het over AH aandeelhouders die rijkelijk beloond zijn en het personeel die met een magere fooi naar huis is gestuurd.

     1. Gebande3

      Mocht u gedurende deze periode een AH bezocht hebben, had u kunnen waarnemen dat een groot aantal werkzame scholieren, dankzij gesloten scholen, hun bankrekening aardig gespekt hebben.
      Weinig extra inspanning van de medewerkers, dit in tegenstelling tot de verpleegkundigen/artsen.

     2. Cycle25

      Zal best, het artikel betreft AH dus elke keer wijzen naar andere bedrijfstakken is niet relevant.

  2. combat le pelicule

   Financiële risico’s? geloof mij die worden afgedekt…

   1. Crassus

    De kleine belegger zal niet denken aan afdekken van risico’s op aandelenbezit. Zoals bij banken die al meer dan gehalveerd zijn. Het dividend is nog steeds beter dan spaarrente. Maar veel moeite doen en bijhouden is niet voor iedereen weggelegd.

    1. combat le pelicule

     Wat mij betreft mogen al die zogenaamde beleggers failliet gaan, beleggen is niet werken dat is gokken..

     1. Gebande3

      Prima voorstel voor het PPF (Pedicuren Pensioen Fonds)

 2. LifeBuddy

  Dat krijg je ervan, als je om de 2 jaar gaat stemmen en weer in geraffineerde propaganda trapt.

  1. Lesley Bowen

   Om de 2 jaar? Waarover heeft u het, een boetseer club?

   1. LifeBuddy

    bowen, Als je niet weet dat je om de 2 jaar een stem formulier thuis op de deurmat krijgt, ga dan terug naar je boetseer school.

 3. Gebande3

  geen coronabonus voor vakkenvullers, wel voor aandeelhouders

  Welkom op het linkse, dol op andersmans investering, forum DDS.
  Alles voor de arbeiders, niets voor de financiers.

 4. Appelstroop

  Who cares? Denk je nou echt dat morgen half Nederland niet meer bij de AH gaat shoppen uit protest? Of mensen niet meer met KLM gaan vliegen? Of mensen in grote getalen van bank overstappen na een idiote bonus? etc. zolang verontwaardiging zich niet vertaald naar gedrag, zal dit gewoon zo blijven doorgaan.

 5. Ernest Stern

  DS is een links blog en dan is het begrijpelijk dat men niet de kant van de aandeelhouders kiest.

 6. 56RdK

  AH, geheel voor zakkenvullers en niet voor vakkenvullers.

  Aha, duidelijk ja!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.