Ziekenhuizen zijn klaar met paniekzaaierij: ‘Wij hebben géén stop reguliere zorg, de situatie verandert amper!’

Het ministerie van Volksgezondheid heeft laten weten dat “een groot deel” van de reguliere zorg opgeschort moet worden. De reden laat zich raden: er zouden zoveel coronagevallen zijn dat ziekenhuizen gewoon geen tijd, personeel en middelen hebben om hun normale taken uit te voeren. Het is overval! Ze kunnen niks meer! Al die coronapatiënten overweldigen de zorg op ENORME schaal. Maar in de praktijk blijkt daar niets van te kloppen.

“Het is echt alle hens aan dek in de ziekenhuizen de komende weken,” zo liet minister Tamara van Ark van Medische Zorg optekenen door journalisten. Ze zei zich te realiseren dat het nieuws “veel pijn, verdriet en onzekerheid kan geven.” Maar er zat niets anders op. Corona, corona, corona.

Nou, bericht Nu.nl, dat nieuws komt nogal als een schok voor “een deel van de Nederlandse ziekenhuizen.” Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel laat bijvoorbeeld weten dat de reguliere zorg “gewoon doorgaat.” Als het ooit zover komt dat dit niet meer mogelijk is worden patiënten opgebeld. Maar dat is echt niet aan de orde voorlopig.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch meldt dat er, “ondanks berichtgeving in de landelijke media waaruit blijkt dat alle niet-urgente ziekenhuiszorg gestaakt wordt,” niets verandert. En het Spijkenisse Medisch Centrum komt met de ‘verduidelijking’ dat “een beperkt aantal niet-spoedeisende ingrepen moesten worden afgezegd, maar onder andere onderzoeken en spreekuren gaan vooralsnog door.” Het Radboudumc in Nijmegen zegt dat opnames en operaties inderdaad tot een minimum beperkt worden, maar dat is niets nieuws. “Wij waren al langer genoodzaakt om opnames en operaties tot een minimum te beperken,” aldus het ziekenhuis.

Kortom, de aankondiging van het ministerie was way over the top. Er werd mensen wéér zonder noodzaak angst aangejaagd en het werd ons het gevoel gegeven dat de situatie in ziekenhuizen erger is dan daadwerkelijk het geval is.

Briefje aan het kabinet: kunnen jullie ophouden met het zaaien van angst en in plaats daarvan doen wat tot een jaar of wat geleden gezien werd als dé kerntaak van de overheid in crisistijd: de rust bewaren en mensen moed inspreken?

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. ropart

  corona wordt steeds meer een politieke ziekte.

  1. halo1

   Ja.. het wordt ook steeds meer een links (levensredding)- versus rechts(economieredding)-item..toch wel interessant; eigenlijk is het verbazingwekkend dat maar zo!n 10-15% “rechts” is en nauwelijks zijn mond durft open te doen..

   1. stem weg

    heeft niets met gezondheid versus economie te maken

    corona is een hoax en geen killer virus met een voorspelde mortaliteit van 3,5%.

    Men had veel eerder moeten bijstellen op de actuele mortaliteit van 0,2% en voor gezonde mensen jonger dan 70 van 0,01%

  2. Gerda2

   Michael v.d.G @ kunnen jullie ophouden met het zaaien van angst en in plaats daarvan doen wat tot een jaar of wat geleden gezien werd als dé kerntaak van de overheid in crisis tijd: de rust bewaren en mensen moed inspreken?

   Ze willen alleen maar angst zaaien, evenals de onbetrouwbare MSM.

   Nog maar kort geleden konden mensen hulp krijgen bij een busongeluk met 1 dode en een aantal gewonden. Nu hebben veel mensen heel wat meer te verstouwen, maar de overheid doet er nog een paniekverhaaltje bovenop.

   1. Gerda2

    Zweedse KOK, hoor je het ook eens van een ander.
    Alleen maar cijfertjes bekijken!!!!

    1. ZWEEDSE K0K

     @Gerda.
     Dat u Michael serieus neemt is uw keuze.

     1. stem weg

      de mico zwetscock neemt echt niemand serieus das dan wel weer een voordeel

 2. ManX

  Politieke hysterie is een virus dat zich niet snel bedwingen laat.

 3. stem weg

  logisch , 300 beschikbare ziekenhuizen buiten de opvang in Duitsland.

  2100 patienten dus dat zijn er 7 per ziekehuis
  influenza bestaat niet meer en kankerpatienten overlijden aan corona

  Dokter ? ja meneer, heb ik corona ? weet ik niet , ik ben dokter geen politicus.

 4. Willem Bever

  Die Tamara toch ff Kasja informeren ivm fakenews.
  Blij toe dat de ziekenhuizen toch meer hun eigen afweging maken en niet meegaan in deze angstpsychose mede het gevolg is van tiepjes als Tamara
  Tamara heeft nog niet helemaal in de gaten dat het experiment gedragstraining afgelopen is….loopt achter de feiten aan.

 5. Bunky01

  Het ultieme doel van deze mededelingen van onze “overheid” is; hou de druk op de ketel zodat iedereen zich gedwongen voelt om zich te laten vaccineren. Zodra er een vermindering van het aantal besmettingen zich aftekent komt er wel weer een nieuwe mutatie van het virus om de hoek zodat de paniekknop wederom kwistig kan worden gebruikt. Het doel van dit alles is om de vaccintwijfelaars steeds verder in de hoek te drijven. De methode; schaal reguliere zorg af zodat de publieke opinie zich tegen te vaccintwijfelaar gaat keren. Uiteraard is de Covid toestand een hele goede bliksemafleider voor het debacle van de toeslagenaffaire. Let maar op, die sneeuwt totaal onder. Wat walg ik van al deze lui. Ik wens ze dan ook zeer onprettige feestdagen en nog een veel beroerder 2021.

 6. Florissa

  Eerst de kleine ondernemers om zeep helpen,voor het nieuwe normaal , Rutte is een misdadiger ,die onder bevel van Merkel zijn orders uit voert .

  1. Lefty

   Wat zouden ze daar voor garen bij spinnen?

   1. ropart

    de kleine ondernemer met schulden heeft zo zijn voordelen, mensen met schulden zijn van iemand.

   2. Seneca

    @lefty
    daar kom je in de loop van volgend jaar achter. echt je zult raar kijken…

 7. JFU

  Om iedereen aan de spuit te krijgen moet je nu eenmaal angst zaaien, en dat moet gezegd werkt voortreffelijk. Nu blijkt dat het grotendeels ‘fake’ nieuws is gezien de reactie van de ziekenhuizen. En die zelfde overheid wil ‘fake’ nieuws aanpakken. Welnu werk aan de winkel in hun eigen organisatie zou ik zeggen.

 8. Loelap

  Mijn schoondochter werkt op de Corona afdeling van een Eindhovens ziekenhuis.
  Zij zegt dat het momenteel vrij rustig is, snapt die ophef in de media ook niet.

  1. ikweetwatikwil

   t’Ja, dat hoor ik hier in Groningen ook loelap

   1. Vanduinen

    Toch niet over dat ziekenhuis in Eindoven, neem ik aan?

 9. Drollevanger

  Wat is het voordeel van al de opnaai berichten van het regeringskartel. Denkt men als rampenkabinet meer stemmen te behalen via leugens?
  Krijgen we straks een regering die op angst berust?
  Bovenstaand schrijven moet voorop staan.
  Briefje aan het kabinet: kunnen jullie ophouden met het zaaien van angst en in plaats daarvan doen wat tot een jaar of wat geleden gezien werd als dé kerntaak van de overheid in crisistijd: de rust bewaren en mensen moed inspreken?

 10. RvdBe

  Altijd maar dat ontkennen van de pandemie, wij hebben hier op 380000 inwoners toch zeker 35 coronapatienten in het ziekenhuis en elke 2 dagen overlijd er wel een 80 jarige hartpatiënt hieraan.
  Verschrikkelijke zorgwekkende aantallen, dat er nog mensen zijn die dit niet inzien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.