shutterstock 1664434819

Bemoeizuchtige klimaatprinses Greta Thunberg gaat nu ook los op glaasjes melk: 'Zuivelvervangers worden benadeeld!'

Geen categoriemei 25 2021, 11:00
De plantaardige zuivelindustrie voelt zich bedreigd door de 'zuivellobby', en al tijden probeert men de producenten van plantaardige zuivelproducten zwaar te benadelen. De sector kan nu op steun rekenen van een troefkaart: de bemoeizuchtige klimaatapologeet Greta Thunberg, die nu publiekelijk de melksector aanvalt met haar verbale vlechtjesterreur.
Anno 2021 is zelfs melk niet meer onomstreden. De zuivelproducenten worden flink bestookt door hetzerige aanklachten van de vega-lobby. Tot op heden kan de zuivelindustrie rekenen op steun van de meerderheid van het Europees Parlement, die ook vinden dat plantaardige zuivel niet op dezelfde manier reclame mag maken voor hun producten als de zuivelindustrie dat doet. De zuivelindustrie is namelijk van mening dat de nepmelkfabrikanten gewoon aan misleiding doen. De producten zijn niet hetzelfde en bevatten ook totaal niet dezelfde voedingswaarden. Tegenover het AD laat CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik weten de zuivelindustrie te steunen:
"Een term als plantaardige melk suggereert volgens het EU-Hof van Justitie een gelijkwaardigheid die er niet is. Zuivelvervangers bevatten niet alle ingrediënten van zuivelproducten, ze hebben niet dezelfde voedingswaarde."
Helaas voor de zuivellobby gaat de jeugdige klimaatprofeet Greta Thunberg zich nu ook bemoeien met de kwestie. Berg je dus maar, want het verleden heeft laten zien dat de schreeuwerige Thunberg gigantisch veel invloed heeft. Dus met gretige klimaatfanatici als Frans Timmermans die aan de bestuurlijke touwtjes trekken zou het goed kunnen dat de zuivellobby in korte tijd het onderspit delft.
Bereid je dus maar voor. Plantaardige alternatieven zijn natuurlijk meer dan prima, maar moeten ze koste wat kost dwangmatig aan ons worden opgelegd? Nee.
Ook schuilt er natuurlijk een agenda achter deze dwangmatige vega-lobby: het beteugelen van de 'vervuilende' agrarische sector, aldus vele klimaathysterici. De agrarische sector krijgt de laatste tijd vaak genoeg de meeste kritiek te verduren van de Thunbergs in Europa. En dat gaat alleen maar meer worden.
Dus straks guilt tript de Zweedse priesteres je in het drinken van plantaardige nep-melk, en belast Frans Timmermans je beker koeienvocht helemaal ongans. Geniet dus nog maar van je onbekommerde glas melk nu het nog kan,
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten