Garnalenvissers op Waddenzee en Noordzeekustzone worden onevenredig hard aangepakt in de strijd van ’groene milieu clubjes’

Garnalenvissers op Waddenzee en Noordzeekustzone worden onevenredig hard aangepakt in de strijd van ’groene milieu clubjes’

De garnalenvisserij op de Waddenzee en de Noordzeekustzone staan onder druk vanwege de aangescherpte stikstofnormen. Garnalenvissers hebben geen geldige vergunning meer en mogen daarom slechts negen maanden per jaar vissen met een gedoogvergunning. Deze vergunning stelt eisen aan de vissers om te investeren in speciale katalysatoren of nieuwe motoren om de stikstofuitstoot te verminderen.

De vijftien milieu- en natuurclubs voeren actie tegen de garnalenvisserij omdat ze menen dat de visserij schade toebrengt aan de zeebodem en de organismen die daar leven en daarom willen ze de garnalenvisserij vernietigen.

De garnalenvissers zeggen tegen de Telegraaf dat zij onevenredig hard worden aangepakt door deze "groene milieu clubjes" en dat ze de zee niet leegroven en thuis geen gouden kranen hebben. Zij roepen op om een week mee te varen met de vissers om een eerlijk beeld te krijgen van de situatie. Geert Wilders steunt de garnalenvissers en roept op om de huidige regering weg te stemmen en de PVV te stemmen tijdens de provinciale statenverkiezingen op 15 maart. Verder stelt de leider van de PVV dat deze oer-Hollandse vissers een plek hebben in het hart van iedere Nederlander. Maar dat zij helemaal kapot worden gemaakt door de stikstofwaanzin van dit kabinet. Laat Nederland weer Nederland zijn.

Steun DDS nop BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Wat hier gebeurt pas perfect bij de ''alles moet kapot''-mentaliteit van dit kabinet. Langzaam maar zeker wordt iedere bedrijvigheid in Nederland kapot gemaakt. De enige industrie die nog op volle toeren draait én blijft draaien, is de asielindustrie, waarin alle gelukzoekers en asielprofiteurs zich ten koste van de belastingbetaler een plek opeisen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties