shutterstock 267503291

´Gewapende gijzeling in Amsterdamse Apple Store, politie rukt uit met geavanceerde vuurwapens´

Binnenlandfeb 22 2022, 19:12
De Amsterdamse politie is dinsdag in de namiddag groots uitgerukt vanwege een melding van een overval op het Leidseplein. Het zou vermoedelijk zelfs gaan om een gijzeling in een Apple Store. Op de sociale media gaan video´s rond waarop te zien is dat de politie iemand onder schot houdt.
De Amsterdamse politie heeft inmiddels bevestigt dat ze een gewapende overvaller in het vizier hebben. Met getrokken wapens houdt de politie de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam in de gaten. De eerste melding van een overval en mogelijke gijzeling werd om 17.40 uur gedaan bij de politie.
Zwaarbewapende politie-eenheden zijn inmiddels ter plaatse, zo blijkt uit beelden die rondgaan. Het is volgens ingewijden goed mogelijk dat het gaat om een gewapende gijzeling. De Telegraaf meldt zelfs dat omstanders schoten zouden hebben gehoord.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten