shutterstock 427172926

Gezag op het spoor ontspoord: NS personeel schreeuwt om hulp!

Binnenlandapr 05, 9:00
Het personeel van de NS voelt zich machteloos tegenover het toenemende geweld op het spoor. Hoofdconducteur Jan de Jonge, een veteraan met 25 jaar dienst, vertegenwoordigt de stem van velen binnen de NS die dagelijks te maken krijgen met een groeiende agressie die hun veiligheid en gezag bedreigt. Zijn ervaringen waar het AD over schrijft, waaronder de diefstal van zijn werktelefoon door een zwartrijder, zijn geen geïsoleerde incidenten maar een angstaanjagend bewijs van een groter probleem.
De spoorvakbond VVMC trekt aan de bel met een dringende oproep voor meer bevoegdheden voor hun personeel. Het is een roep om hulp die niet genegeerd kan worden. Het verhaal van De Jonge over hoe zwartrijders hem en zijn collega’s behandelen - met een onverschillig "rot op, loop door!" als antwoord op legitieme vragen - is een schokkende afspiegeling van het verlies van respect en gezag dat zij ervaren.
Waar is de tijd gebleven dat de hoofdconducteur met respect werd behandeld, waar zijn gezag onbetwist was? De situatie op het spoor is een duidelijke weerspiegeling van de bredere maatschappelijke problemen waar we mee kampen: een verlies van respect voor autoriteit, een toename van brutaliteit en een schijnbaar onvermogen van onze regering om hier adequaat op in te grijpen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
De eis van de NS voor actie vanuit het kabinet is meer dan gerechtvaardigd. Het is hoog tijd dat er geluisterd wordt naar de mensen op de frontlinie, die elke dag hun veiligheid riskeren om ons land mobiel te houden. Bodycams zijn een stap in de goede richting, maar er moet meer gebeuren. Het herstellen van de boa-status voor NS-personeel, het uitbreiden van hun bevoegdheden om effectief op te kunnen treden tegen overlastgevers en een harde aanpak van recidivisten zijn essentieel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten