maffia mocro maffia

Wat de...! Achterlijk of corrupt Spanje laat Mocro-maffia kopstuk Karim B. ontsnappen: "Hij is spoorloos"

Binnenlandapr 23, 14:45
Ongelooflijk! Spanje had maar één taak: ervoor zorgen dat Mocromaffia kopstuk Karim B. niet kon vluchten. Hij is betrokken bij de meest vreselijke misdaden en moet daarvoor verantwoording afleggen. Je raadt nooit wat er gebeurde. Of wel, natuurlijk: hij is Spanje ontvlucht en nu spoorloos.
Je zou denken dat zelfs een kind begrijpt dat je een beruchte crimineel zoals Karim B., een notoire cocaïnehandelaar en huurmoordenaar, niet zomaar op borgtocht vrijlaat. Maar nee, de Spaanse justitie heeft andermaal bewezen dat gezond verstand daar ver te zoeken is. Het is werkelijk om te lachen, als het niet zo tragisch was.
Karim B., alias Taxi, was nauwelijks te houden in zijn Spaanse 'gouden kooi'. Na zijn arrestatie in januari dit jaar in Marbella, kwam hij snel vrij—op borgtocht. Vervolgens moest hij zich regelmatig melden bij de politie. Wat een grap! Natuurlijk nam deze meneer de benen bij de eerste de beste kans. Nu is hij verdwenen, hoogstwaarschijnlijk op een bootje richting Marokko. "Adiós España en hola Marokko," moet hij gedacht hebben.
Wat is dit anders dan een regelrechte farce? De Guardia Civil bevestigt dat ze hem kwijt zijn. Ondertussen haalt Karim B. zijn neus op voor de Spaanse rechtsorde, die blijkbaar zo lek is als een mandje. Is het pure incompetentie van de Spaanse autoriteiten of speelt hier meer? Heeft de Mocromaffia zo veel invloed in Spanje dat ze zelfs justitie kunnen manipuleren? Het zou me niks verbazen.
Dit is een perfect voorbeeld van hoe het niet moet. In Nederland zouden we hem waarschijnlijk nooit op borgtocht hebben vrijgelaten. Maar in Spanje? Daar lijken ze meer bezorgd te zijn om de siësta dan om het bewaken van internationaal gezochte criminelen. Dit is het soort beleid dat criminelen aanmoedigt in plaats van afschrikt. Karim B. kan nu ergens in een comfortabele villa zitten, lachend om hoe makkelijk hij het had.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten