prison gaed6702a5 1920

Joran van der Sloot zit langer vast, Nederlander betrapt op het smokkelen van drugs in Peruaanse gevangenis

Buitenlandjan 10 2023, 12:30
Een van Nederlands meest bekende criminelen heeft zichzelf door het handelen in drugs verder in de nesten gewerkt. Joran van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit waar nu nog eens 18 jaar bovenop komt vanwege het smokkelen van drugs. Van der Sloot zit vast in Peru voor de moord op Stephany Flores.
Omdat van der Sloot vast zit in de Peruaanse gevangenis van Juliaca wordt hij ook in Peru berecht voor zijn daden. Zo zou hij op grote schaal drugs hebben laten binnensmokkelen. Drugs die via familie van een medegedetineerden in onder andere suikerbieten naar binnen werden gesmokkeld. Het zou gaan om grote hoeveelheden cocaïne. De advocaat van van der Sloot heeft bevestigd dat zijn cliënt 18 jaar extra celstraf heeft gekregen.
Van der Sloot heeft volgens de Peruaanse rechtbank een belangrijke rol gespeeld in het smokkelen van drugs. Zo zou hij drugs hebben verkocht aan medegevangenen maar zorgde hij er ook voor dat de drugs ingepakt werden voor verzending naar het buitenland. Helaas voor van der Sloot werd de smokkelroute ontdekt.
Een gevangenisstraf in Peru mag nooit langer duren dan 35 jaar, die mazzel heeft hij dan weer wel. Het gevolgd daarvan is dat van der Sloot uiterlijk in 2045 de gevangenis kan verlaten. Door de laatste ontwikkelingen wordt niet verwacht dat van der sloot voor die tijd vrij zal komen.
In 2010 werd van der Sloot opgepakt vanwege de moord op een jonge Peruaanse vrouw. Van der Sloot was voor een pokertoernooi in Lima waar hij de jonge Stephany Flores leerde kennen. Hij nam haar mee naar zijn hotelkamer waar hij haar vervolgens om het leven heeft gebracht. Van der Sloot zou hebben gedacht dat de vrouw een FBI agent zou zijn geweest. Van der Sloot sloeg op de vlucht naar Chili waar hij uiteindelijk is opgepakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten