screen shot 2022 12 26 at 150823

Kijk! Elon Musk bevestigt: alle samenzweringstheorieën over Twitter blijken waar te zijn

Buitenlanddec 26 2022, 15:13
In een schokkende bekentenis heeft Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter, toegegeven dat bijna alle samenzweringstheorieën die mensen over het sociale netwerk hadden waar blijken te zijn. Volgens Musk was de werkelijkheid in veel gevallen zelfs nog erger dan de samenzweringstheorieën suggereerden.
De bekentenis van Musk komt nadat hij recentelijk documenten heeft vrijgegeven van Twitter waaruit blijkt dat het bedrijf voor zijn aankoop ervan nauwgezet samenwerkte met onder meer de FBI om critici van de overheid te censureren en het debat te beïnvloeden. Jawel, Twitter is een actief instrument geweest in de handen van de overheid om de publieke opinie te beïnvloeden.
De bekentenis van Musk heeft grote gevolgen voor het vertrouwen van het publiek in Twitter en in sociale media als geheel. Veel mensen hadden al vermoedens dat Twitter en andere sociale media bedrijven niet altijd eerlijk en transparant waren, maar de bevestiging van Musk dat deze vermoedens waar blijken te zijn, zal waarschijnlijk leiden tot nog grotere twijfels over de betrouwbaarheid van deze platformen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het goede nieuws voor fans van Twitter - en dus voor Musk zelf - is dat het vertrouwen in dát specifieke platform ironisch genoeg door deze openheid van zaken wél hersteld kan worden. Mensen weten nu wat er bij Twitter is gebeurd, en ze gaan er nu dus ook vanuit dat die praktijken geëindigd zijn. Dit in tegenstelling tot, zeg, een Facebook, waar de samenwerking met de FBI en andere Amerikaanse overheidsdiensten ongetwijfeld doorgaat. Want ja, iedereen die ook maar een beetje rechts is en actief is op Facebook weet: daar worden onze meningen echt voortdurend gecensureerd, bestraft, verboden, verbannen en verborgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten