Mogelijke terreuraanslag in New York: meerdere mensen neergeschoten, autoriteiten vonden bommen

Mogelijke terreuraanslag in New York: meerdere mensen neergeschoten, autoriteiten vonden bommen

FVD-leider Thierry Baudet reageert op NPO Radio 1 frame via tweet. Screenshot via Twitter

Op dinsdagochtend lokale tijd zijn meerdere mensen neergeschoten op het perron van metrostation Brooklyn, New York. Er zouden minsten vijf mensen zijn neergeschoten en de autoriteiten schijnen niet-ontplofte bommen te hebben gevonden in de buurt van de schietpartij.

"Om 8.27 uur kreeg de politie een noodoproep binnen van een persoon die werd geraakt door een kogel in de metro in Brooklyn", bevestigt een woordvoerder van de politie aan AFP, meldt De Telegraaf.

Onderstaande journalist spreekt nog van niet-ontplofte bommen, waardoor het aannemelijk is dat het hier om een terreuraanslag in New York gaat.

Deze Israëlische journalist beweert echter dat er naast de schietpartij ook een bom is ontploft in het metrostation van Brooklyn.

De politie van New York zegt op zoek te zijn naar een man in een gasmasker en een oranje vest die vaak gedragen wordt door bouwvakkers, volgens De Telegraaf.

CNN meldt op basis van berichten van de lokale brandweer dat er maar liefst dertien gewonden zijn (via de NOS), inclusief de eerder genoemde vijf mensen die zijn neergeschoten.

Hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Wederom wordt het bericht over explosieven bevestigd, dus lijkt het inderdaad om een terreuraanslag in New York te gaan:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties