shutterstock 2139308679

Pats! Hongaren geven bemoeizuchtige EU klap in het gezicht: Viktor Orban wint verkiezingen met groot gemak

Buitenlandapr 03 2022, 20:35
De verkiezingen in Hongarije zijn uitgelopen een complete deceptie voor de pro-EU partijen. De partij van leider Viktor Orban, Fidesz, heeft de verkiezingen namelijk ruimschoots gewonnen. Dat blijkt uit vroege resultaten.
De media in Hongarije hebben heel slecht nieuws voor de pro-Europese Hongaarse oppositiepartijen. Premier Viktor Orban en zijn Fidesz hebben de verkiezingen vandaag namelijk met groot gemak gewonnen. Volgens early returns komt Fidesz uit op zo'n 60 procent (!). De grootste oppositiepartij/-alliantie moet genoegen nemen met een magere 27 procent.
Viktor Orban en Fidesz worden door Brussel - en dus ook door Den Haag - daadwerkelijk gehaat. Ze willen eigenlijk bijna ten koste van alles af van Orban. Want de man is conservatief. En dat mag niet. Dat is fout. Heel fout. En nu maakt hij het nóg erger door niet blind mee te lopen met de Westerse aanpak van Rusland. Orban vaart zijn eigen koers. Het zal niemand verbazen dat dit de EU een doorn in het oog is, wat dan ook de reden is dat korte tijd geleden nog een procedure begonnen en Hongarije wilden bestraffen; allemaal in een poging om de verkiezingen van vandaag te beïnvloeden.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dat heeft dus niet gewerkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten