maria zakharova

Rusland: 'De Angelsaksen willen ten koste van alles oorlog'

Buitenlandfeb 12 2022, 9:29
De Russische regering stelt dat "de Angelsaksen" de crisis in Oekraïne bewust opvoeren met als groot doel: het ontketenen van een oorlog. Daarbij herhaalt Moskou dat hún troepen op het eigen grondgebied staan, terwijl die van de Britten en Amerikanen ver in het oosten van Europa staan, en dus duizenden kilometers van hun eigen grondgebied.
De Amerikaanse president Joe Biden heeft bondgenoten verteld dat Rusland waarschijnlijk op 16 februari de aanval opent op Oekraïne. Dat is toch wat apart. Want hoe kan Biden in vredesnaam weten op welke dag Rusland zo'n avontuur lanceert? Of de Amerikanen hebben plotseling de beste hooggeplaatste spionnen in Rusland, of er wordt hier een ander spelletje gespeeld.
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dan ook furieus gereageerd. "Biden vertelt bondgenoten dat Rusland de Oekraïne op 16 februari kan aanvallen," aldus het ministerie op Twitter. "Het lijkt er eerder op dat de Amerikaanse president bondgenoten op de hoogte stelt van een door de VS bekokstoofde provocatie om militair geweld te ontketenen."
https://twitter.com/EmbassyofRussia/status/1492398418102263809

"De Angelsaksen willen ten koste van alles oorlog"

Ook de Russische woordvoerder Maria Zakharova doet een duit in het zakje. "De hysterie van het Witte Huis is duidelijker zichtbaar dan ooit," zegt zij. "De Angelsaksen willen oorlog. Ten koste van alles. Provocaties, desinformatie en dreigementen zijn hun favoriete methoden op hun eigen problemen op te lossen."
En de minister van Buitenlandse Zaken zelf, Sergey Lavrov, voegt daar voor de goede orde aan toe dat waar Ruslands troepen op eigen grondgebied staan, dat bepaald niet gezegd kan worden voor de Britse en Amerikaanse troepen in de regio.
https://twitter.com/mfa_russia/status/1492197709914255368
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Natuurlijk kan niemand daar iets tegenin brengen. Het ís heel opvallend dat Rusland op eigen terrein bezig is, terwijl de Angelsaksen ver van eigen land zijn, maar dat die laatsten vervolgens de eersten "agressief" en "gevaarlijk" noemen.
Oh, en het feit dat Biden nu een keiharde datum noemt voor een mogelijke aanval is wat mij betreft meer dan verdacht. Natuurlijk, Poetin heeft in het verleden bewezen best oorlogje te willen spelen. Maar dat Amerika zo ver van tevoren al een dag zegt te kunnen noemen. Dat is heel vreemd en zelfs verdacht.
Of mogen we dat niet meer zeggen omdat we dan meteen Poetinmarionetten zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten