Screen Shot 2022 02 21 at 134209

Rusland: 'Onze grenscontrolepost is vernietigd door beschietingen uit Oekraïne'

Buitenlandfeb 21 2022, 11:59
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat Oekraïense soldaten steeds meer gewelddadigheden plegen tegen rebellen in de Krim én nu ook tegen doelen in Rusland zelf. Er is, zegt Moskou, nu onder meer "een grenscontrolepost vernietigd door vuur vanuit Oekraïne."
Hoewel de Amerikanen ons nu al wekenlang vertellen dat Rusland op het punt staat Oekraïne binnen te vallen blijkt daar vooralsnog niets van. Wél klaagt Rúsland dat Oekraïense soldaten gewelddadigheden plegen. Zo zouden zijn nu onder meer een grenscontrolepost bij Rostov kapot hebben geschoten.
https://twitter.com/ragipsoylu/status/1495698442714333185
Volgens Russische media zijn er geen doden gevallen bij de beschieting, maar de grenscontrolepost zelf is wel helemaal opgeblazen. "Op 21 februari om 09:50 in de ochtend vernietigde een granaat van een onbekend type, afgevuurd vanuit Oekraïne een grenscontrole post waar Russische soldaten werkzaam waren in de Rostov regio," aldus de inlichtingendienst FSB. Volgens FSB gaat het om een post die 150 meter van de Russische-Oekraïense grens staat. En ja, er zijn ook beelden van vrijgegeven:

Toename in geweld

Dit bericht vanuit Moskou komt op het moment dat het geweld tussen Oekraïne en de onafhankelijke "Donbass Republieken" in Donetks en Lugansk is opgelaaid. Beide zijden beschuldigen elkaar ervan dat ze gewelddadigheden plegen. Internationale waarnemers waarschuwen onderhand dat de crisis langzaam uit de hand lijkt te lopen.
Op zaterdag liet Moskou al weten dat er twee explosies waren geweest aan de Russische kant van de grens. "Eén van de granaten explodeerde twee kilometer van de Russisch-Oekraïense grens nabij het dorpje Mityakinskaya," aldus de Russische autoriteiten. "Een andere granaat heeft een uitbouw vernietigd van een privéwoning in de Manotsky boerengemeenschap."

Rebellen: Oekraïne wil aanvallen

Ondertussen zeggen de rebellen in Donbass dat ze inlichtingeninformatie hebben die erop wijst dat Oekraïne de twee 'onafhankelijke' gebieden wil binnenvallen. Aan de hele linie waar de rebellen en Kievs militairen tegenover elkaar staan vinden er nu beschietingen plaats aldus leider Basurin. In slechts twee dagen tijd zouden er 2.000 beschietingen zijn geweest. "Dit is niet meer gebeurd sinds 2015."
https://twitter.com/ragipsoylu/status/1495707362233094146

Amerika: Poetin heeft besloten aan te vallen

Ondertussen blijven Engelse en Amerikaanse media herhalen dat een invasie vanuit Rusland eraan zit te komen. Poetin zou al besloten hebben een veroveringstocht van Oekraïne te lanceren. "Russische officieren plannen hun militaire acties nu," aldus de media die zich daarbij baseren op... Amerikaanse inlichtingendiensten.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Rusland zegt daarop dat het helemaal niet van plan is om aan te vallen, en dat het juist Amerika en Engeland zijn die oorlog willen. Die twee landen zijn, zegt Moskou, bewust bezig om het vuurtje op te stoken, hopende dat het uit de hand loopt zodat zij straks vergaande maatregelen kunnen nemen tegen Rusland in een poging De Beer voor eens en altijd te verzwakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten