Zelensky: 'De NAVO vertelde me dat wij geen lid zouden worden, maar dat ze publiekelijk de deur openhielden'

Zelensky: 'De NAVO vertelde me dat wij geen lid zouden worden, maar dat ze publiekelijk de deur openhielden'

Buitenlandmaa 21, 8:13
Er is nu keihard bewijs dat het Westen Oekraïne willens en wetens heeft gebruikt om een oorlog met Rusland uit te lokken. Dit bewijs wordt geleverd door de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. In gesprek met de Amerikaanse journalist Fareed Zakaria zegt Zelensky namelijk dat de NAVO hem privé vertelde dat Oekraïne géén lid van de NAVO zou worden... maar dat ze publiekelijk zouden blijven doen alsof de deur wél op een kier stond.
De afgelopen jaren heeft Rusland steeds gedreigd met een militair ingrijpen in Oekraïne als dat land werkelijk lid zou worden van de NAVO - of als het er daar naar uitzag. Voor Rusland zou dit namelijk een enorme geopolitieke bedreiging vormen. Elke keer dat Rusland is aangevallen gebeurde dat via Oekraïne. En dan zijn er ook nog de gedeelde historische en culturele waarden. Het koninkrijk van de Rus kwam immers uit Kiev oorspronkelijk. Kiev is daarom voor twee landen en volkeren van enorm belang.
In plaats van daar iets mee te doen en duidelijk te maken dat Oekraïne een neutrale staat zou blijven hamerde het Westen er continu op dat het de bedoeling was om het land uiteindelijk NAVO-lid te maken. Dat kon een paar jaar duren, maar het zou gebeuren.

Een NAVO-spelletje

Maar wat blijkt? Volgens Volodymyr Zelensky was dat allemaal theater. "Ik heb [de NAVO-leiders] persoonlijk gevraagd om direct te zeggen dat ze ons accepteren als lid in twee jaar tijd, of vijf jaar tijd. Maar zeg het hardop, direct en duidelijk... óf zeg duidelijk nee," aldus de Oekraïense president in een interview met Fareed Zakaria. "En het antwoord was heel duidelijk: je zult geen lid worden van NAVO, maar publiekelijk doen alsof de deur openstaat."
https://twitter.com/emeriticus/status/1505787738397806595
Dus eigenlijk is dit wat er gebeurd is:
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En natuurlijk waren Zelensky zelf én zijn oligarchen plus Nazi-vrienden (het Azov-bataljon) maar al te graag bereid om mee te spelen. Want zij zijn corrupt tot op het bot, en de laatsten wílden een oorlog met Rusland vanwege ideologische redenen.
Nou, dat is gelukt. En degenen die hiervoor de rekening betalen zijn niet Zelensky, de oligarchen of de nazi's, maar de gewone Oekraïense burger die voor zijn gezin wil zorgen en een normaal, goed leven wil hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten