Hermetisch afgesloten met hekken en zeilen: Geen zicht op Sinterklaas voor kinderen van ongevaccineerde ouders in Zwolle

Hermetisch afgesloten met hekken en zeilen: Geen zicht op Sinterklaas voor kinderen van ongevaccineerde ouders in Zwolle

Cultuurnov 14, 22:36
De intocht van Sinterklaas in Zwolle verliep alles behalve vlekkeloos. Kinderen van ouders zonder coronapas werden niet toegelaten. Ze moesten de intocht proberen mee te maken vanachter afgeschermde hekken. Het hartverscheurende scenario lijkt na de uittocht van Zwarte Piet inmiddels een nieuwe ´traditie´ te worden in Nederland.
Rondom de intocht van Sinterklaas in het Overijsselse Zwolle werd een afgesloten hekwerk geplaatst. Dat viel niet bij alle aanwezigen in goede aarde. Volgens de plaatselijke media ontstond er duw- en trekwerk. Ook werd er gescholden en begonnen kinderen vanwege de ontstaande onrust te huilen.
De politie in Zwolle blijft er laconiek onder en reageert tegenover de Zwolse media: "De organisatie plaatste hekken bij de waterkant terwijl er al publiek stond”, volgens een politiewoordvoerder. "Dat zorgde voor wat onrust, omdat mensen aan de kant moesten. Door in gesprek te gaan, was dat snel weer opgelost."
Volgens de Zwolse burgemeester Peter Snijders (VVD) was de intocht van Sinterklaas in Zwolle een feestje voor "alle kinderen." Vanachter een gepantserd hek. Maar dat zei Snijders er natuurlijk niet bij.
Ondertussen tijdens de intocht in het -o-zo-tolerante- Amsterdam:
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten