5 tips voor het vinden van jouw perfecte parasol

5 tips voor het vinden van jouw perfecte parasol

Er zijn talloze parasols op de markt en de juiste keuze maken kan dus best een uitdaging zijn. Veel mensen kijken niet verder dan de grootte van de parasol en de uitstraling. Toch zijn er meer eigenschappen die belangrijk kunnen zijn bij het kiezen van het perfecte exemplaar voor in jouw tuin. Om je op weg te helpen geven we je hieronder een aantal tips die je kunt inzetten tijdens jouw keuzeproces,

Meten is weten!

Bepaal de grootte van de parasol die je nodig hebt. Afhankelijk van de grootte van je terras of tuin, wil je misschien een kleinere of grotere parasol. Houd er rekening mee dat een grotere parasol meer bescherming biedt, maar ook meer ruimte inneemt.

De vorm

Niet alleen de grootte van de parasol, maar ook de vorm kan bepalend zijn voor de juiste keuze. Want misschien is jouw tuin wel heel lang, maar niet heel breed. Of wil je de parasol in een hoek van de tuin plaatsen. Bijvoorbeeld bij een hoek kan het handig zijn om te kiezen voor een vierkante of rechthoekige vorm. Hierdoor benut je optimaal de ruimte en sluit het mooi aan op jouw tuin.

Waar zet je ‘m neer?

Overweeg de locatie van de parasol. Als je de parasol op een zonnige plek wilt plaatsen, kies dan voor een parasol met Uv-bescherming. Als je de parasol in een winderige omgeving wilt plaatsen, kies dan voor een parasol met een stevige, windvaste constructie.

Vergeet het materiaal niet

Kies de juiste stof voor de parasol. Er zijn verschillende soorten stoffen beschikbaar voor parasols, zoals polyester en acryl. Polyester is licht van gewicht en droogt snel, terwijl acryl een stevigere stof is en beter bestand is tegen weersinvloeden. Het is daarom ook belangrijk om je vooraf af te vragen of je de parasol op wilt kunnen bergen, of dat je deze buiten laat staan. In dit laatste geval kun je het beste kiezen voor een vier seizoenen variant.

Functionaliteit

Overweeg de functionaliteit van de parasol. Sommige parasols zijn inklapbaar, terwijl andere zijn voorzien van een knikbare of verstelbare arm. Dit kan handig zijn als je de parasol wilt verplaatsen of wilt aanpassen aan de stand van de zon.

Prijs

Let op de prijs. Parasols kunnen sterk variëren in prijs, afhankelijk van de grootte, stof, functionaliteit en het merk. Shop rond en vergelijk prijzen voordat je een aankoop doet, zodat je de beste deal kunt vinden. Bekijk eens de website van vdgarde, voor een mooie prijs-kwaliteitverhouding.

Met deze tips in gedachten, zou je in staat moeten zijn om de perfecte parasol te vinden voor jouw tuin of terras. Of het nu gaat om een parasol voor een kleine of grote ruimte, voor een zonnige of winderige locatie, er is altijd een parasol die aan jouw wensen voldoet. Vergelijk prijzen en ga voor de beste deal, zodat je zeker weet dat je de perfecte parasol hebt gevonden voor jouw tuin of terras.

Lees meer over:
wonen vakantie