De voor- en nadelen van het elke dag dragen van een sportbeha 

De voor- en nadelen van het elke dag dragen van een sportbeha 

Niemand vindt het leuk om gepord en gestoken te worden door overbodige beugels, dus waarom zou je een goede bh omklemmen als dat niet nodig is? Sommige experts beweren dat er niets mis mee is om au naturel te gaan, maar als je op zoek bent naar wat extra ondersteuning, kan een sportbeha een gulden middenweg zijn. Het is niet alleen een beugelvrije manier om je meisjes te ondersteunen, maar het is ook veelzijdig genoeg om te dragen naar een training en Netflix-marathon. Op het eerste gezicht lijkt het een goed idee om de hele dag een sportbeha te dragen. Sommigen veronderstellen dat het dragen van een sportbeha kan helpen om de vorm van je borsten te behouden (door verzakking of hangen te voorkomen) en zweet kan absorberen, dankzij het trainingsvriendelijke, vochtafvoerende materiaal. Het 24/7 dragen van een sportbeha is echter niet alles, zoals je in dit artikel leest.

De voordelen

Er is een reden waarom sportbeha's het favoriete ondergoed zijn voor intensieve activiteiten zoals hardlopen, fietsen of virtuele aerobicslessen. Verkrijgbaar in drie soorten impact - laag, medium en hoog - sportbeha's zijn speciaal ontworpen om te blijven wiebelen. In feite biedt dat ingepakte gevoel meer dan comfort. Weet je hoe je borsten stuiteren als je aan het sporten bent en geen ondersteunende sportbeha draagt? Onderzoek toont aan dat die beweging langzaam kan wegsmelten naar je bindweefsel, dat uiteindelijk de vorm van je borsten vormt. Onze borsten bestaan ​​uit gewrichtsbanden en weefsel. Na verloop van tijd draagt ​​​​die beweging van op en neer gaan bij aan het uitrekken in dat gebied. De meeste vrouwen willen geen hangende borsten; niet alleen om esthetische redenen, maar ook voor comfort. Het kan pijnlijk zijn! Natuurlijk is het ondersteunen van je borstweefsel slechts een deel van waarom je een bh draagt. Volgens experts kan het dragen van een beha (sport of normaal) voorkomen dat je huid uitrekt. Neem het daarom altijd mee in je Valentino tas!

De nadelen

Soms is het mogelijk om te veel van het goede te hebben, en het dragen van een sportbeha is daarop geen uitzondering. Het probleem is dat veel sportbeha's te strak zitten, en het is bekend dat dit de rugspieren verzwakt, schouderpijn veroorzaakt en je houding aantast. Het is nooit goed om de hele dag iets te strak of te nauw te dragen, bovendien kunnen ultravernauwende beha's op je lymfestelsel drukken. Terwijl de ene expert het classificeert als een 'onbewezen mythe', beweren sommige onderzoekers dat extra druk verband houdt met kanker. En geloof het of niet, de hele dag je sportbeha dragen kan leiden tot huidproblemen. Elk strakker compressiekledingstuk dat niet wordt uitgetrokken, kan leiden tot enige irritatie, zoals uitslag en zelfs een schimmelinfectie. Elke beha die te strak zit, kan leiden tot huidirritatie, dus we raden zeker aan om de juiste maat te kiezen. Dit moet je uiteraard ook doen wanneer je een pasjeshouder heren koopt, een te groot exemplaar kan immers niet in je broekzak passen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
ondergoed kleding

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties