screen shot 2023 10 30 at 131350

Hoe werkt een factuur verkopen precies?

Economieokt 30 2023, 15:30
Je facturen verkopen aan een derde partij, hoe werkt dat precies? En een andere belangrijke vraag: waarom kiezen mensen daarvoor? Dit zijn vragen die je jezelf misschien wel stelt wanneer je over factoring nadenkt. Factoring kan veel voordelen bieden voor zzp’ers. Hoe het opzetten van factoring precies werkt en welke voordelen het met zich meebrengt, vertellen we je in dit artikel. Lees snel verder!
Wat is een factuur verkopen en hoe werkt het?
Als zzp’er krijg je uitbetaald doordat jij je facturen hebt verzonden aan je opdrachtgever. Hierbij zit de opdrachtgever aan een bepaalde betalingstermijn vast waarbinnen hij het geld moet hebben overgemaakt naar jouw rekening. Dit is dus het bedrag van je gewerkte uren. Een nadeel hiervan is dat je als zzp’er er niet zeker van kan zijn wanneer je wordt uitbetaald. Dit kan soms nadelige gevolgen hebben. Sommige mensen werken zichzelf onnodig in de schulden of vragen zelfs een lening aan wanneer ze niet tijdig worden uitbetaald. Dit is erg vervelend en kan voor stressvolle situaties zorgen. In dit geval kun je ervoor kiezen om je facturen te verkopen aan bijvoorbeeld factoring voor mkb. Het bedrijf betaalt het bedrag wat op jouw factuur staat en incasseert dit zelf bij jouw opdrachtgever. Je betaalt hiervoor een percentage dat afhankelijk is van de hoogte van jouw factuur. Hoe minder geld je per maand verdient, hoe minder hoog het percentage is dat je over de factoring betaalt.
Welke voordelen brengt factoring met zich mee?
Je factuur verkopen aan een derde partij brengt voor een zzp’er veel voordelen met zich mee. Zo hoef je ten eerste niet meer te wachten op je geld, waardoor je dus niet meer onregelmatig betaald krijgt. Je krijgt dus sneller betaald dan wanneer je de incassering zelf regelt met je opdrachtgever. Hierdoor kom je dus niet meer onnodig in de schulden en hoef je geen leningen meer af te sluiten. Het aanvragen van factoring is erg gemakkelijk en kan je veel stress besparen. Bovendien krijg je te maken met duidelijke kosten die vooraf zijn afgesproken met jou en de derde partij. Je betaalt een percentage aan de derde partij met als garantie dat jij je verdiende geld krijgt uitbetaald. Het enige wat je nodig hebt voor het afsluiten van een factoring met een factoringmaatschappij is een kopie van je identiteitsbewijs of paspoort, een kopie van je bankafschrift en de bevestiging van je opdrachtgever voor het werk dat je gaat uitvoeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten