LOL! Pensioenfonds ABP strooit met bonussen: '€3 miljard (!) aan prestatiebonussen'

Economiemei 05 2022, 17:00
Pensioenfonds ABP vindt het helemaal niet interessant dat het slecht gaat met de economie, het land, het leven. Vorig jaar heeft ABP namelijk maar liefst 2,8 miljard euro gratis en voor niets gegeven aan private-equityhuizen, vanwege goede prestaties ofzo. Let wel, één op de zes Nederlanders zit bij dit fonds. En die Nederlanders komen maar nauwelijks rond.
Dat bankiers, fondsenbazen en andersoortige geldwolven niet gehinderd worden door enige vorm van moraal dan ook wisten we al. Maar pensioenfonds APB maakt het nu wel héél bont. Dat fonds heeft vorig jaar namelijk bijna drie miljard euro overgemaakt aan private-equitybeleggers. Want "prestatiebonussen."
Het is natuurlijk totaal geschift. Tweede Kamerleden gaan volgens De Telegraaf nu dan ook even helemaal los. PvdA'er Henk Nijboer wil bijvoorbeeld actie. "Dat is geld van pensioenspaarders en hoort ook naar hun pensioenen te gaan, niet in de zakken van private-equitybeleggers," aldus de PvdA'er. "Pensioenfondsen spekken op deze manier de zakken van sprinkhaankapitalisten, terwijl ze hun macht en invloed moeten gebruiken om het systeem redelijker en beter te maken."
Ook Lilian Marijnissen van de SP vindt dit onacceptabel. "Geld voor pensioenen hoort naar gepensioneerden te gaan en niet naar zakkenvullers," vat zij de situatie goed samen.
Er is zelfs kritiek vanuit CDA en VVD, hoewel die twee partijen natuurlijk wel herhalen dat de winsten heel mooi en leuk zijn. Maar de prestatiebonussen in kwestie zijn wel echt "absurd hoog" zeggen de christendemocraten.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
We leven in een door- en door corrupte tijden. Je kan er niets anders van maken. En dat hypocriete boos-zijn van een stel professionele politici - die zelf zo mogelijk nog ergere fratsen uithalen, steeds weer - kan me ook gestolen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten