shutterstock 2442448397

Ondernemers in Epe verliezen jaarlijks 7 miljoen door asielopvang: "Een nationale ramp"

Immigratieapr 11, 18:00
De recente beslissing om een noodopvang voor asielzoekers te openen in het Fletcher-hotel in Epe heeft geleid tot een stevige discussie over de economische gevolgen voor het dorp en de lokale bedrijvigheid. Inwoners zijn pislink waar met name de horeca het nu compleet zat is en actie gaat ondernemen.
Volgens schattingen van lokale horecaondernemers zou deze operatie het dorp jaarlijks zo'n 7 miljoen euro kunnen kosten. Deze schatting omvat onder meer het verlies aan inkomsten voor het bedrijfsleven als gevolg van het wegblijven van hotelgasten.
Omwonenden en ondernemers hebben hun bezorgdheid geuit over de opening van de noodopvang en hebben via een spoedprocedure bij de rechtbank geprobeerd dit ongedaan te maken. Naast de directe economische gevolgen voor lokale bedrijven, wordt ook de mogelijkheid van een schadeclaim voorbereid door ondernemers. Deze claim zou het college van B en W aansprakelijk kunnen stellen voor naar schatting 2 miljoen euro aan schade.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
De vergunning voor de noodopvang is momenteel verleend voor een periode van zes maanden. Echter, er zijn aanwijzingen dat het COA overweegt de opvang mogelijk langer open te houden, een trend die we ook elders in het land zien. Naast de noodopvang bereidt de gemeente ook huisvesting voor statushouders voor in de aanbouw aan het gemeentehuis. De helft van de nieuwe woningen zal beschikbaar worden gesteld aan lokale woningzoekenden.
De gevolgen voor de lokale economie, de veiligheid, toerisme en alle andere ellende die gepaard gaat met het huisvesten van asielzoekers zijn enorm. PVV-leider Geert Wilders uit eveneens zijn zorgen via X/Twitter en schrijft: “Het is een nationale ramp!”
Word lid van onze Nieuwsbrief, gratis en voor niets, om CENSUUR van het KARTEL tegen te zijn. Ze willen ons ten koste van alles slopen. Maar als je lid wordt van onze gratis Nieuwsbrief kunnen we jou ALTIJD bereiken!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten