screen shot 2022 11 23 at 12

Johan Derksen weer onder vuur: Racismerel leidt tot honderden klachten, maar geen excuses

Mediaapr 11, 14:00
Johan Derksen bewijst weer eens dat hij niet voor de makkelijke weg kiest. Na een controversiële uitspraak over Kamerlid Habtamu de Hoop (GroenLinks-PvdA) is er een storm van kritiek over hem heen gekomen. De Hoop, die in Ethiopië geboren is en door Friese ouders is geadopteerd, werd door Derksen verweten geen 'echte Fries' te zijn en dus niet gerechtigd om warme gevoelens voor Friesland te uiten. Dit leidde tot maar liefst 430 klachten bij het bureau Discriminatie.nl, en er wordt zelfs gesproken over juridische stappen tegen Derksen en de uitzender van zijn programma, Talpa, schrijft het AD.
Maar zoals we van Derksen gewend zijn, buigt hij niet voor de storm. "Ik ga niet door het stof kruipen voor iets wat ik niet zo bedoeld heb," verklaarde hij een dag na de ophef in 'Vandaag Inside'. Derksen staat bekend om zijn directheid en ongefilterde mening, iets wat in het huidige klimaat van politieke correctheid zowel als een verademing wordt gezien als een bron van eindeloze controversie. Tot nu toe blijft Derksen moedig stand houden.
De uitspraken van Derksen zijn een typisch voorbeeld van hoe snel de vonken van verontwaardiging overslaan in een samenleving die steeds gevoeliger lijkt te worden voor alles wat riekt naar ongelijkheid. Echter, moet elke onhandige uitspraak meteen gelabeld worden als racisme? Volgens Derksen zeker niet, en hij weigert dan ook zijn woorden terug te nemen of zijn excuses aan te bieden voor een opmerking die, volgens hem, "totaal niets met racisme te maken heeft".
De reacties zijn verdeeld. Terwijl sommigen roepen om Derksen's hoofd, zijn er ook veel die vinden dat de reacties overdreven zijn en dat de vrijheid van meningsuiting onder druk staat. De discussie in 'Vandaag Inside', waar ook voormalig SP-leider Lilian Marijnissen aanwezig was, laat zien hoe complex en geladen dergelijke kwesties kunnen zijn. Marijnissen stelde dat onbedoeld racisme ook racisme is, een opvatting die bij Derksen geen weerklank vond. Wat natuurlijk ook klinkklare onzin is van Marijnissen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
In een tijd waarin elke uitspraak onder een vergrootglas ligt en de roep om politieke correctheid almaar toeneemt, blijft Johan Derksen een bastion van ongepolijste eerlijkheid. Of dit nu ten goede of ten kwade is, Derksen symboliseert een steeds zeldzamer wordende onafhankelijkheid in het publieke debat. De vraag die nu op de lippen brandt is of Nederland nog ruimte heeft voor dit soort ruwe oprechtheid, of dat we definitief zijn overgegaan naar een tijdperk waarin elke uitspraak gepolijst moet worden om niemand voor het hoofd te stoten.
Word lid van onze Nieuwsbrief, gratis en voor niets, om CENSUUR van het KARTEL tegen te zijn. Ze willen ons ten koste van alles slopen. Maar als je lid wordt van onze gratis Nieuwsbrief kunnen we jou ALTIJD bereiken!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten