shutterstock 1388894738 1

-Michel Mulder- Een zorgelijk briefje aan Hannah Prins

Opinienov 06 2022, 10:03
Beste Elle Woods-wannabe,
Vind ik het zorgelijk dat jij je, tezamen met je even verstandelijk beperkte vriendjes en vriendinnetjes, hebt geparkeerd op het asfalt van Schiphol voor wat privéjets? Niet in het minst.
Ik hou er altijd wel van als het daadwerkelijk achterlijke equivalent van de Jostiband op een uitstapje gaat, al dan niet onder begeleiding van een dirigent.
Wat ik wel extreem zorgelijk vind is dat jij - volgens jouw twitterprofiel - een rechtenstudent bent, master strafrecht en international law, en dat jij met je achterlijke herseninhoud straks misschien wel een plaatsje krijgt in ons 'rechtssysteem.'
Nou is ons rechtssysteem natuurlijk al jaren een links bolwerk van - voornamelijk - D66 rechters, die de rechtse medemens evenveel haten als jij de bezitters van auto's en vliegtuigen, maar het idee dat er - naar voorbeeld van pak 'm beet de Hitlerjugend en Bund Deutscher Mädel - een hele generatie van klimaatgestoorde activisten wordt klaargestoomd die het hart van ons rechtssysteem gaan penetreren, bezorgt mij meer ijskoude rillingen dan de - volgens jullie smeltende - poolkappen.
Hoe moet ik dat voor me zien beste Hannah, als jij na wat bezoekjes aan de bezemkast....... eeeuh studie-uren daadwerkeliik dat pinguinpak van advocaat of rechter aan mag trekken, en jij recht moet doen aan bijvoorbeeld de zaak van opa Piet, een 85-jarige roomblanke Nederlander die van jou een onbevooroordeelde houding verwacht?
Gezien jouw ietwat schofferende tweet over 'oude witte mannen,' kan opa Piet beter gelijk zijn hoofd in de strop duwen.
En hoe zit het met jouw onbevooroordeelde kijk als rechter zijnde, als je overduidelijk de één zijn doodstrijd - die van de boeren - veroordeelt, maar de ander zijn crimineel activistische handelen als the ultimate goal beziet? Waar blijf je dan als onafhankelijk en onpartijdig rechter of advocaat die al haar cliënten op juiste, eerlijke en competente wijze moet (kunnen) bijstaan?

Je kan dus beter ASBEST EN BRANDENDE HOOIBALEN op de snelweg dumpen dan je vreedzaam ergens aan vastlijmen om de ineenstorting van de wereld te voorkomen? Duidelijk.

Saskia Belleman
Saskia Belleman
@SaskiaBelleman

De politierechter veroordeelt Wouter M. en Pieter G. tot een gevangenisstraf van 2 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk. De straf moet meteen worden uitgezeten. De politierechter zegt herhaling te vrezen vanwege het activistische doel. #museumplakker

495
Reply
Volgens jou, de rechtenstudent en misschien soon to be (D66)rechter dan wel 'advocaat' is burgerlijke ongehoorzaamheid een legitieme vorm van protest... Nou ja, behalve als uiteraard de boer of blanke Nederlander in jouw beklaagdenbankje komt te staan.
Jouw twitter staat werkelijk bol van de haat ten opzichte van de normaal denkende en levende Nederlanders en het grootkapitaal als Shell, ABN AMRO en miljonairs, een haatdragende legacy die een sta in de weg zal blijken voor een daadwerkelijke carrière in het recht.
Eeeeeeeh geintje natuurlijk, want socialistische engbekken zoals jij - links lullen, rechts vullen - komen net als stront altijd bovendrijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten