4 CDA’ers zamelen “tienduizenden euro’s” in voor Pieter Omtzigt

4 CDA’ers zamelen “tienduizenden euro’s” in voor Pieter Omtzigt

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Bron: De Dagelijkse Standaard.

Vier mensen die niet slechts lid zijn van het CDA, maar actief lid, hebben een speciaal steunfonds gecreëerd om Pieter Omtzigt te helpen. Zij dragen hem namelijk een warm hart toe en willen hem helpen nu hij er alleen voorstaat omdat hij niet langer houdbaar was bij hun partij.

De vier zijn bijzonder succesvol geweest in hun inzamelingsactie. Ze hebben namelijk “tienduizenden euro’s” opgehaald momenteel.

Omtzigt is daar volgens De Telegraaf erg blij mee. Want hoewel hij niet wil zeggen of hij van plan is een partij op te richten - dat gaat hij vast doen, of op zijn minst een “beweging” - is hij wel van plan om het geld te gebruiken om bijeenkomsten te organiseren in het land. Ook betaalt hij er ict-kosten mee en communicatiemiddelen als de hosting van zijn wedsite en het runnen van zijn nieuwsbrief.

Opvallend genoeg werd het steunfonds al in november opgericht. Alleen is daar nu pas echt aandacht voor.

Peilingen

Volgens een recente peiling van Maurice de Hond zou een nieuwe partij van Omtzigt onmiddellijk de grootste partij van het land worden. Hij en zijn vrienden zouden kunnen rekenen op 26 zetels; zetels die hij werkelijk overal vandaan haalt, bij elke partij, behalve bij partijen als SGP en FVD. Alle andere partijen verliezen wél kiezers aan hem, ook de VVD én het CDA.

Die laatste staat volgens die peiling op een magere 7 zetels. Als dat uitkomt kan het dus zo zijn dat Omtzigt straks met een groep vrienden in de Tweede Kamer komt… en dat hij 19 zetels (ofzo) meer heeft dan zijn eigen partij.

Dat is nog eens wraak.

Het zou best eens zo kunnen zijn dat het CDA met zijn behandeling van Omtzigt zijn eigen lot bepaald heeft; een lot van een partij die ten onder gaat en op zijn best een kleine middenmoter wordt. En misschien zelfs dat niet eens.

Lees meer over:
CDA Tweede Kamer Pieter Omtzigt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties