kaagd66

D66-leidster Sigrid Kaag: Nederland gebaat bij meer migratie vanwege toenemende vergrijzing in Nederland

Politiekmrt 05 2023, 16:00
Hare majesteit Sigrid Kaag (D66) heeft tijdens de uitzending van WNL op zondag stevige uitspraken gedaan als het gaat om migratie. De vraag of Nederland vol is, is volgens Kaag “een beetje te simplistisch”.
Kaag reageert op de eerdere uitspraken van CDA-leider Wopke Hoekstra die, uiteraard enkel en alleen tijdens de verkiezingen, weer stevige praatjes had. Zo gaf Hoekstra eerder al aan een hek rondom Europa te willen plaatsen. “Wopke heeft gesproken over het plaatsen van een hek rond Europa, ik vindt dat niet passen bij een beschaafd land als Nederland. Dat je aan migratiemanagement moet doen is natuurlijk aan de orde. Kunnen we landen helpen dat beter te doen conform de internationale verdragen.” Aldus Kaag. De D66-leidster voegt daar aan toe dat we “Tegelijkertijd moeten kijken of we humane opvang kunnen bieden voor asielzoekers, kunnen we ze laten integreren als ze recht op verblijf hebben?”
Als antwoord op de vraag of Nederland vol is reageert Kaag verbolgen, en noemt de stelling “simplistisch”. De grote groep vluchtelingen die naar Nederland komen zijn blijkbaar nodig volgens de beredenering van Kaag aangezien we tegen enorme vergrijzing aanlopen. “Je moet eerst kijken hoe gaan we om met vergrijzing en welke opvang kunnen we blijven bieden.” Daarmee wordt het plan van D66 maar weer eens duidelijk: Asielzoekers zijn hard nodig volgens de beredenering van Kaag vanwege het feit dat er steeds meer ouderen bij komen in Nederland en daarmee dus een drastische omvolking hard nodig is.
Verder geeft Kaag toe dat de stevige praatjes van de kabinetspartijen vooral voor “kleur op de wangen” moet zorgen in de huidige verkiezingscampagne. We kunnen dus de conclusie trekken dat na de verkiezingen alles weer rustig door dendert, al lijkt het er wel op dat de communicatie en de sfeer binnen het kabinet wel eens beter is geweest. “Maar we hoeven niet elk puntje met elkaar te bespreken, de heer Hoekstra is heel druk in het buitenland, ik ben nu veelal hier.” Aldus Kaag.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten