TCE 20210429 Tweede Kamer125

De Belastingdienst is een waanzinnig racistische organisatie: 'Onderscheid op fysiek voorkomen'

Politiekfeb 10 2022, 18:49
De enorme beerput die de Toeslagenaffaire heeft is zojuist nog dieper en walgelijker geworden. Het kabinet heeft namelijk moeten toegeven dat ambtenaren van de Belastingdienst onderscheid maakten tussen mensen op basis van hun uiterlijk voorkomen. Met andere woorden, als ze een kleurtje hadden waren ze het haasje. Dit is nou eens écht racisme. En dan nog institutioneel ook.
Wij van rechts hebben er altijd heel veel moeite mee dat BIJ1 en andere professionele klagers de hele samenleving van racisme beschuldigen. En terecht. Racisme komt voor, maar de héle samenleving is niet racistisch tot op het bot.
Toch is er wel degelijk racisme. Ik heb dat zelf meegemaakt in mijn leven. Een fietsverkoper die de band van een Turkse niet wil maken omdat hij zogenaamd geen tijd heeft, terwijl een blanke, autochtone Nederlander met precies hetzelfde probleem die na haar binnenkwam wel wordt geholpen. Een eigenaresse van een cafetaria dat net doet alsof ze niet begrijpt dat een allochtoon om een patatje oorlog vraagt, haar aankijkt of ze achterlijk is, haar negeert, anderen voor laat gaan... en pas dat bakje patat geeft als een blanke autochtoon ingrijpt en haar op hoge toon vertelt dat ze zich als racistische drek gedraagt.
Ja, het bestaat.

De Belastingdienst is racistisch

En niet alleen daar, op individueel niveau. Want, moeten we nu helaas toegeven, er is wel degelijk sprake van systematisch racisme in Nederland. Staatsecretaris Marnix van Rij schrijft namelijk in een brief aan de Tweede Kamer dat de Belastingdienst bij de Toeslagenaffaire op oneigenlijke gronden onderscheid heeft gemaakt tussen mensen op basis van hun fysieke voorkomen.
Met andere woorden, ouders met een kleurtje en/of een buitenlandse naam werden behandeld als halve criminelen. Gewoon, omdat ze niet-Westers waren.
Hilarisch genoeg stelt Van Rij dat ze niet al wéten dat het echt om racisme ging. Ze maken zich wel heel erg zorgen door de ontvangen "signalen." Maar misschien dat het toch iets anders is dan bruut racisme. Ofzo.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Een kind begrijpt nog dat hier sprake is van racisme.
De enige vraag is: gaan er koppen rollen bij de Belastingdienst én bij het kabinet? Want de kans dat ministers en staatssecretarissen dit niet wisten lijkt me nihil. Zij hebben dit racisme vrijwel zeker mogelijk gemaakt... en misschien zelfs aangemoedigd (wie weet).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten