Demissionaire Ferd Grapperhaus vraagt met spoed om 800 asielopvangplekken, daarna moeten er nog 1500 plekken bijkomen

Demissionaire Ferd Grapperhaus vraagt met spoed om 800 asielopvangplekken, daarna moeten er nog 1500 plekken bijkomen

Ferd Grapperhaus. © De Dagelijkse Standaard.

Demissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft burgemeesters gevraagd om met spoed 800 opvangplaatsen voor gevluchte nieuwkomers in te richten. Dat is alleen voor nu, want in de komende weken moeten daar nog eens 1500 plekken bijkomen.

De goed ingelezen kabinetskrant De Telegraaf noteert dat Grapperhaus vanavond zijn noodkreet deed in het Veiligheidsberaad. Daarbij waren naar verluid alle burgemeesters uit alle veiligheidsregio´s van Nederland aanwezig.

Grapperhaus maakte tijdens het Veiligheidsberaad duidelijk dat de meeste Afghaanse vluchtelingen momenteel maar opvang hebben voor korte duur. Volgens Grapperhaus is er behoefte aan opvang waar de Afghanen langer kunnen verblijven. "Met name opvangplaatsen voor minderjarige vreemdelingen die zonder familie naar Nederland komen zijn nodig", aldus Grapperhaus tijdens het Veiligheidsberaad.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties