Screen Shot 2022 04 13 at 122900

Filmpje! Pepijn van Houwelingen fileert uitbreidingsplannen Von der Leyen: Oorlog!'

Politiekapr 13 2022, 11:19
De voorzitter van de Europese Commissie - de Duitse Ursula von der Leyen - beloofde Oekraïne een versneld pad naar lidmaatschap van de Europese Unie. Pepijn van Houwelingen (FVD) vindt dat volstrekt belachelijk en waarschuwt de Tweede Kamer dat de consequentie hiervan kan zijn dat we de oorlog in gerommeld worden.
In het debat in de Tweede Kamer gisteren ging niet alleen Vicky Maeijer van de PVV los op Ursula von der Leyen en haar dromen van een Verenigde Staten van Europa. Datzelfde gold voor Pepijn van Houwelingen. Want ook de PVV'er liet geen spaan heel van de ongekozen EU-'president.'
"Zoals we weten is Oekraïne nu in staat van oorlog met Rusland. Betekent dat dan niet dat als de Oekraïne straks lid wordt van de Europese Unie, dat de Europese Unie in staat van oorlog met Rusland gaat verkeren?" aldus Van Houwelingen aan minister Liesje Schreinemacher (ja, ik weet het. Dat is echt haar naam) van de VVD.
Haar antwoord daarop? "Ik wil niet op de zaken vooruitlopen."
Vooruitlopen? Von der Leyen belooft Oekraïne versneld lidmaatschap. Dit is niet op de zaken vooruitlopen, maar achteruitlopen. Mevrouw heeft de toezegging immers al gedaan - een toezegging die ze officieel trouwens helemaal niet kan doen, maar het zegt alles over wat er in het geheim achter gesloten deuren bekokstoofd wordt in Europa.
Van Houwelingen had daar dan ook totaal geen waardering voor. "U loopt een zwart gat in!" beet hij Schreinemacher (jeetje zeg) toe. "Op dit moment wordt er over versnelde toetreding gesproken van Oekraïne tot de EU. Oekraïne, nogmaals, die in staat van oorlog is met Rusland. Daar moet de minister toch een oordeel over hebben?" vroeg Van Houwelingen zich vertwijfeld af over zoveel onwil om de zaken onder ogen te willen zien. "Daar moet u toch over kunnen nadenken?"
Het antwoord daarop is dat dit inderdaad zou moeten, maar dat mevrouw daar lak aan heeft omdat zij en de Europese politieke elites bezig zijn met het uitvoeren van een agenda - een agenda die direct in tegenspraak is met de uitgesproken wens van de Nederlandse burger in een referendum een aantal jaar geleden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten