Screen Shot 2022 04 13 at 102353

Filmpje! PVV'er Vicky Maeijer pakt EU-poppetje Von der Leyen aan: 'Ze heeft maar 1 doel!'

Politiekapr 13 2022, 8:54
Het PVV-Tweede Kamerlid Vicky Maeijer heeft gisteren hard uitgehaald naar de eurocraat Ursula von der Leyen en diens belofte om Oekraïne snel lid te maken van de Europese Unie. Deze belofte had zij helemaal niet mogen doen, aldus Maeijer.
Af en toe is het echt heerlijk om te zien hoe PVV'ers eurofielen aanpakken. Zie hier hoe Vicky Maeijer gisteren losging op Ursula von der Leyen, de zelfverklaarde niet-gekozen EU-'president' uit Duitsland. Die zei onlangs dat Oekraïne op een versneld pad naar lidmaatschap gezet zou worden.
Maar dat kan Von der Leyen helemaal niet zomaar even bepalen. Dat besluit ligt bij de lidstaten zélf... en die moeten er dan ook nog eens allemaal mee akkoord gaan. Dat geldt dus ook voor Hongarije, het land dat geleid wordt door Viktor Orban die een pishekel heeft aan president Zelensky.
Maijer vindt de uitspraken van Von der Leyen dan ook "oliedom" en "onverstandig" tot en met. En, wil ze weten, namens wie sprak Von der Leyen eigenlijk toen ze die volstrekt aperte belofte deed?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten