wildy

Geert Wilders haalt snoeihard uit naar de VVD: 'Jaren geleden hebben ze IC-plekken gesloten en nu jagen ze op ongevaccineerden! Onacceptabel!'

Politieknov 03 2021, 19:00
PVV-leider Geert Wilders laat geen spaan heel van de VVD tijdens het coronadebat. De partij van demissionair premier Mark Rutte verzwaart de huidige coronamaatregelen met de grensoverschrijdende coronapas, terwijl de partij zélf verantwoordelijk is voor de problemen in de zorg. Jarenlang is er alleen maar geknipt en gekort in de zorg en nu doet de partij alsof de druk op de zorg de schuld is van ongevaccineerde Nederlanders.
Het is onacceptabel wat er gebeurt in Nederland, aldus PVV-voorman Geert Wilders. Bepaalde groepen Nederlanders worden compleet buitengesloten van de samenleving door een verzwaring van de maatregelen. De maatregelen worden verzwaard om de zorg te ontlasten, maar de druk op de zorg is te danken aan al die jaren van VVD-kabinetten.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1455908228810911747?ref_src=twsrc%5Etfw
"Dat [opschalen van de zorgcapaciteit] had u al lang geregeld moeten hebben. De PVV roept dat dan ook al jaren. Ik zag gisteren op een van die rare programma's, Jinek geloof ik, daar zat de heer Levi die zei: 'ja, ze hadden ook anderhalf of twee en half jaar geleden kunnen zeggen dat we anderhalf keer meer IC-plekken en personeel krijgen.' Dat had gewoon allang geregeld moeten zijn. Hoe is het nou in hemelsnaam mogelijk dat we in een land met 17 miljoen mensen en 1000 tot 1200 mensen met corona, dat we een probleem hebben in de ziekenhuizen. Dat kan toch niet! U had toch jaren geleden er al voor moeten zorgen, dat het nu niet lukt, dat spreekt voor zich, nu bent u te laat. Maar waarom heeft u dat een paar jaar geleden niet gedaan?"
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wilders legt de vinger op de zere plek in het coronadebat. De schuld wordt te makkelijk afgeschoven op ongevaccineerde Nederlanders, terwijl de penibele staat van de zorg toch echt op het conto van onder meer de VVD mag worden geschreven. Daarover mag de partij van Rutte zich wel eens verantwoorden, in plaats van met beschuldigende vinger naar ongevaccineerde Nederlanders te wijzen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten