20220228 Debat over situatie in Oekraïne Klaver

GroenLinks tegen bezorgde, blutte Nederlanders: 'Zet de verwarming lager, pak de fiets, bestrijd Poetin'

Politiekmrt 02 2022, 10:17
GroenLinkse-Tweede Kamerlid Suzanne Kröger vindt dat Nederland zij aan zij moet staan met Oekraïne. Dat dit de Nederlandse burger problemen oplevert interesseert haar niet. Want je kan toch gewoon in de kou zitten en de fiets pakken in plaats van de auto?
Nederland is een fenomenaal land. Mensen pakken altijd de fiets, tenzij het echt te ver is. Dan gaan ze met de auto. Wat betreft de verwarming: die zie je bij Nederlanders bijna nooit heel hoog staan. De minimale temperatuur die nodig is om niet verkouden te worden lijkt het doel te zijn.
Maar volgens GroenLinks kan het allemaal best nog minder luxe. Want vanwege de oorlog in Rusland moeten wij 'allemaal' (hahaha) bereid zijn een prijs te betalen. Ja, alles wordt knetterduur, natuurlijk, maar daar zijn oplossingen voor te bedenken. Je moet je gewoon gedragen alsof Nederland een derdewereldland is, en zie, probleem opgelost!
"Pak de fiets. Zet de verwarming lager," schrijft de GroenLinkser op Twitter. "Ga naar de bouwmarkt voor radiatorfolie en kit kieren dicht. Draai verwarming uit in lege kamers. Neem led lampen. Vraag op kantoor of verwarming en licht 's nachts uit zijn, en in gangen en hallen de verwarming omlaag. Bespaar energie!"
Vervolgens zet ze daar een afbeelding bij waarop staat: "Fight Putin, Ride a Bike."
https://twitter.com/suzanne_GL/status/1498945173874745346
Mogen wij dit geschift vinden? Of moeten we maar net doen alsof het volkomen normaal is dat een moderne neocommunist ons vertelt dat we in de kou moeten zitten - zowel thuis als op het werk - kilometers moeten fietsen en ons anderszins moeten gedragen als onderontwikkelde inwoners van een Afrikaans land?
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
GroenLinks zegt de vijand te zijn van Poetin, maar het lijkt er onderhand verdomd veel op dat deze partij de vijand is van de Nederlandse burger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten