asielzoekers

Kabinet met dictatoriale trekjes dwingt weigerachtige gemeenten asielzoekers op te vangen

Politiekmei 26 2022, 12:02
Het kabinet Rutte IV blinkt erin uit om Nederland met dwang allemaal zaken op te leggen. Nu moeten weigerachtige gemeenten verplicht asielzoekers gaan opvangen. Het kwartje is in Den Haag blijkbaar nog steeds niet gevallen dat Nederland gewoon vol is.
Er komen nog steeds te veel asielzoekers Nederland binnen. Hierdoor komen echte vluchtelingen in de problemen. Er is namelijk geen plek meer om deze mensen tijdelijk op te vangen. „Wij werken aan een wet waarin staat dat gemeenten de taak krijgen om locatie te bieden voor asielzoekers. Daarmee kunnen we gemeenten achter hun vodden aanzitten als zij achterblijven'', zegt staatssecretaris Van der Burg (Asiel) woensdag na de ministerraad tegen de Telegraaf. Tot deze wet in werking treedt moeten de provincies ingrijpen bij gemeenten die niet voor genoeg opvangplekken zorgen. Een provincie kan besluiten om op kosten van deze weiger gemeenten hotelkamers te regelen. Kortom de rekening wordt weer bij de burger neergelegd.
Geert Wilders (PVV) is ontploft toen hij kennis nam over dit nieuwe voornemen van het kabinet. Hij vindt het een dictatoriaal, krankzinnig en levensgevaarlijk plan. Wilders vindt dat Nederlanders die minder asielzoekers willen en hun eigen land terug willen. En zelf een woning willen i.p.v. dat ze deze weggeven aan asielzoekers door dit kabinet worden verraden. 
Bij dit kabinet komt het Nederlands belang zeker niet op de eerste plaats. Anders was er selectie aan de poort en werden gelukzoekers zonder pardon teruggestuurd naar het land van herkomst. De harde conclusie is dat Nederland wordt verraden door dit kabinet. Rutte en zijn trawanten storten Nederland willens en wetens in de ellende.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten