Kijk! Rutte liegt: ''Rusland viel uit het niets Oekraïne binnen!'' Baudet in de aanval om de waarheid op tafel te krijgen

Politiekmrt 15 , 15:00
Gisteren vond er in de Tweede Kamer een debat plaats dat elke rechtgeaarde Nederlander aan het denken zou moeten zetten: 'De staat van de oorlog in Europa'. Terwijl de kamer zich vulde met de echo's van holle oorlogsretoriek, afkomstig van Kamerleden die meer leken op papegaaien dan op serieuze beleidsmakers, was er één lichtpunt. Thierry Baudet, vaak verguisd door de mainstream media en het politieke establishment, wist met verve de complexiteit en de tragische geschiedenis van eerdere en recente oorlogen te schetsen. Zijn pleidooi voor bemiddeling en vrede, in een tijdperk waarin de trommels van de oorlog onophoudelijk lijken te roffelen, was een verademing. Tot slot ging Baudet in de aanval om de leugens van Rutte onderuit te halen.
Mirjam Bikker probeerde Baudet te pareren met een quote die zowel komisch als tragisch bedoeld was: "...ze lopen allemaal uit de maat, behalve onze Gerrit". Echter, de scherpzinnige interruptie van Baudet had zij waarschijnlijk niet aan zien komen. In een kamer gevuld met ja-knikkers en napraters, bracht Baudet een niveau van intellect en inzicht dat zelden wordt gezien.
De confrontatie met premier Rutte was eveneens memorabel. Toen Baudet Rutte confronteerde, had onze premier niets anders te bieden dan het afdoen van bewezen gebeurtenissen als louter complottheorieën. Het was een ontluisterend moment dat de diepe kloof tussen waarheid en politieke manipulatie blootlegde. Het meest beschamende? De Kamerleden, die in deze digitale tijden toegang hebben tot een schat aan informatie, verkozen Ruttes leugens boven het zelf opzoeken van de feiten, zoals het gelekte telefoongesprek van Nuland dat een geheel ander verhaal vertelt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken  op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Dit moment is tekenend voor de staat van ons politieke landschap. Een landschap waarin de schapen liever een leugenaar geloven dan de moeite nemen om zelf op zoek te gaan naar de waarheid. Baudet, ondanks constante tegenwerking en karaktermoord, blijft een van de weinige stemmen in de woestijn die pleit voor een rationele, bedachtzame benadering van internationale conflicten. Een stem die roept om vrede in plaats van blindelings de oorlogstrom te volgen.
Terwijl de rest van de kamer zich verliest in zinloze retoriek en politieke spelletjes, staat Baudet op als de onmiskenbare stem van rede en vrede. Het is hoog tijd dat Nederland en Europa luisteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten