-Kijktip!- Gideon van Meijeren voor de rechter op 28 mei: Een politiek gemotiveerde schijnvertoning

Politiekmei 23, 14:00
Het is zover: op 28 mei moet Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren voor de rechter verschijnen in wat niets minder dan een politiek gemotiveerd strafproces lijkt. In een interview op Blckbx met Flavio Pasquino noemde Van Meijeren het proces een poging om hem monddood te maken vanwege zijn kritische houding tegenover de overheid. De aanklacht? Het zou gaan om het aanzetten tot geweld tegen de overheid. Maar wie gelooft dat nog in dit tijdperk van politieke vervolging?
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou Van Meijeren in video's en op sociale media hebben opgeroepen tot geweld. Een absurde beschuldiging die alleen maar kan worden gezien als een poging om hem te demoniseren. De persvoorlichter van het OM verklaarde in een videoboodschap dat het "niet oké" is om geweld aan te moedigen. Maar Van Meijeren zelf ziet het anders: dit is geen gerechtigheid, dit is een politieke lynchpartij.
Wat deze zaak nog schrijnender maakt, is de duidelijke inmenging van de toenmalige Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius en de toenmalige Minister van Financiën Sigrid Kaag. Zij hebben openlijk op sociale media aangedrongen op een serieuze aanpak door het OM, wat neerkomt op een directe beïnvloeding van de rechtsgang. "Hiermee ben ik eigenlijk al veroordeeld," zegt Van Meijeren terecht. Het is een schoolvoorbeeld van hoe politieke druk het rechtssysteem corrumpeert.
Van Meijeren blijft echter pal achter zijn uitspraken staan, zelfs als dit tot een veroordeling leidt. Hij benadrukt in het interview dat hij onschuldig is en dat dit proces louter politiek gemotiveerd is. Het OM beweert een zaak te hebben op basis van een kwaadaardig elitenarratief, maar wat ze eigenlijk hebben, is een poging om een politieke tegenstander te neutraliseren.
Dit proces is een gevaarlijk precedent. Het laat zien hoe de scheiding der machten wordt ondermijnd door politieke inmenging. Het laat zien hoe de vrijheid van meningsuiting in Nederland onder druk staat. En het laat zien hoe de overheid niet schuwt om haar critici te vervolgen met het volledige gewicht van de staat.
Het Nederlandse rechtssysteem moet onafhankelijk en onpartijdig blijven. De inmenging van politici zoals Yeşilgöz-Zegerius en Kaag is onacceptabel en een bedreiging voor de democratie. Het is een waarschuwing voor ons allemaal: als we niet opkomen voor de rechten van mensen zoals Gideon van Meijeren, wie zal dan nog veilig zijn voor politieke vervolging?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Dit is niet alleen een zaak voor Van Meijeren; dit is een zaak voor iedereen die waarde hecht aan vrijheid en rechtvaardigheid. De tijd is gekomen om op te staan tegen deze politieke heksenjacht en om te vechten voor een rechtssysteem dat onafhankelijk is van politieke invloeden. Alleen dan kunnen we hopen op een toekomst waarin gerechtigheid en vrijheid de boventoon voeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten