hugojongechauffy

Onheilspellende demissionair minister Hugo de Jonge: “Ik weet per postcode waar de ongevaccineerden wonen!“

Politiekdec 01 2021, 22:24
Coronaminister Hugo de Jonge heeft dinsdag tijdens een debat in de Eerste Kamer opzienbarende uitspraken gedaan. De demissionair minister van Volksgezondheid zei namelijk dat hij per postcodegebied kan opsommen waar de ongevaccineerden (lees: de ´ongehoorzame burgers´) wonen.
Dinsdag stemde de Eerste kamer in met het wetsvoorstel om het omstreden coronatoegangsbewijs (2G) in te zetten in alle niet-essentiële dienstverleningen. Daarbij lijkt de winkelbranche vooralsnog de branche die hierdoor het meest zal worden getroffen. Het overleggen van een QR-code zou ook moeten gaan gelden voor pretparken en kappers.
Coronaminister Hugo de Jonge lijkt het ogenschijnlijk weinig uit te maken. Liever benadrukt hij dat hij precies weet in welk postcodegebied de ongevaccineerde Nederlanders wonen. De Jonge voegt daar aan toe dat hij ook op de hoogte is van de beweegredenen waarom deze mensen zich niet laten vaccineren.
Normaliter zou je dit soort absurditeit van een politicus aan je voorbij laten gaan. Zij het niet dat je er bij de uitspraken van De Jonge inmiddels een realistisch zwaargewicht aan moet hangen.
Zorgen onder social-media gebruikers
Klaarblijkelijk zijn de uitspraken van De Jonge reden tot zorg onder veel gebruikers op diverse sociale media-platformen, waaronder Twitter en Telegram.
Nieuwsmedium HvNL schrijft dat meerdere Nederlanders zich inmiddels zelfs bedreigd voelen door de zoveelste opzienbarende uitspraak van De Jonge.
Op Twitter reageren mensen geschokt op de uitspraken van De Jonge. Ze voelen zich bedreigd, hebben er slecht van geslapen en tenminste één persoon zegt zelfs een melding te hebben gemaakt bij de politie.
De Jonge kent de postcodes van ongevaccineerden
Tijdens de plenaire vergadering in de Eerste Kamer vroeg senator Henk Otten aan De Jonge of hij wist waar de ongevaccineerden wonen. Nu zit Otten natuurlijk al een tijdje naar ongevaccineerden te hengelen om zijn ex-geliefde FVD te proberen uit te roken. Dat doet echter niets af aan het antwoord van De Jonge zelf:

"We weten inmiddels vrij goed en vrij precies per postcode waar ze wonen. [...] We weten ook vrij goed wat de redenen zijn waarom ze zich niet laten vaccineren."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Blijkbaar houden De Jonge, de GGD en het ministerie van Volksgezondheid bepaalde postcodes goed in de gaten. Het is dan ook niet uitgesloten dat bepaalde brievenbussen eerdaags wellicht enige overheidspost kunnen ontvangen. Je weet immers nooit waar je aan toe bent met de uitspraken van De Jonge. Jong geleerd is...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten