Overijsselse Commissaris van de Koning pleit voor loslaten lockdown: ’We gaan open’

Overijsselse Commissaris van de Koning pleit voor loslaten lockdown: ’We gaan open’

Een mondkapje in een verlaten winkelstraat in Amersfoort. Bron: Marcel van den Bos / Shutterstock.com.

De Overijsselse Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft een brief gestuurd naar premier Mark Rutte met de oproep de lockdown op te heffen. De huidige coronamaatregelen zijn niet meer proportioneel en de koers moet radicaal anders. Als het aan Heidema ligt moet het land weer snel open.

De roep om versoepelingen wordt steeds luider in Nederland. Niet alleen ondernemers, maar ook politieke bestuurders roepen steeds vaker het kabinet op om de huidige strenge coronakoers aan te passen. De Overijsselse Commissaris van de Koning Andries Heidema schrijft in een brief naar premier dat de koers snel moet veranderen:

De Dagelijkse Standaard

"De kosten lopen snel op. De zorgen nog sneller. Ondernemers nemen het heft in eigen handen en openen toch hun zaak. Dat is niet toegestaan, maar wel goed voorstelbaar. Zeker als je met lede ogen moet aanzien dat de winkels en horeca vlak over de grens wel geopend zijn, waardoor de omzet bij Duitse collega’s terechtkomt.", aldus Heidema in de brief die in handen is van de Telegraaf.

Heidema haalt in zijn brief fel uit naar het kabinet. Hij hekelt het feit dat men in Den Haag geen lessen heeft getrokken uit het verleden. Er zijn namelijk genoeg onderzoeken en initiatieven geweest die laten zien dat het land wel degelijk op een verantwoorde wijze open kan:

"Er zijn geen lessen getrokken uit de fieldlabs en andere experimenten die laten zien dat activiteiten onder bepaalde voorwaarden verantwoord en veilig kunnen plaatsvinden. We vinden dat zeer opmerkelijk."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De druk op het net geïnstalleerde kabinet neemt de laatste dagen fors toe. Het is nu aan Den Haag om te reageren op deze kritieken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties