Screen Shot 2022 09 07 at 112150

Teken van zwakte: PvdA en GroenLinks zoeken toenadering met één lijst

Politiekjul 10 2023, 15:00
In een laffe zet naar politieke eenwording hebben GroenLinks en de PvdA aangekondigd dat ze met een gezamenlijke lijst willen deelnemen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Maar voordat de partijen hun sprong wagen, hebben ze besloten om een referendum te houden onder hun leden. Politieke partijen en ledenraadplegingen wat kan er fout gaan?
Het referendum zal komende week plaatsvinden en de uitslag wordt op 17 juli bekendgemaakt. Het is een unieke kans voor de leden van beide partijen om zich uit te spreken over dit gewaagde voornemen. Zal de fusie van GroenLinks en PvdA een match made in heaven zijn, of zal het eindigen als een historische mislukking?
De PvdA heeft er alle vertrouwen in dat deze samensmelting hen de grootste partij van Nederland zal maken. Maar laten we eerlijk zijn, hebben ze niet door dat hun achterban niet staat te springen om met grachtengordel rijklinks in zee te gaan? Het lijkt erop dat ze het risico nemen om de kiesdrempel te halen met een allegaartje van communisten, islamisten, religekkies, antisemieten en milieu-extremisten. Het klinkt zeker niet als een aanbeveling om op te stemmen als keurige sociaaldemocraat. De PvdA, die ooit een prominente positie in het politieke landschap innam, lijkt wel behoorlijk afgezakt te zijn als ze nu in zee gaan met deze kleurrijke cast van politieke persoonlijkheden.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Dus laten we even pauzeren en een moment nemen om te lachen om deze ongebruikelijke ontwikkeling in de Nederlandse politiek. Laten we de spot drijven met de absurditeit van politieke samensmeltingen en genieten van de ironie van dit referendum. Wie weet, misschien hebben we een nieuwe komediehit in handen, rechtstreeks vanuit het Binnenhof. Deze samensmelting gaat veel ruzies en spanningen opleveren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten